מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- depersonal ו-derealizationקרלוס22/02/2011
שלום רב
אני בן 35, בריא בד"כ ללא עבר של מחלות נפשיות אצלי או במשפחה. אני בד"כ רגוע ולא סובל מלחץ בעבודה או בחיי האישיים.לא עברתי פגיעות ראש או חוויות טראומטיות בחיים.לעולם לא עישנתי ולעולם לא לקחתי סמים וגם לא שותה אלכוהול.
לפני כחודשיים התחלתי לסבול מתופעה מאוד מוזרה שבה אני מרגיש שכאילו אני לא מחובר לעצמי, כאילו אני אדם זר לעצמי. כשאני מסתכל בראי אני כאילו רואה אדם אחר. גם כשאנשים מדברים אליי, אני מודע לחלוטין לסביבה ומגיב אליה , אך יש מן תפיסה שונה של המציאות.
בנוסף לכך שמתי לב שיש לי ירידה של היכולות המנטאליות שלי, כולל הבעה בע"פ, בכתב וגם קצת בקריאה, יש לי מצבי רוח משתנים, אני נוטה להתעצבן יותר בקלות ונמצא יותר בדיכאון, נהייתי יותר אדיש לסביבה ולסובבים אותי,זה נראה כאילו אני לא מסוגל להביע רגשות. אני משתדל לא לצאת מהבית (אם כי אני כן יוצא כשאני חייב לעשות סידורים או ללכת לעבודה). אני אוכל כרגיל , ישן טוב ולא מתעורר בלילה.
בדקתי באינטרנט ומצאתי שתופעות של -depersonalization ו-derealization יכולות להסביר בצורה נאותה את מצבי. אני חייב לציין שאני סובל מהתופעות הללו בכל שעות היום, אין לי אפיזודות חולפות, זה תמיד קיים, לפעמים זה סביל ולפעמים לא. אני מרגיע את עצמי בכך שאני אומר לעצמי שזה לא מסוכן והתחושות הן לא אמיתיות
הייתי בבדיקה אצל נוירולוג בכיר אשר לא מצא שום סימן לאיזושהי פגיעה נוירולוגית, אך שלח אותי לבדיקת CT ו-EEG לכל מקרה, בדיקות שאני אמור לעבור בשבוע הבא.
רציתי לדעת אם התופעות שתיארתי למעלה יכולות להיות מוסברות ע"י דפרסונליזציה ודראליזציה, כולל שינויי מצב הרוח, הדיכאון, העצבנות העלייה באדישות לסביבה והירידה בכושר המנטאלי?
האם זה הגיוני שאדם בן 35 ללא עבר נפשי וללא שום חוויה טראומטית יסבול מ-depersonalization ו-derealization?
במידה ואין הסבר פיזיולוגי לתופעות הללו, כיצד ניתן לטפל בזה מבחינה פסיכולוגית-פסיכיאטרית? האם ישנן תרופות שיכולות לעזור?
קראתי גם שחוסר שינה ושתיית קפאין מגבירים את התחושות הללו, האם זה נכון? האם יש מאכלים מסויימים או תרגילים שניתן לבצע על מנת להקל על התופעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר depersonal ו-derealization
קרלוס22/02/2011שכחתי לציין שבנוסף לתופעות שציינתי למעלה, שמתי לב שאני רגיש יותר לקולות ואורות חזקים. כמו כן היו לי שתי אפיזודות בחודשיים האחרונים שלמשך כ-1-2 שניות, כאילו שכחתי איפה אני נמצא. הנוירולוג שבדק אותי טוען שזה יכול להיות נורמלי ולא התרגש מזה. (אבל כאמור שלח אותי לא.א.ג ולסיטי). האם שתי התופעות החדשות שציינתי למעלה יכולות להיות מוסברות גם כן ע"י דפרסונליזציה ודראליזציה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdepersonal ו-derealization - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011יש צורך להשלים בירור נוירולוגי, במיוחד אם האירועים מלווים בתחושת בילבול או שיכחה חלקית.
יעש צורך לבדיקה פסיכיאטרית מעמיקה, התופעות כחלק מהפרעה דיסוציאטיבית, שלפעמים מהוות מנגנון הגנה לדחקים ויתכן שהפיתרון יהיה מכוון לטיפול פסיכולוגי דינמי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)