מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי ההגדרה המדויקת של מחשבות שווא?אנונימי22/02/2011
בעקבות פחדים כבדים ממחלת הסכיזופרניה וקריאה על כל סימפטומי המחלה,החלו אצלי מחשבות רעות על משפחתי,לדוגמה:
למשל שהם מתכננים להרוג אותי או להרעיל ולרצוח אותי או מחשבה שכולם נגדי ומאותתים זה לזה בעיניים וכו'(אגב המחשבות לא התחילו סתם,רק בגלל שקראתי עליהן אז התחלתי לחשוב על זה ולדמיין את זה).עכשיו השאלה שלי היא אם אינני מאמין כלל למחשבות אלה(יודע שזה לא יכול להתרחש במציאות ושהכל דמיוני) ולא יכול לפעול על-פיהן,זה ייקרא מחשבות שווא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי ההגדרה המדויקת של מחשבות שווא? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011שאלה טובה, מחשבת שווא :
1. מחשבה לא מציאותית , אשר קיים הוכחות ומידע השולל זאת..
2. לא ניתן לישכנוע ושינוי האמונה בדרך לוגית ( אמונה נוקשה ולא ניתנת לשינוי)
3. אידיוסינקרטית ( מקובלת על פי העולם הפנימי אך לא על פי הנורמות החברתיות והתרבותיות)
4. בוחן מציאות פגום ( אי יכולת להפריד בין העולם הפנימי לחיצוני, בין מציאות לדימיון)
קיום מתייחסים לרמות שונות, ממחשבות של יחס ורדיפה, רמזים למחשבות IDEA OF REFERANCE , כמעט מחשבת שווא ( QUAZI DELUSINAL ) ועד מחשבת שווא מלאה.
שים לב , שמחשבות אובסיסיביות, מחשבות לא הגיוניות, מנסים להתנגד להן והדבר מוביל לסבל ומצוקה.( יכול להסביר אולי את המחשבות שלך)
ביום א הקרוב, אני אדבר על הנושא ( סכיזופרניה) בבוקר 10:00, רשת א ' ברדיו, פרטים באתר שלי, דף שידורי הרדיו.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני כלל לא מאמין למחשבות אלה
אנונימי23/02/2011ויודע שהן אינן נכונות בתכלית ואינן הגיוניות ולא יכולות להתרחש במציאות אף פעם,ולכן גם לא פועל על-פיהן.בוחן המציאות שלי תקין.אני יודע להפריד בין מציאות לדמיון.זה נקרא מחשבות שווא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר:
אנונימי25/02/2011המחשבות שלי,כמו שהזכרתי קודם לכן לא התחילו לבד אלא התחילו בעקבות קריאה מעמיקה על מחלת הסכיזופרניה ועל הסימפטומים שלה.כלומר,אני בסה"כ מדמיין את כל המחשבות האלה(למשל:נגיד שעכשיו כולם מתכננים לרצוח אותי או להרוג אותי או שכולם מאותתים זה לזה בעיניים או נגיד שכולם רואים בי דמות גדולה,למשל אלוהים ולכן כולם מכירים אותי ורוצים לראות אותי - מחשבות של גדלות).
עכשיו אינני מאמין כלל למחשבות אלה ויודע שהן אינן נכונות והגיוניות בעליל משום שההגיון שלי נשאר בריא ובוחן המציאות שלי תקין.אבל הן גורמות לי להרגשה רעה מאוד,משום שדווקא המחשבות הלא הגיוניות,שאפשר למצוא הרבה כאלה,גורמות להרגשה הרעה(כי אני מדמיין שמה שלא הגיוני יקרה - למשל קראתי משפט על חולה סכיזופרניה שחשב שהחליפו לו את האיברים בלילה,עם איבריו של אדם אחר,אז גם אני התחלתי לדמיין את זה נגיד שכולם מתכננים לעשות את זה ושהם עושים את זה).
בכל מקרה,כדאי לי לפנות לטיפול?
האם זה נחשב למחשבות שווא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
אנונימי27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011הפתרון הטוב ביותר זה בדיקה קלינית של איש מיקצוע, כתבתי בפירוט את הקריטריונים והסברים, אין טעם לנסות להתעסק בספקולציות, הדרך היחידה בלבד לשלול מחשבות שווא זה על ידי בדיקת פסיכיאטר פנים מול פנים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)