כאב גב המקרין לרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב המקרין לרגל
    אני
    24/02/2011

ד"ר שלום. מצטער מראש על אריכות הדברים. בן 32. סובל 3 שנים מכאב גב עם הקרנה לרגל. ממצאים פתולוגיים - פריצת דיסק. להבנתי לא חייב שיהיה קשר בין הסימנים לכאבים. טופלתי בתרופות נוגדות דלקת רבות (אטופן, ארקוקסיה, אביטרן וכו')- לא עזר. פיזיותרפיה, דיקור, שיאצו, כירופרקטיקה וכו' - לא עזר. זריקת אפידורל (קורטיזון) - לא עזר. ניסיתי אלטרולט (מינון נמוך) וקלונקס - כן עזר קצת !!!!!!!! אך הפסקתי עקב תופעות לוואי וניסיתי לאחרונה פרוצדורה של צריבת דיסק (קובלציה) - לא עזר.
    התחלתי, לפני שבועיים, לקחת ליריקה - יש שיפור קטן !!!
    אציין שבאופן כללי אני אדם בריא ולא סובל מדיכאון אם כי המצב הבלתי פתיר, בו אני שרוי כבר 3 שנים, המדיר שינה מעיני (קשה לי, פיזית, להירדם עם כאב ולעיתים אני לוקח אקמולים וכדורי שינה בשביל להצליח להירדם), גורם לי להתעורר לעיתים באמצע הלילה (קם עקב הכאב, לוקח עוד איזה כדור ורק לפעמים מצליח להירדם שוב), חוסר האפשרות לעשות דברים שעשיתי בעבר ושאני אוהב (כדורסל, טיולים), ושוב העייפות הפיזית (מיעוט שינה) והנפשית (מנסה כדור/טיפול חדש, בא מלא תקווה למזור לכאב, ושוב מתאכזב), כל אלו מביאים אותי למצב של דיכי. (למרות שבבסיס אני אדם אופטימי ושמח).
    הבנתי שיתכן קשר בין כאב, בעיקר שמדובר בכאב עצבי כמו זה שיש לי עקב ההקרנה לרגל, לבין מצב נפשי של סטרס, מתח (מה יהיה עם זה - פוגע לי גם בקרירה).
    לראיה- הקלונקס, אלטרולט והליריקה עזרו הרבה יותר מכמויות גדולות של אטופן וארקוקסיה. שאלותיי:
    1. האם אני צודק? האם עליי לבקש לקבל תרופות "נפשיות"? איזה?
    2. האם כדאי לפנות לפסיכיאטר ולנסות טיפול תרופתי? (הבעיה הגופנית עושה אותי "פסיכי"...)
    3. האם יש לך, בהתבסס על האמור לעיל, המלצה (לא מחייבת כמובן) על כדור שאני יכול לבקש מהרופא משפחה?
    **אציין שזה כמו ביצה ותרנגולת. פתולוגית יש לי פריצת דיסק 8 שנים. 5 שנים ראשונות חייתי עם זה בשלום עם כאב מינימלי שמתעורר לעיתים ונעלם.
    לפני 3 שנים, הייתי בתקופה לחוצה (לימודים, עבודה, אישה, כסף) - ואז הכאב התעורר. עקב הכאב אני בלחץ ומתפקד, בכללי, פחות טוב (50% יכולת בכל מה שאני עושה עקב הכאב וחוסר השינה) מה שכנראה מגביר את הכאב וזה מעלה את מפלס הלחץ והחרדה (איך אתפקד מחר בפגישה החשובה אם אני לא מצליח להירדם עד 2 לפנות בוקר ואז קם ב-5 מכאב, לא מצליח לישון, וכותב בפורום וירטואלי. מה שכנראה לא יעזור גם), מה שמגביר את הכאב ....מן מעגל קסם שכזה.
    מה עושים?
    יום טוב, ורק בריאות (כל השאר שטויות וחולף).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב המקרין לרגל

הוספת תגובה

• המשך קצרצר...

אני
    24/02/2011

האם יכול להיות שאני בדיכאון ואני לא מודע לכך?!?!?!?
    אציין שכאשר אני עם אנשים עוצמת הכאב יורדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצרצר... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/02/2011

כאב גב עם הקרנה לגפיים , סיאטיקה, המקור גב תחתון.
    יש לפעמים קשר בין כאב למצב נפשי, במיוחד אצל זקנים, מה שניקרא SILENT DEPRESSION .
    ניתן לנסות טיפול בסימבאלטה, היעיל בטיפול בכאבים וכן דיכאון.
    לגבי האם דיכאון או לא? , יש צורך בבדיקה מסודרת, למידע הודות דיכאון חרדה ועוד, אתה מוזמן לבדוק בדף המטופלים, באתר שלי. בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו