גנטיקה של סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנטיקה של סכיזופרניה
    עילום שם
    03/03/2011

שלום,

אני חליתי בסכיזופרניה וכעת נפגשתי עם בחורה ששאלה האם המחלה שלי יכולה לעבור בגנטיקה.
    הפרטים שיכולים לעזור הם שגם אח שלי חלה בפסיכוזה וגם לי ולאחי היו מחשבות טורדניות (ocd) אבל חוץ מזה אין לנו בכלל פסיכוטים ובעלי מחשבות טורדניות במשפחה.

אם כן רציתי לדעת- מה הסיכוי של כל בן שלי לחלות בפסיכוזה אם נגיד שאני מביא לעולם 6 ילדים?

ומה הסיכוי אם גם לבת זוגתי היתה מחלת נפש פסיכיאטרית?

ואם היא תיפוס מאוד רגשן ופגיע מבחינה פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית זה משנה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה של סכיזופרניה

הוספת תגובה

• תיקון טעות בגוף ההודעה

עילום שם
    03/03/2011

סליחה לא מדובר בסכיזופרניה דווקא. אי אפשר עדיין לעשות אבחנה. מדובר בפסיכוזה באופן כללי רק אצל אחי ידוע שזה סכיזופרניה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה של סכיזופרניה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    05/03/2011

הסיכוי של ילד לאדם חולה סכיזופרניה להיות חולה גם הוא הוא כ 10%, שזה פי עשר מהאוכלוסיה הכללית. בכל הריון הסטטיסטיקה מתחילה מחדש. אי אפשר לדעת מה ההשפעה אם לבת הזוג היתה מחלה אחרת? אך אם המחלה היא סכיזופרניה הסיכוי גדל עד 50%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיחסות לתיקון

עילום שם
    05/03/2011

תודה על התשובה. אמנם תיקנתי את טעותי- לא אובחנתי כסכיזופרן אלא כפסיכוטי ללא אבחנה איזה סוג של פסיכוזה. מה הסיכויים לילד פסיכוטי אם כן? אותו הדבר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו