מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גנטיקה של סכיזופרניהעילום שם03/03/2011
שלום,
אני חליתי בסכיזופרניה וכעת נפגשתי עם בחורה ששאלה האם המחלה שלי יכולה לעבור בגנטיקה.
הפרטים שיכולים לעזור הם שגם אח שלי חלה בפסיכוזה וגם לי ולאחי היו מחשבות טורדניות (ocd) אבל חוץ מזה אין לנו בכלל פסיכוטים ובעלי מחשבות טורדניות במשפחה.
אם כן רציתי לדעת- מה הסיכוי של כל בן שלי לחלות בפסיכוזה אם נגיד שאני מביא לעולם 6 ילדים?
ומה הסיכוי אם גם לבת זוגתי היתה מחלת נפש פסיכיאטרית?
ואם היא תיפוס מאוד רגשן ופגיע מבחינה פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית זה משנה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות בגוף ההודעה
עילום שם03/03/2011סליחה לא מדובר בסכיזופרניה דווקא. אי אפשר עדיין לעשות אבחנה. מדובר בפסיכוזה באופן כללי רק אצל אחי ידוע שזה סכיזופרניה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה של סכיזופרניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011הסיכוי של ילד לאדם חולה סכיזופרניה להיות חולה גם הוא הוא כ 10%, שזה פי עשר מהאוכלוסיה הכללית. בכל הריון הסטטיסטיקה מתחילה מחדש. אי אפשר לדעת מה ההשפעה אם לבת הזוג היתה מחלה אחרת? אך אם המחלה היא סכיזופרניה הסיכוי גדל עד 50%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיחסות לתיקון
עילום שם05/03/2011תודה על התשובה. אמנם תיקנתי את טעותי- לא אובחנתי כסכיזופרן אלא כפסיכוטי ללא אבחנה איזה סוג של פסיכוזה. מה הסיכויים לילד פסיכוטי אם כן? אותו הדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)