הפרעות שינה וריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה וריטלין
    ליאת
    14/03/2011

שלום,יש לי שאלה קצת ארוכה סליחה מראש...אני בת 27 אם לתינוקת ומעבר לכך לא מתפקדת.בגיל ההתבגרות התחילה לי הפרעת שינה שהלכה והחמירה ומתבטאת בקושי להרדם בלילה,ביום אני כן מצליחה להרדם.התלוננתי על הבעיה בכל מקום אליו הגעתי אך די התעלמו ממני בטענה שאולי זה נפשי אך שוב,לפנות בוקר אני מצליחה להרדם מעולה רק בלילה לא.ההפרעה הזאת גרמה לי ל"בעיות חברתיות" כי הסביבה שלי טוענת שעייפות היא עצלנות ובכל מקרה מאוד קשה לתפקד כך.בגלל הקושי התפקודי ביום הגעתי לשימוש כרוני בכדורי שינה מסוג בונדורמין שהיום כבר לא משפיעים עליי ואם אני לא לוקחת יש לי תסמיני גמילה שאיני יכולה להתמודד אתם בגלל שאני חייבת לתפקד.לאחר התייעצות עם מעבדת שינה הגעתי לפסיכיאטר שרשם לי "מירו" כתחליף לבונדורמין יחד עם הפחתה בהדרגה.לאחר כשבועיים פניתי אליו שוב והסברתי שהבעיה שלי כיום היא גם להרדם בלילה,אבל גם אם אני ישנה בהשפעת כדורים וישנה אפילו מספיק,אני ממש סחוטה ביום .לא יכולה לקום בשעה נורמלית,לא מרגישה טוב כל היום בעצם עד הערב (רק אז אני מרגישה טוב).הרופא המליץ לי על פרוביגיל(יקר מדי)או ריטלין כדי לעורר אותי ביום.האם הקומבינציה הזאת יכולה להועיל בהפרעת השינה?ובנוסף,אני מפתחת סבילות מאוד מהר לתרופות גם המירו כבר כמעט ולא מורגש אצלי והוא אמור מאוד להרדים,האם אפשר לפתח סבילות לריטלין ואיך הוא בכלל ישפיע אם אין לי הפרעת קשב אלא רק עייפות חזקה מאוד?בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה וריטלין

הוספת תגובה

• הפרעות שינה וריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

לפני ריצה למודפניל או ריטאלין.
    אני ממליץ על יישום הייגינה של השינה ( ראי דף מטופלים באתר שלי) וכן לקיחת סירקאדין ( מלטונין). יש לשקול בדיקה במעבדת שינה באם המצב עמיד. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו