מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה וריטליןליאת14/03/2011
שלום,יש לי שאלה קצת ארוכה סליחה מראש...אני בת 27 אם לתינוקת ומעבר לכך לא מתפקדת.בגיל ההתבגרות התחילה לי הפרעת שינה שהלכה והחמירה ומתבטאת בקושי להרדם בלילה,ביום אני כן מצליחה להרדם.התלוננתי על הבעיה בכל מקום אליו הגעתי אך די התעלמו ממני בטענה שאולי זה נפשי אך שוב,לפנות בוקר אני מצליחה להרדם מעולה רק בלילה לא.ההפרעה הזאת גרמה לי ל"בעיות חברתיות" כי הסביבה שלי טוענת שעייפות היא עצלנות ובכל מקרה מאוד קשה לתפקד כך.בגלל הקושי התפקודי ביום הגעתי לשימוש כרוני בכדורי שינה מסוג בונדורמין שהיום כבר לא משפיעים עליי ואם אני לא לוקחת יש לי תסמיני גמילה שאיני יכולה להתמודד אתם בגלל שאני חייבת לתפקד.לאחר התייעצות עם מעבדת שינה הגעתי לפסיכיאטר שרשם לי "מירו" כתחליף לבונדורמין יחד עם הפחתה בהדרגה.לאחר כשבועיים פניתי אליו שוב והסברתי שהבעיה שלי כיום היא גם להרדם בלילה,אבל גם אם אני ישנה בהשפעת כדורים וישנה אפילו מספיק,אני ממש סחוטה ביום .לא יכולה לקום בשעה נורמלית,לא מרגישה טוב כל היום בעצם עד הערב (רק אז אני מרגישה טוב).הרופא המליץ לי על פרוביגיל(יקר מדי)או ריטלין כדי לעורר אותי ביום.האם הקומבינציה הזאת יכולה להועיל בהפרעת השינה?ובנוסף,אני מפתחת סבילות מאוד מהר לתרופות גם המירו כבר כמעט ולא מורגש אצלי והוא אמור מאוד להרדים,האם אפשר לפתח סבילות לריטלין ואיך הוא בכלל ישפיע אם אין לי הפרעת קשב אלא רק עייפות חזקה מאוד?בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/03/2011לפני ריצה למודפניל או ריטאלין.
אני ממליץ על יישום הייגינה של השינה ( ראי דף מטופלים באתר שלי) וכן לקיחת סירקאדין ( מלטונין). יש לשקול בדיקה במעבדת שינה באם המצב עמיד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)