לחץ נפשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי
    הה
    15/03/2011

שלום, אני לא יודע אם זו שאלה שמתאימה דווקא לפה.
    יש לי כבר 7 חודשים קוצר נשימה יום יומי שאובחן כתוצאה של לחץ נפשי וחרדה.
    זה מאד קשה לי וקשה לי לראות טיפול פסיכולוגי עוזר להפרעה כל כך פיזית,
    רציתי לשאול אם זו הפרעה מוכרת ואם יש לה פתרון בעולם הפסיכיאטריה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי

הוספת תגובה

• לחץ נפשי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

זה בדיוק המקום, מומלץ להתחיל טיפול תרופתי ( נוגד דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI ) כמו כן לשלב טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
    זכור, לחץ קיצוני ללא טיפול עלול להוביל לדיכאון קשה, סיבוכים של מחלות לב ולחץ דם, סוכרת ועד לשבץ מוחי במבוגרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על המציקנות

הה
    16/03/2011

אבל חשוב לי לציין

שאני לא במצב של דכאון. רק לפעמים יש שבועות או ימים של שביזות ושל חוסר מצברוח שאני מניח שיש לכולם.
    אני לא מרגיש בלחץ ולא מרגיש בחרדות. זה רק מתבטא בקוצר הנשימה וזה הדבר שחשוב לי לפתור כי זה מאד מעיק עליי. ( שוב, זה לא אסתמה )
    קבוצת התרופות ssri באמת יכול לפתור מהשורש את הבעיה הזאת? תוך כמה זמן אמורים להרגיש הבדל?

תודה ענקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על המציקנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

פיתרון מהשורש : CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי) + טיפול דינמי ארוך טווח לפי הצורך.
    תרופות יכולות להוביל לירידה בחרדה ואימפולסיביות תוך חודש.
    CBT יכול לעזור תוך מס. חודשים. ( טיפול ממוצע 12 מפגשים)
    טיפול ארוך טווח דינמי - מס. חודשים - שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן

עדן
    22/04/2011

אני מאוד אוהב את התשובות המקצועיות והתמציתיות שלך שלא לוקות בחסר.
    כל הכבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולכותב הראשי של ההודעה ולכל מי שמעו

עדן
    22/04/2011

לכל מי שמעוניין*

אני לא שולל גם את הרפואה הסינית והמשלימה\אלטרנטיבית (בשמה המכובד והמקצועי) לצד הטיפול המערבי או הקלאסי:

רפלקסולוגיה
    שיאצו
    תרגילי נשימות, יוגה - מומלצים
    דיקור סיני - מומלץ
    טאי צ'י
    מסז'ים למיניהם וכו'

להרבה מטופלים שלוקים בחרדה ו\או דיכאון יש גם בעיות גופניות שהמצב הריגשי\פסיכיאטרי מלווה או יוצר. חשוב לשים לב גם לזה.

כשמרפאים את הבעיות הרגשיות גם הגופנית יירפאו וייפתרו.
    לא לוותר!
    שווה להשקיע בCBT את המאמצים שהם זמן וכסף. 12 מפגשים לטיפול ממוצע לפי הד"ר- זה לא הרבה ואף הכרחי ומוביל לתוצאות טובות ואני מאמין שלרבים - הנאה וסיפוק רבים.
    CBT טוב מאוד לחרדות (כמו חרדה חברתית או חרדה מוכללת ובכלל) וגם לדיכאונות מסוגים שונים. בטיפול הדינאמי - יש מטפלים (בעלי מקצוע) שמאוד מאמינים בטיפולים קצרי טווח לדכדוכים קלים או לדכאונות קלים או אפילו לדיכאון קליני\מג'ורי שהוא מאוד קשה עם סימפטומים קשים ותחושות נוראיות (ממש ככה) שאורך לא המון זמן. טיפול קצר טווח גם כן יעיל לכן לא לשלול.

אם בטיפול הדינאמי הקלאסי (שיחות, פרויד, שיתוף, בכי, חוויות, עבר וכו') המטפל יזהה שאתה צריכים יותר זמן מכמה שבועות או כמה חודשים הוא כבר ידאג לומר לכם או לשכנע אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו