רמוטיב, לוריוון, הפרעות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמוטיב, לוריוון, הפרעות שינה
    אני
    15/03/2011

שלום
    אני סובל מהפרעות שינה מזה כחודש ימים - לפני השינה נוצר אצלי "חשש" שמא לא אשן מספיק בכדי לעבוד וכו'. (זה קורה בד"כ לפני ימי עבודה ואני נהנה בעבודה...)
    זה בא לידי ביטוי בתחושת עירנות, כיווצים בבטן ודפיקות לב חזקות.

לעיתים, גם במהלך היום אני נתקף בתחושת ריקנות/חרדה בעיקר על רקע מה יהיה בערב. התחושה הפיזית, דומה אך חלשה יותר, תחושות אילו חולפות ובאות לעיתים לקראת הערב.
    אני מנהל אורך חיים תקין מלבד החשש "מהערב" והשינה הלא טובה.(מבלה/יוצא/עובד)

אני לוקח רמוטיב 500 מ"ג בערב (רופא משפחה) מזה 3 וחצי שבועות ולוריוון לקחתי כ 4-5 פעמים בשבועיים האחרונים - כחצי כדור, על מנת להקל על ההירדמות (אני חושש לקחת כדור זה שמא אתמכר/אתרגל).
    והתחלתי טיפול אצל פסיכולוג למקורות החרדה - אבל זה ייקח זמן

נכון לעכשיו אני מרגיש שיפור במצב מלפני חודש וחצי (חוסר תאבון, סטרס וכו') אך עדיין אני חושש לישון, מתקשה להרדם, מתעורר מספר פעמים בלילה. כל לילה שאני לא ישן בו, מחזיר אותי אחורה מבחינת התחושה.
    האם להמשיך עם הרמוטיב?
    תוך כמה זמן התרופה אמורה לעבוד?
    מהי סכנת ההתמכרות של הלוריוון?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רמוטיב, לוריוון, הפרעות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

יש צורך לקחת את הרמוטיב בבוקר.
    לוריוואן יכול לגרום להתמכרות ולא מוגדר ככדור שינה.
    יש צורך לאמץ הרגלי התנהגות שיתרמו לשיפור השינה, הייגינה של השינה, ראה בדף המטופלים באתר שלי פרטים בנדון, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב והפרעות שינה

נילי
    05/06/2014

מניסיון ,לאחר שנתיים שימוש ברמוטיב 500 שהיא אגב תרופה נפלאה, ובעיות שינה חמורות שלא קישרתי לרמוטיב אלא לדיכאון.הפסקתי את הטיפול , החלמתי גמלתי את עצמי בהדרגה במשך חודש והנה חלף החודש והשינה שפעם כדי להרדם הייתי זקוקה לואבן וכדומה, ועתה ישנה כמו תינוקת לילה שלם פשוט נפלא!!אז כן רמוטיב קשורה לבעיות שינה וגם לנשירת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מידי

רונן
    05/06/2014

כאחד שסובל מנדודי שינה כבר תקופה ארוכה אני מציע לך לטפל בבעיה מיד ולא לתת לכדור השלג הזה להכניס אותך לצרה רצינית. איך זה התחיל אצלך? ממה זה נגרם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אני
    16/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו