שאלה לגביי תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי תרופה
    serj
    16/03/2011

שלום רב
    אני מטופל כחצי שנה בתרופה ציפלקס במינון 20 MG היה שיפור ניכר במצבי אך לאחרונה יש הדרדרות ומרגיש שתרופה הפסיקה להשפיע.
    יש שני פסיכיאטרים איתם אני מיתייעץ - מולי לנדר ופדיקה פררו.
    שניהם קיבלתי עליהם המלצות.
    הבעייה שלי שאחד מהם בטוח שהבעייות שלי מובעות בגלל הפרעות אישיות ותגובות שלי למתרחש מסביב והוא זה שרשם לי את סיפרלקס וכעת הוא אומר לי שאני לא צריך לעשות שינוי בטיפול תרופתי אלא להתמקד בטיפול פסיכולוגי(עשיתי רק כמה פגישות)
    והרופא השניה בטוחה שאני בדיכאון קליני והיא מאמינה דווקא בתרופה אחרת - ציטרופלם ולהחליף בה את סיפקלקס ולהעלות את המינון בהדרגה וכשמצבי יתייצב אז להתמקד בטיפול של שיחות.
    הרופה הראשון גם אומר שלפי מחקרים סיפרלקס הוכיחה את עצמה כתרופה יותר יעילה מציטרופלם. אז למה רופא השניה שהיא עם ניסיון של 35 שנה בפסיכיאטריה רוצה שאני בכל זאת אעבור לתרופה זאת ?
    אני כרגע במצב מאד קשה וחייב לבחור את הכיוון הנכון כי אחרת אני אתרסק, עבודה, חברים , הכל נוזל לי מין הידיים..
    נא עצתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי תרופה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי תרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/03/2011

היי , ציפרלקס תרופה יותר יעילה ופוטנתית מציטאלופרם.
    מינון ציפרלקס 20 מ''ג שווה ל 40 -60 מ''ג ציטאלופראם.
    אני בספק שציטאלופרם ישנה משהו.
    יש לזהות סימנים ותלונות, ולהגדיר את מטרות הטיפול.
    ייתכן ויש צורך לשנות לתרופה העובדת שונה, לדוגמה , משלבת סרוטונין וכן נוראדרנלין.
    ד'ר לינדר צודק שהמרכיב הפסיכולוגי אכן חשוב, לפעמים יותר מהתרופה עצמה.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך

serj
    20/03/2011

כמה זמן צריך לעבור כדי להבין בוודאות שתרופה כבר לא עוזרת ?
    במידה ולא עברתי איזשהי טראומה ניכרת אך מצבי הדרדר בחודש אחרון ואין שינוי לטובה כבר.
    את סיפרלקס מקבל כ7 חודשים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/03/2011

מיצוי תרופה , מינון יעיל ואפקטיבי למשך כחודשים - שלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה דק' שאלה נוספת

serj
    21/03/2011

הרופא שלי בפגישה אמר משהו על הוספת ליטיום לחיזוק השפעה של סיפרלקס
    השאלה אם כדאי לעשות את הניסוי הזה על חשבון הזמן הכל כך כואב שהולך לאיבוד או שעדיף לעבור לתרופה אחרת ולא לעשות את הניסויים?
    חשוב לי דעה שניה , פשוט כבר נתקקלתי במקרים שלרופאים שונים יש דעה שונה וזה מאד מדאיג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה דק' שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/03/2011

יש מידע רב שיש לרופר המטפל ולא לנו פה, ממליץ להיצמד להמלצות הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו