מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלידולי23/03/2011
שלום רב,
יש לי שאלה ואני מקווה שתוכל לענות עליה.
סבתי מאושפזת במחלקה פנימית כבר מעל לשבוע בבי"ח . היא הגיעה לבי"ח עם דלקת חריפה בדרכי השתן מה שגם השפיע עליה מבחינה מנטאלית.
הדבר בא לי ביטוי בבילבול, באי שקט חזק, עצבנות מה שהביא לכך שהם נאלצו לקשור את ידיה בעיקר בלילות עקב תזוזה בלתי פוסקת של אחת הידיים ופגיעה במעקה המיטה מה שגרם לה לכאבים ביד.
עקב ההתנהגות הנ"ל הרופא המטפל החליט להתחיל לתת לה הלידול בעירוי.
כשקראתי על התרופה , הבנתי שהיא תרופה אנטי פסיכוטית. העניין הוא שלא מובן לי איך הרופא החליט שהיא זקוקה לתרופה הזו בלי להתייעץ עם פסיכאטר/פסיכאטר גריאטרי. הייתי מעוניינת לדעת האם לפי התיאור שרשמתי לך מבחינת התנהגותה האם היא אכן צריכה לקבל את התרופה הזו מאחר ולפני הדלקת בשתן לא היה סימן לאף אחת מההתנהגויות הללו. דבר נוסף הוא שמאז שהחלו לתת לה את התרופה (לפני מס' ימים) היא כל הזמן ישנה וכמעט ולא אוכלת מה שגם מדאיג. אשמח לדעתך ותשובתך בעניין בהקדם האפשרי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלידול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011אתה מתאר מצב דליריום, מצב בילבולי חריף על רקע גופני. התרופה אכן יעילה במצבים הנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)