מצבי לחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצבי לחץ
    אורית
    26/03/2011

שלום רב,
    לפני כעשר שנים סבלתי מחרדות שהתבטאו בעיקר במקומות סגורים עם אנשים וחשש שמא אני הולכת להתעלף או להקיא. פניתי בזמנו לפסיכיאטר וטופלתי בסרוקסאט כ – 5 שנים, במקביל הייתי בטיפול פסיכולוגי בניסיון לטפל "בשורש החרדות" ולאחר כחמש שנים (של נטילת כדורים וטיפול פסיכולוגי) חשתי מספיק חזקה להפסיק את השימוש בסרוקסט, באותה תקופה נישאתי והפסקתי ליטול תרופות לפני כניסתי להיריון.
    מאז ילדתי 2 בנות ולאורך התקופה מאז שהפסקתי – כשש שנים, אני די מאושרת ואפשר לומר שלא היו לי התקפי חרדות מלבד דאגות לשלום משפחתי שמלוות אותי די הרבה, לעיתים אני מרגישה שזה כבר פוגע באיכות החיים, אך אני משתדלת להתמודד וליהנות מהמשפחה שלי ולהדחיק את הדאגות הללו. אני לא יכולה לומר שלגמרי בהצלחה.
    בחודשים האחרונים קרו מספר פעמים שסבלתי מבעיות בקיבה – שלשולים או הקאות. תחילה שייכתי את זה לוירוס או מזון מקולקל אך לאחר שהתדירות עלתה עברתי בדיקות ובהן יצא שהכל תקין. הסיבה האפשרית שהעלו בפניי היא מעי רגיז כתוצאה ממתח... כשהתחלתי להבין שאלו תופעות שעלולות לחזור בתדירות גבוהה (כפי שעכשיו) נכנסתי ללחץ מאוד גדול, ואני חוששת שהלחץ הזה גם לא יעזור לתופעות האלו לחלוף, בשבועות האחרונים אני במתח גדול וכל הזמן חוששת שההקאות יחזרו, אני מרגישה שזה מעסיק אותי מאוד במהלך היום ואני מרבה לחשוב על כל תחושה בגוף והאם היא מנבאת תחילה של בחילה... אני מנסה להרגיע את עצמי שאני חזקה וזו רק תקופה וזה תיכף יחלוף אך אני מרגישה שאני במתח מאוד גדול ולא מצליחה להירגע. רוב פעולות היומיום מלחיצות אותי, ההתארגנות בבוקר והגעה לגנים בזמן, להספיק לסיים את העבודה עד שאני מוציאה את הבנות, עבודות הבית, זמן למשחק עם הבנות, לארגן ארוחת ערב בזמן וכו'. אני חייבת לציין שאני נהנית מהשהות עם הבנות ושואבת מהן הרבה מאוד הנאה ומעניקה להן הרבה חום ואהבה ויש לי סבלנות למשחקים ולמידה אך בתוכי אני תמיד בלחץ לעמוד בזמנים ולהספיק את כל מה שיש לי לעשות.
    אני מעדיפה מאוד לא לחזור לטיפול תרופתי אך גם לא בטוחה שאני מצליחה להתמודד לבד.
    אשמח לשמוע את דעתכם ופתרונות אפשריים.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצבי לחץ

הוספת תגובה

• מצבי לחץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/03/2011

ממליץ יעוץ פסיכיאטרי, לישקול תרופה ממשפחת SSRI + טיפול CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
    לפרטים הודות CBT את מוזמנת לבדוק בדף המטופלים באתר שלי, יש חומר רב להורדה חינם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו