אישפוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אישפוז
    אקסל
    29/03/2011

    שלום, לפני יומיים מלאו לי 18,
    שבועיים לפני תחילתה של שביתת העובדים הסוציאלים יצרתי קשר עם עובדת סוציאלית ופסיכיאטרית מטעמה, שעזרו לי עקב נטיות אובדניות ופגיעה עצמית.
    בזמן השביתה עברתי מספר משברים ופגעתי בעצמי, הייתי על סף התאבדות,
    כרגע אני מרגישה את הדיכאון חוזר, אני מקווה לדבר על כך עם העובדת הסוציאלית בהקדם האפשרי, אבל הפסיכיאטרית שהיא הצמידה לי לא מוצאת חן בעיניי בכלל, יש לכך סיבה אבל אני לא רוצה להעמיק.
    אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על עצמי, אני מפחדת שהכל ייגמר רע,
    אני לא יודעת מה לעשות.
    והפסיכיאטרית אומרת שזה רק משבר של גיל ההתבגרות.
    והעובדת הסוציאלית? מה היא יכולה לעשות? מסכימה איתה ואומרת לי לתת לה עוד סיכוי כי היא יודעת את העבודה שלה.
    היא לא איבחנה אותי, ובמשך השיחה שלנו, שהתקיימה פעם אחת ויחידה, שבה היא לא נתנה לי להגיד שום דבר והחליטה בעבורי שיש לי מאניה דיפרסיה, חרדה חברתית ובעיות קשב וריכוז, כאשר המידע היחידי שהיה לה עלי הוא שניסיתי להתאבד.
    כמובן שהיא מיהרה לספר על "הבעיות" שלי להוריי ולדחוף לי רסיטל 30 מ"ל "באופן זמני" , אני שוקלת להתאשפז, לגשת למחלקה הפסיכיאטרית בסורוקה או מקום שהוא בסגנון אתנחתא ולבקש עזרה, אבל אין לי כסף, אין לי את תמיכת ההורים, אין מישהו שיבין אותי, וכל מה שאני רוצה זה רק לצאת מהמצב שבו אני יודעת שיש חשש לחיי, כאשר בכל רגע אני יודעת שאני יכולה לאבד שליטה ולהרוג את עצמי למרות שאני לא רוצה שזה מה שיקרה.
    לאן אני יכולה לפנות? ניסיתי להשיג פסיכיאטר מטעם קופת החולים שלי אבל הוא גם לא הקשיב לי, ברגע שנכנסתי ופתחתי בדבריי הוא ניסה לדחוף לי קלונקס, יש מקום כלשהו בארץ שבו יקשיבו לי ויבינו אותי לפני שיקרה משהו רע?!
    תודה לכל מי שקרא ויענה, תודה רבה, אני מרגישה כל כך אבודה ובודדה..

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אישפוז

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עוד משהו..

    אקסל
    29/03/2011

    שאלתי בפורום אם כדאי לי להגיב לעובדת הסוציאלית\פסיכיאטרית
    שיש לי חשש מאד גדול וסביר שאני סובלת מהפרעת אישיות גבולית
    איבחנתי את עצמי, והזדהיתי מאד עם כל התופעות,
    אני יודעת שאני לא פסיכיאטרית מומחה, אבל אני מכירה את עצמי יותר טוב מכל פסיכיאטר בעולם.
    כפי שתיארתי בהודעה הקודמת, הייתי רק בפגישה אחת בה הפסיכיאטרית קבעה מהן בעיותיי, אני לא יודעת עם היא עשתה את זה במכוון כדי לבלבל אותי או שהיא התכוונה לזה בכל הרצינות,
    אבל אמרתי לה שאני חוששת שיש לי הפרעת אישיות גבולית והיא צחקה וענתה לי שאני מדברת שטויות ומה אני כבר מבינה בזה? יצא לי לדבר בעבר עם פסיכיאטר דרך הודעות באימייל, דיברנו איתו הרבה על החששות שלי והוא היה הראשון שהעלה בפניי את הפרעת האישיות הגבולית, הלכתי לספרייה ולקחתי ספר על ההפרעה, קראתי, והבנתי שאני לא לבד. הבנתי שיש עוד אנשים בדיוק עם אותה הבעיה.
    הרגשתי הקלה עצומה וחשבתי שבעתיד כשאדבר עם פסיכיאטרית היא תוכל לעזור לי,
    אבל במקום זה, כשסיפרתי לה זאת היא אמרה באותן המילים "הפסיכיאטר שאמר לך את זה היה מאד טיפש, ואת לא יותר מנערה עם תסמינים היפוכונדריים"
    אני יודעת שאף אחד כאן לא יוכל לעזור לי, אבל אולי להמליץ? כפי שציינתי בהודעה הקודמת, אין לי כסף או תמיכה כלשהי, אני לא יודעת לאן לפנות לצורך אבחון או אישפוז או עזרה! אני מתחילה לפתח חששות שאף אחד בעצם לא יקשיב לי וזה רק מוסיף לדיכאון שיש לי כבר.
    האם בסופו של דבר עשיתי את הדבר הנכון? הייתי צריכה לספר לה על חששותיי? מדוע היא התייחסה אלי כאל טיפשה והורידה את כל הביטחון העצמי שהצלחתי לאסוף בשביל השיחה הזאת? זה אחד מאותם הטריקים של הפסיכיאטרים או שהיא באמת עשתה טעות נוראית על חשבוני?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מבין את כל מה שעובר עליך! זה גם

    יהיה טוב!
    30/03/2011

    זה גם עבר עלי.
    עברתי בערך 7 פסיכאטרים שונים, אל תקבלי את דבריהם כתורה מסיני. אבל בגדול הם מקצועיים מאד.
    יש טובים יותר ויש טובים פחות. מנסיוני היותר מבוגרים ומנוסים הרבה הרבה יותר טובים. בכל אופן הם אומרו לי דברים שבהתחלה לא האמנתי- אבל הכל התקיים ולכן אני מציע לך כן להאמין למה שאומרים לך.
    אם את לא מרגישה שהמקרה שלך הוא "מקרה של אשפוז דחוף" (משהו פסיכוטי/ התאבדותי) לא ממליץ לך לעבור דרך "עובדים סוציאלים" ולשכת הרווחה של המדינה- הם איטיים להחריד, ובנוסף, אפישהו אתה מסומן כבעייתי לצבא/ כל מיני עבודות כמו להיות מורה וכו'
    תעברי דרך קופת חולים. שם תמצאי את הסיפור יותר מהיר וצוות הרבה הרבה יותר איכפתי.
    בכל אופן- קחי את הכדור, היום. את תראי כמה רגועה הוא יעשה אותך בתוך שבוע שבועיים.
    תני חיוך (:

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו