מחפשת תשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת תשובה
    מחפשת תשובה
    30/03/2011

שלום,
    אני בת 25 וסובלת מתחושת חרדה תמידית אשר באה לידי ביטוי בעיקר פיזית. רגשות הדיכאון אינם בקידמת הבמה בקרב אנשים, אך מחליפים אותם הרגלים מגונים כמו עישון ופעולות קומבפולסיביות אחרות. בשעות שאני לבד אני חווה ביטול מוחלט של מה שהמדע החדש אודות המוח מכנה- מערכת הביקוש. אין לי מוטיבציה או עניין לכלום, חוץ מאשר תחת השפעת הריטלין. מאחר וההשפעה היא קצרה ונקודתית, שקלתי בעצת פסיכיאטר להתחיל טיפול תרופתי באסטו. לצערי לא מצאתי פסיכיאטר שיוכל לאבחן את מצבי לאור הממצאים האחרונים בחקר המוח. לפי מחקר שערכתי בעצמי אשמח לקבל חוות דעת לגבי טיפול ברסיטל, או תרופה אחרת שיכולה להתאים יותר. אשמח אם תענו לי כמה שיותר מהר. אני מיואשת ומפחדת להתחיל טיפול בכדור שלא מתאים לי. ודבר אחרון- מהן תופעות הלוואי בלקיחת רסיטל?
    המון תודה מחכה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת תשובה

הוספת תגובה

• לגבי רסיטל ואסטו

רוצה לעזור
    02/04/2011

תלכי לפסיכיאטר ותבקשי אבחנה, מה אכפת לך?

לרסיטל יש ת. לוואי כמו שאר תרופות ממשפחת SSRI

כאן פירוט:

ציפרלקס בשם גנרי\מסחרי אחר והיא תרופה טובה נגד דיכאון וחרדה,
    נגד הפרעת חרדה אובססיבית-קומפלוסיבית וכו'.
    יש לה התוויה רחבה, אך גם לא עשויות להיות ת. לוואי

חשוב שתביני - לכל תרופה עלולות להיות ת. לוואי שלה אולם הופעתן והשפעתן של התרופות על האדם הן דבר אינדיבידואלי ואישי לחלוטין ומושפע לפי:
    - נתונים של הבנאדם
    - הטיפול שמקבל בכמות ולשם מה
    - הפתיחות והגישה לטיפול: כמו לטיפול תרופתי פסיכיאטרי
    - ת. לוואי כלליות ואפשריות של התרופה
    - הגוף של כל אחד והמערכות שלו
    - התנסות בתרופות זהות או דומות או אחרות

חשוב להתחיל באופן הדרגתי כדי למנוע הופעה של ת. לוואי

בנוסף חלקן או רובן או כולן עוברות כעבור מספר שבועות של הטיפול ועד שמרגישים טוב יותר לכן מאוד רצוי להיאזר בסבלנות!!! חלק מת. לוואי כוללות אולי גם החמרה של מצבים נפשיים כמו דיכאון, חרדה וכו'.

שימי לב שלפעמים יש ככה ואחרת בסקאלה- יש שיגיבו ביתר תיאבון ויש שבחוסר תיאבון.
    יש שירגישו עייפות וחולשה מוגברות ויש שירגישו פחות.

ייתכן וכעבור זמן מה של טיפול (גם לאחר חודש חודשיים ואפילו שלושה) לא תתרגלי לתרופה מסויימת ואז רצוי לשקול אם להחליף או להישאר, ואם להישאר - אז האם על המינון הנכחי או לרדת.

אפשר להחליף תרופה מאותה הקבוצה ואפשר להחליף לגמרי.
    קורה שלא מתגברים על ת. לוואי ויש להתייעץ עם הרופא הפסיכיאטר שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית והתרופתית שלך

בהצלחה המון

וזה לא תחליף בכלל לייעוץ שכאן, חכי לתשובת רופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו