מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני רוצה להיות חולה.אנונימית31/03/2011
שלום.. השם שלי לא משנה,
הגעתי לפורום שלכם בגלל שאני רוצה לקבל עזרה או לפחות לשמוע דעות על המצב שלי כרגע.
כשאני נזכרת בגיל 12.. אני זוכרת תקופה שבה רציתי להיות חולה, רציתי לחלות במחלה סופנית, רציתי להשתגע, רציתי לחתוך את הורידים, רציתי לנסות להתאבד.
כל הרצונות האלה נמשכו הרבה אחרי גיל 18..
כיום, אני לא מעוניינת לציין את הגיל שלי, אבל בוא נגיד שאני בסביבות גיל ה-19,
אני מטופלת אצל פסיכיאטרית ואצל עובדת סוציאלית, שהחליטו בשבילי שאני חולה,
מצד אחד אני נהנת לטעון שבא לי למות, שאני חותכת, שרע לי.
אבל בפנים אני נקרעת.
אני מרגישה שמצד אחד מה שאני טוענת הוא נכון, אני כן פוגעת בעצמי, אני כן רוצה למות, אני כן בדיכאון ורע לי.
אבל מצד שני אין לי אומץ להתאבד.
אני לא יודעת למה מאז ומתמיד היה לי את הרצון הזה "להיות חולה",
זה לא היה בגלל תשומת לב, וזה נמשך יותר מידי זמן.
אני חייבת להודות שהייתה לי ילדות יחסית קשה, זכיתי להרבה יחס גזעני, בכל מקום צחקו על המבטא הרוסי שלי, וזאת אחת הסיבות שאימצתי את הדמות השקטה שתמיד נמצאת בצד כמו סוג של רוח רפאים.
אבל בבית זכיתי ליחס רגיל, כמו שכל ילד זוכה. ההורים שלי אף פעם לא היו גאים בי מספיק,
וחשבתי זמן מה שזה היה בגלל תשומת לב אבל אני בטוחה שלא.
אני מרגישה שאני רוצה לחלות.
אני רוצה שיקרה לי משהו.
מישהו יכול להגדיר את המצב שלי?
האם בגלל כל הרצון הזה וההצגות האלה הפכתי לבאמת חולה עכשיו? איבדתי את עצמי?
או שמה שהיה לי מלכתחילה היה סוג של מחלה?
תודה רבה לכל מי שיענה לי.
נ.ב- אני נמצאת כרגע במצב מאד מביך,
הודתי בפני העובדת הסוציאלית שניסיתי להרוג את עצמי לא מזמן והיא חושבת שחשוב מאד לעדכן את משפחתי והיא שוקלת אישפוז,
ואני פשוט לא יודעת מה אני באמת רוצה. אני לא יודעת מי אני, אני לא יודעת מה קורה לי.
כשהיא אמרה לי את האפשרויות שהיא שוקלת נבהלתי ולכן התחלתי לחשוב על מה שקורה לי,
אני מפחדת שהאישפוז יהרוס את המשך חיי, שלא אוכל לעבוד בתור פסיכולוגית קלינית כמו שתמיד רציתי, שכולם יסתכלו עלי בתור "משוגעת", אני יודעת שזה יהרוס לגמרי את הקשר עם המשפחה שלי, אבל מצד שני אני מרגישה שאני לא עומדת בזה יותר, אבל אני לא בטוחה.... בבקשה תעזרו לי.
זה משהו שעוד לא סיפרתי לעובדת הסוציאלית ולפסיכיאטרית שלי, זה משהו שקשה לי לספר להן. כמובן שאעשה זאת, אבל אעדיף לשמוע את דעתכם לפני כן. תודה רבה לכל מי שיענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מממ..
אנונימית01/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה זה דחוף
אנונימית03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה זה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/04/2011הרושם הכללי , הפרעת אישיות. חסר מידע רב לשם אבחנה מיקצועית. קצת מוזר שאת רוצה להיות פסיכולוגית קלינית ולא ביררת את הנושא האבחנתי עם הרופא והעו'ס.
לגבי פסיכולוגיה תמיד תיזכרי, ד''ר מארשה ליניאן, הייתה חולה קשה, הפרעת אישיות גבולית, עשתה PHD בפסיכולוגיה ואף המציאה את DBT , שיטה יעילה לטיפול בהפרעות אישיות גבולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד על האזכור של מרשה לינהן
סיוון06/04/2011ד"ר דוידאור, שיחקת אותה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחל לך טוב
דניאל מהקניון06/06/2011שלום קראתי מה כתבת במכתב שלך ורציתי להגיד לך שבעבר שלי גם רצו לי בראש אותן מחשבות בראש. לא הערכתי את החיים .
וכל הזמן חשבתי על הדרך היותר קלה ופחות מפחידה לסים סוף לחיים שלי.
את צריכה חבר - כמו ששלי הגיעה ונתנה לי אוויר קצת אושר ונתנה לי לשכוח מכל העבר לא לגמרי אבל שאני איתי זה לא כמו שאני לבד .
יש לך פה פינה אם תרצי חבר לקשר טלפוני לפרטי פריטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)