מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפוכונדרייהלא משנה31/03/2011
שלום,אני ילדה בת 19 שחושבת המון על דברים שאני לא צריכה לחשוב בגילי.
אני מאוד מאוד היפוכונדרית,והמצב שלי רק מחמיר.
אני חושבת המון על מוות,ועל זה שאני מפחדת למות בגיל הזה (אין לי נטויות אובדניות,אלא להפך,אני מפחדת מהמוות ולא רוצה שהוא יגיע)
אני יותר מידי מודעת לגוף שלי,וכל פעם שיש לי משהו שנראה לי חשוד..למשל איזה לחץ בחזה,אני ישר מפחדת לקבל דום לב ולמות במקום.
אני יודעת שהכל פסיכולוגי,ושאם המצב הבריאותי שלי תקין,אין לי ממה לפחד..אבל אני מפחדת שהוא לא תקין למרות שעשיתי את כל הבדיקות לב האפשריות,המראות שהוא תקין לחלוטין.
אני מפחדת גם שבגלל שאני חושבת הרבה על מוות,אני אמות מהמחשבות.אומרים שלנפש יש השפעה על הגוף.
אני מתפקדת נורמלי לחלוטין בחיי היום יום,אני לא דכאונית..אני צוחקת הרבה,יש לי הרבה חברות.. ואף אחד לא יודע על ההפוכונדרייה שלי. זה רק אני עם עצמי..והמחשבות השליליות שתוקפות אותי מידי תקופות.
אאני הולכת לישון עם מחשבות רעות,ואני קמה בבוקר עם מחשבות רעות..כמובן על מוות.
הייתי רוצה לקבל טיפים,איך להשתלט על זה..מה לעשות עם זה..אני ממש מתחילה להתייאש,ואני מפחדת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי...
אנונימית01/04/2011אני מבינה אותך! אני בת 18,
וכל שבוע אני חושבת שחליתי במשהו אחר.
אני סובלת מזה כל כך,
ואפילו הרופאה שלי התחילה לשנוא אותי.
אני מרגישה נורא וזה לא תורם לביטחון העצמי שלי.
למשל השבוע החלטתי שפתאום יש לי הרבה רוק בפה וקשה לי לבלוע,
והתווספו לזה כאבי ראש ושרירים,
נזכרתי שליטפתי חתול שנראה קצת חולה לפני כמה זמן.
אני כבר יומיים בטוחה שיש לי כלבת,
מחכה ליום ראשון לראות את הרופאה,
אני יודעת שהיא שוב תצחק עלי ותסרב להעביר לי בדיקות.
זה פשוט נורא להיות היפוכונדרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשתיכן
רוצה לעזור02/04/2011שלום,
אני לא ד"ר לפסיכיאטריה ולא פסיכלוג או עו"ס קליני ולא מומחה בעניינים כאלו
אבל אתן מתארות תסמינים של אובר-רגישות ותשומת לב למאפיינים ולתפקודים
הפיזיים והבריאותיים שלכן, עד לכדי רמה של מוות.
ייתכן וזה חלק מחרדה מוכללת ויכול להיות שמדובר בהיפוכונדריה שהיא גם סוג של חרדה.
אפשר לטפל בחרדות ע"י כדורים מקבוצת SSRI שמוכיחות יעילות כמו ציפראמיל (רסיטל), ציפרלקס וכו' שעובדות על הסרוטונין. יש כדורים שהם SNRI שמשלבים יותר פעילות על סרוטונין.
חוצמזה שאפשר לטפל בCBT - טיפול קוגנטיבי התנהגותי לטיפול בחרדות
וטיפול פסיכולוגי בשיטה דינאמית גם יכול לעזור.
חשוב שתדברו על המחשבות שמטרידות אתכן ואל תשמרו את זה ככה בפנים בבטן.
אני ממבין ללבכן, אין לי מחשבות קיצוניות על תחלואים גופניים ובעיות אבל מידי פעם
יש הרהורים שמטרידים אותי. חשוב שתבינו שקל מאוד לפתח מחשבות כאלו ככל
שחושבים עליהם יותר ויותר וככל שמעמיקים בהם. אין בהם צורך, הם לא רלבנטיים.
מעבר לכך, רצוי מאוד לעבור בדיקות גופניות כדי לשלול (תמיד) מחלה גופנית או משהו שקיים, למשל חום, שפעת, מיאלגיה (כאבי שרירים), דלקות וכו'.
יכול להיות שגם סטרס נפשי, לחץ ודיכאון מביאים למתח הפיזי ולכאבים וזה נקרא פסיכוסומאטי. יש כאב גופני אמיתי מאוד ולא "מומצא" או מדומיין שהמקור שלו הוא רגשי
וכמובן שהחרדה ההיפוכונדרית מסייעת לזה.
עצם זה שאתן חרדות ואכפת לכן, ולמגיבה הראשונה - שעוסקת במוות: מראה שאכפת לכן מעצמכן ומחייכן אולם סביר מאוד שזו חרדה ואפשרי לטפל בה.
יש מצב שזה חלק ממצב דיכאוני או פסיכולוגי אחר.
שאלו את עצמכן בנוסף - כיצד אתן אוכלות, האם שותות מספיק, על מה ישנות והאם מספיק? מה מטריד אתכן בנוסף? איך הלימודים? איך המצב הכלכלי בבית? והמצב החברתי? האם יש עם מי לדבר?
יש אפשרות לקבל ייעוץ מקצועי רפואי אחר (אם את טוענת שהרופאה שונאת אותך או לא מתייחסת אלייך, ויכול להיות שזו תחושה שלא מבוססת במציאות - כך או אחרת חובה רפואית שלה לטפל וזכותך לקבל טיפול מקיף וטוב, אבל יש רופאים .. ויש רופאים... !)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)