מהו המינון המקובל של למיקטל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו המינון המקובל של למיקטל?
    איתן
    02/04/2011

שלום רב,

1.מהו המינון המינימאלי,אשר מתאים לייצוב מצב הרוח ו/או יותר נכון לחיזוק קל בטיפול,כנגד דיכאון (אני יודע,שזה אינדיבידואלי)?
    2.האם כחלק מתופעות הלוואי של למיקטל - יכולה להיגרם פגיעה בריכוז,ביכולת הביטוי,הקוגנטיבציה ו/או בילבול?
    3.האם תופעת הלוואי של למיקטל=טישטוש בראייה,חולפת עם משך זמן הטיפול בלמיקטל?
    4.תוך כמה זמן מרגע נטילת הלמקיטל (אחרי בליעתו),מתחילה השפעתו של כדור הלמיקטל + הרגשת תופעות הלוואי שלו (כמו טישטוש בראייה)?

אבקש תשובה לכל ארבע השאלות.!

*תודה רבה מאוד מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיקטל - עוד שאלה אחרונה.

איתן
    03/04/2011

5.האם מומלץ לנטול למיקטל פעמיים ביום,ובמידה שכן;למה?

שוב תודה רבה מאוד מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקובל של למיקטל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

טיפול מקובל למניעת חזרה של דיכאון בהפרעה דו קוטבית, כ 100 - 200 מ''ג , זה אינדיבידואלי, התחלת השפעה תוך כשעה בממוצע, לגבי ראייה , יכול לגרום לרגישות לאור, בגלל קשירה לרקמות עם מלנין, יש לשקול בדיקת עיניים אצל רופא מיקצועי, לגבי השפעה על זיכרון וריכוז, לא שכיח , יש לבדוק את הרמה בדם, במיוחד באם משלבים נוגדי פירכוס אחרים.
    Patients receiving doses therapeutic doses usually have lamictal
    (lamotrigine) concentrations between 2.5 – 15.0 mcg/mL.

ניתן לקחת פעם אחת עד 200 מ''ג ללא בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בקשר תופעת ל. למיקטל?

אבי
    03/04/2011

שלום רב,

תודה רבה על התגובה.

- האם כאבי שרירים וכאבי שרירים במפרקים בפרט,הינם תופעת לוואי של הלמיקטל,במידה וכן - האם במשך הזמן,כשהגוף מסתגל לתרופה;תופעה זו חולפת,במידה וכן;תוך כמה זמן?

שוב תודה רבה מאוד מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בקשר תופעת ל. למיקטל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

יש לשלול תחילה בעיות גופניות ולאחר מכן לבדוק את הקשר ללאמיקטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה - שאלה נוספת

מיה
    03/04/2011

היי, אני בת 29 ונוטלת למיקטל כשנה וחצי. אני כן חושבת שחלה אצלי ירידה ביכולת הקוגניטיבית וביכולת הביטוי, אבל מצד שני תמיד הייתי מאוד ביקורתית כלפי עצמי והלקתי את עצמי על שאני לא מספיק מבריקה.

על אף מה שאמרת, הפסיכולוגית שלי אמרה שיש לה עוד מטופלים שנוטלים למיקטל ומתלוננים על בעיות חשיבה/ירידה בכושר המילולי.

אפשר לדעת מה ידוע לך בנושא של למיקטל וחשיבה/כושר מילולי? מוכרת תופעה כזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה - שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

תופעות לוואי יותר שכיחות : סדטציה( ירידה בערנות) , טישטוש ראייה, חוסר יציבות, כאבי ראש, בעיה בקורדנציה, עייפות וכן בעיות הקשורות למערכת העיקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו