מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין והתקפי חרדהרונן10/04/2011
אני סובל לא מעט פעמים שאני לוקח ריטלין מהתקפי חרדה הכוללים לחץ בחזה,נשימה בכבדות והתנשמות,דפיקות לב,קשה לי ללמוד בלי זה אבל הרבה פעמים פתאום לאחר כמה שעות(לוקח ריטלין ארוך טווח) אני מקבל פתאום התקף כזה וממש נבהל ,האם ההתקפי חרדה בעצם הם תופעות גופניות סובייקטיביות ללא סיכון או שבאמת בזמן התקפי חרדה יש סיכון להתקף לב כמו שהחרד מרגיש בזמן התקפת חרדה?
כמו כן אני סובל מהפרעות קשב וריכוז מספר שנים ודכאון קל נלווה,לאחרונה התחלתי ליטול ריטלין,אני באופן כללי לפני שהתחלתי ליטול הרגשתי בדר"כ מאוד עייף ,מעורפל,מעופף,חסר יכולת להקשיב למה שמדברים אלי ,חסר יכולת לשבת ולקרוא מעל 10 דקות רצופות,הריטלין באמת עזר לי לשבת הרבה יותר ללמוד אך ההתקפים האלה ממש מבהילים אותי כל פעם .מה עלי לעשות?
שמעתי שיש גם תרופות אנטי דיכאוניות שמשפרות את האפקטים של הפרעות הקשב והריכוז וגם עוזרות בפאן הנפשי לדיכאון קל כגון:נורפארמין וולבטרין.
האם כדאי לי לנסות לעבור לתרופות האלו כיוון שכנראה שהריטלין עוזר להעיר את מערכות הגוף שלי אך ממריצות את בלוטת האדרנל אשר גורמות לי להתקפי חרדה בזמן הנטילת תרופה...על מה היית ממליץ לי?
על מה עובד הנורפארמין?קראתי בספרים שהיא התרופה נוגדת דיכאון היעילה ביותר להפרעות קשב וריכוז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והתקפי חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011לאחר נטילת ריטלין יש לעקוב אחר לחץ הדם ודופק, יש צורך לניטור אקג כבסיס להשוואה לעתיד.
תרופה שיכולה לעזור, אדרונקס, דומה לסטראטרה , המאושרת בארה''ב לטיפול ב ADHD .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)