נוגדי דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדי דיכאון
    אריאל
    12/04/2011

שלום,

אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית זמן מה, ובחודשיים האחרונים עלה הרעיון להעזר בטיפול תרופתי כיוון שיש לי סממנים של דיכאון קל עד בינוני שמלווה אותי מס' שנים לסירוגין.

אני באופן אישי דיי נרתעתי אבל הלכתי להיוועץ אצל פסיכיאטר שטען שהדיכאון אינו חמור ושזה עשוי לעזור ולהקל, ורשם לי ציפראמיל.

קראתי אודות תופעות לוואי ונתקלתי בלא מעט תגובות מצד אנשים שניסו וציינו כי העלו במשקלם מס' לא זניח של ק"ג.

יחד עם זאת, תופעת לוואי זו לא מצוינת במפורש בכל מדריך תרופות אינטרנטי.
    האם אכן השימוש בתרופה גורם להשמנה?

האם יש תרופה לטיפול כנגד דיכאון שהיא ללא תופעת לוואי כזו של השמנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגדי דיכאון

הוספת תגובה

• ת. לוואי זה אינדיבידואלי

עדן
    13/04/2011

כשם שתרופה עשויה לגרום לעירנות אצל מטופל אחד היא עשויה לגרום למטופל אחר עייפות וישנוניות וכו למרות שבדרך כלל יש תרופות ספציפיות שרשום או זה או זה.

על ציפראמיל אין יותר מידי אנשים שיעידו שעלו במשקל, להיפך, בשבועות הראשונים רוב הסיכויים שחווים חוסר תיאבון ומכך שאכילה מעטה וירידה במשקל.

תרופה שידוע שעשויה לגרום לעלייה במשקל היא מיררמרון\מירטאזאפין.
    ציפראמיל=רסיטל היא תרופה חלשה יחסית מהSSRI ולכן היא נרשמה לך משום שהסממנים שלך הם קלים ולא מעבר. סביר מאוד שלא תעלי במשקל ואף תרדי, וגם סביר שאולי תעלי במשקל.

אפשר למנוע את זה ע"י שליטה ובקרה מבחינת תזונה נכונה ופעילות גופנית. כמו כן גם לבוא בגישה של קבלה והבנה וניסיון של מה שיכול מאוד לעזור לך.
    בנוסף נסי לזהות מתי הרעב הוא רגשי שמומר לפיזיולוגי כביכול, מתי זהו "רק" תיאבון ומתי את באמת רעבה.
    התרופות עובדות על מע' העצבים שאחראית על שינוי טמפ', תחושות של חום וקור, תיאבון או חוסר תיאבון, רעב שובע, עייפות, מרץ, עירנות, מצבי רוח וכו'- ויכול להיות שתרופה אחת תשפיע שונה על מטופלים שונים.

תלוי בכל מיני גורמים וגם בגוף של כל אחד.

אני ממליץ כן לנסות את התרופה ולא לקבוע ישר.

חוץ שרוב אם לא כל ת. הלוואי חולפות כעבור מקסימום מס' שבועות מתחילת הטיפול.

התשובה הינה נטו מידע ואינה מקצועית. אני לא רופא ולא בעל מקצוע כזה או אחר לכן יש לחכות לתשובת הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/04/2011

העליה במשקל יכולה להיות רבות כחלק משיפור הדיכאון ולא בהכרח קשר ישיר לתרופה, הכי פחות השמנה ,נושא אינדיבידואלי ולא גורף, לוסטראל ופרוזאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו