מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היה לי מקרה של מצב פסיכוטי לפנייוסי16/04/2011
כ-20 שנה. קיבלתי תעודת שחרור מבית חולים כי היה לי מצב פסיכוטי פראנאידי שחלף
ואין עדיות לסימנים פסיכוטיים.
המצב הזה היה עקב דחק חזק STRESS
עכשיו אין לי בכלל עדויות פסיכוטיות ולא אושפזתי כל מאז בבית חולים לחולי נפש.
אז האם זה היה מצב רגעי ולא מחלת סכיזופרניה?
בבית החולים בכל המסמכים לא מופיעה השם סכיזופרניה. הביטוח הלאומי קבע שזה
סכיזופרניה. האם אני יכול לקבל אישו מפסיכיאטר כי אין לי סכיזופרניה?
איך בדיוק מאבחנים סכיזופרניה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה לי מקרה של מצב פסיכוטי לפני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2011איבחון של סכיזופרניה מתבסס על תיאור הקליני של המטופל ( מחשבות, פחדים, שמיעת קולות וכו'..) וכן התרשמות מתצפית המטופל במהלך הבדיקה על ידי הפסיכיאטר, בודק את הבעות הפנים, מתח, התאמה לתוכן השיחה, התנהגות חרדתית , פארנודי וכו''. כמו כן יש דרישה למשך זמן של חצי שנה, כולל תקופה פרודרמלית קודמת, מצב חריף פסיכוטי וכן מספר חודשים של שאריות המצב.
אבחנה מתבססת על קריטריונים ברורים, כגון DSM האמרקאי או ICD אירופאי.
המאפיין המרכזי בתהליך סכיזופרני , מהלך של פגיעה תיפקודית הדרגתית ההולכת ומחמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
גדעון19/04/2011היי גם לי היתה קביעה של סכיזופרניה וזה לאחר פגישה אחת
לא היו תסמינים של קולות והזיות בתקופה ההיא ובכל זאת היא ה(פסיכאטרית) אמרה שהייתי כבר אצלהם וכו'.
למה הפסיכאטרים וזה שענה לך לא מגיבים על זה ?
קולות והזיות מתחת לחצי שנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)