מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה במינון - למיקטל...?!אבי19/04/2011
שלום רב,
לאחרונה העלו לי את מינון הלמיקטל ל200 מ"ג.
100 מ"ג בבוקר ו100מ"ג בערב.
הטיפול הנ"ל עוזר לי לבריאותי הנפשית,אך מצורפת אליו תופעת לוואי,אשר פוגעת במהלך חיי - והתיפקוד בהם,והיא:בעיות במערכת העיכול=אי-שקט בבטן/קיבה.
אני לוקח מינון זה כשבוע.
1 - האם במהלך הזמן,הגוף יסתגל למינון הנוכחי (200מ"ג) ויפסק אי-השקט בבטן,במידה וכן כמה זמן זה יקח?,ו/או שיש צורך בהורדת המינון?
2 - מה ו/או איזה מינון,גם יעזור לי לבריאותי הנפשית (כמו המינון הנוכחי=200מ"ג) + לא יפגע בבריאותי/הרגשתי הפיזית/כללית?
תודה רבה מאוד מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי יקר
עומר19/04/2011גם אני לוקח 200 מ"ג למיקטל.
שאלתי הראשונה היא קודם כל האם אתה לוקח את הכדור אחרי האוכל? כי זה הדבר הכי חשוב!!, אם לא (אם כן זה הסבר מצוין):
האם אתה רואה שינוי משמעותי מאז שהתחלת לקחת?
האם התזונה שלך מסודרת?
מה התכיפות בה אתה נכנס לשירותים? האם אתה חש כאבי בטן? כמה זה באמת מציק לך?
ענה לי על כמה שאלות ואוכל לענות לך...
אממ אני חושב שכשעלתי מינון (אני העלתי כל שבוע 25 מ"ג לקח לי חודשיים להגיע למינון של 200 מ"ג) אז הרגשתי גם עצבנות בבטן וזה עבר, לפי מה שהבנתי הכדור די קליל.. לוקחים אותו גם בעיקר חולי אפילפסיה אפילו במינון של 400 מ"ג ככה שאני לא בטוח לגבי כמה הוא מזיק...
למה אתה לוקח אחד בבוקר אחד בערב? האם אפשר לשקול מעבר ללקחת כדור פעם ביום?
אתה מקפיד על שעות קבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומר היקר
אבי19/04/2011היי ותודה רבה לך על הנכונות לעזור,
- כן,אני לוקח את הכדור לאחר האוכל.
- כן,אני רואה שינוי משמעותי - לאחר,שעברתי למינון של 200מ"ג.
- התזונה שלי - לא מסודרת,אלא פחות ו/או יותר מסודרת.
- התכיפות,שבה אני נכנס לשירותים בין 1-3 פעמים ביום.
- כן אני חש כאבי בטן (יותר נכון,אי-נוחות בבטן),וזה מאוד מציק לי ומפריע לי במהלך-חיי.
- אני לוקח כדור אחד בבוקר,ואחד בערב כדי לשמור על רמה קבועה של למיקטל בדם במהלך כל היום,ולפי המלצת הפסיכיאטרית שלי.קודם לכן לקחתי פעם אחת בערב,וכשהתחלתי לקחת פעמיים ביום - הרגשתי יותר מאוזן במהלך היום - לכן אין טעם לחזור לנטילת המינון המלא פעם ביום.
- כן אני מקפיד על שעות קבועות.
- יש לי שאלה אליך עומר,אמרת שגם לך הייתה תקופה,שבה הרגשת עצבנות בבטן - תוך כמה זמן (אם אתה זוכר) זה עבר לך?
אודה לך מאוד,אם תענה לי על השאלה האחת,אשר שאלתי אותך...
בתודה רבה מאוד מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ
עומר19/04/2011השאלה על איזה עצבנות אתה מדבר...
לי זה פשוט גרם להכנס לשירותים קצת יותר ולפעמים היו לי קצת בחילות וחוסר חשק לאכול אפילו..
קצת הרגיש אי נוחות בבטן גם אבל לא משהו מטריד בצורה קיצונית..
זה עבר בערך אחרי שלושה שבועות..
אתה מרגיש הבדל רציני בתחושות בבטן מלפני העלאת המינון ואחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעומר...
אבי20/04/2011היי,
כן,אני מרגיש הבדל רציני בתושת עצבנות הבטן לאחר העלאת המינון,אבל אני כמו אצלך - מעריך,שזה יעבור מקסימום בעוד שבועיים.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף..
עומר20/04/2011ובהצלחה.. דרך אגב, בן כמה אתה אם אפשר לשאול והאם אתה משלב עוד תרופה עם למיקטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא-אפשר תשובה מהרופאים?
שרונה26/04/2011אני אישית נוטלת 100 מ"ג למיקטל, בדר"כ בשעות הערב.
מדי פעם מתנפחת לי הבטן או שיש לי כאבים, בתדירות יחסית גבוהה.
האם זה יכול להיות קשור ללמיקטל?
אני אוכלת מסודר יחסית ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)