ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג
    מירי
    20/04/2011

שלום,

מזה שנה אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג.
    בשל תופעות הלוואי והשתפרות ההרגשה שלי אני רוצה להפחית את המינון להפסיק לחלוטין אני מפחדת ,יש לי מספר שאלות:

1) האם הטיפול ב 5 מ"ג יעיל?
    2)ואם כן - האם תופעות הלוואי יקטנו מדובר בעייפות והשמנה :(

3) אם נטילה של 5 מ"ג אכן יעילה - מה הדרך המומלצת לרדת מ 10 מ"ג ל - 5 מ"ג?

כבר 4 ימים אני לוקחת חצי כדור וקראתי בוקורות לא טובות על מינון הנל אז אני שוקלת לעלות שוב לכדור שלם ( אין לי אפשרות להתייעץ עם הרופא הוא אינו עובד יותר )

בבקשה את עזרתכם....
    תודה וחג מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג

הוספת תגובה

• במידה והרופא הנכחי אינו עובד יותר

עדן
    22/04/2011

במסגרתו המקצועית וגם אין לך דרך ליצור איתו קשר בצורה שאינה מקצועית (מה שכן דבר זה אינו רצוי גם ככה) - פני לרופא המשפחה או לתחנה לבריאות הנפש ובקשי לראות לכמה דק' רופא פסיכיאטר בדחיפות.

יש גם בקופות חולים, חבל לשלם פרטי למרות שזו גם אופציה.

אם לקחת שנה ציפרלקס, אז ירידה במינון אם אכן תצטרכי ותרצי לרדת במינון- צריכה להעשות הדרגתית ולא בבום.

ת. לוואי אכן יפחתו (כמו עייפות והשמנה שתיארת) במידה וזה אכן מהתרופה, במידה ואת יורדת במינון.

מינון של 5 מ"ג לא מאוד מאוד מאוד אפקטיבי במיוחד לא כשרגילים לקחת 10-15-20 מ"ג ציפרלקס ואז יורדים ל5 מ"ג.זה אולי משמר משהו ומפחית ת.לוואי ותורם לתרופה להישאר בדם ולא לקבל שום שוק-חסך, אבל לא משהו קיצוני בטח לא כמו 10-20 מ"ג.

רצוי להמשיך לקחת ציפרלקס המקורי של LUNDBECK ולא את התחליפים הג'נריים כמו אסציטלופראם או אסטו.

חכי לתשובת רופא כאן והתייעצי עם פסיכיאטר.

במידה ויש החמרה במצבך הנפשי סביר להניח שתרצי ושיגידו לך (גם כאן אולי) לחזור למינון יותר גבוה, אפילו אם זה קצת יותר גבוה.
    בכל זאת שנה של תרופה.

רצוי לשלב עם טיפול פסיכולוגי ו\או CBT.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

הנושא מאוד אינדיבידואלי, המינון, תךופעות לוואי וכו''..
    5 מ''ג לפעמים מספיק .
    לגבי מה לעשות, התשובה הכי נכונה זה של הרופא המטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

לירן הרן
    24/04/2011

מירית שלום,
    אחותי לוקחת ציפרלקס דרגה 1 האם הכוונה היא ל-10 מ"ג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו