מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס ירידה ל 5 מ"גמירי20/04/2011
שלום,
מזה שנה אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג.
בשל תופעות הלוואי והשתפרות ההרגשה שלי אני רוצה להפחית את המינון להפסיק לחלוטין אני מפחדת ,יש לי מספר שאלות:
1) האם הטיפול ב 5 מ"ג יעיל?
2)ואם כן - האם תופעות הלוואי יקטנו מדובר בעייפות והשמנה :(
3) אם נטילה של 5 מ"ג אכן יעילה - מה הדרך המומלצת לרדת מ 10 מ"ג ל - 5 מ"ג?
כבר 4 ימים אני לוקחת חצי כדור וקראתי בוקורות לא טובות על מינון הנל אז אני שוקלת לעלות שוב לכדור שלם ( אין לי אפשרות להתייעץ עם הרופא הוא אינו עובד יותר )
בבקשה את עזרתכם....
תודה וחג מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה והרופא הנכחי אינו עובד יותר
עדן22/04/2011במסגרתו המקצועית וגם אין לך דרך ליצור איתו קשר בצורה שאינה מקצועית (מה שכן דבר זה אינו רצוי גם ככה) - פני לרופא המשפחה או לתחנה לבריאות הנפש ובקשי לראות לכמה דק' רופא פסיכיאטר בדחיפות.
יש גם בקופות חולים, חבל לשלם פרטי למרות שזו גם אופציה.
אם לקחת שנה ציפרלקס, אז ירידה במינון אם אכן תצטרכי ותרצי לרדת במינון- צריכה להעשות הדרגתית ולא בבום.
ת. לוואי אכן יפחתו (כמו עייפות והשמנה שתיארת) במידה וזה אכן מהתרופה, במידה ואת יורדת במינון.
מינון של 5 מ"ג לא מאוד מאוד מאוד אפקטיבי במיוחד לא כשרגילים לקחת 10-15-20 מ"ג ציפרלקס ואז יורדים ל5 מ"ג.זה אולי משמר משהו ומפחית ת.לוואי ותורם לתרופה להישאר בדם ולא לקבל שום שוק-חסך, אבל לא משהו קיצוני בטח לא כמו 10-20 מ"ג.
רצוי להמשיך לקחת ציפרלקס המקורי של LUNDBECK ולא את התחליפים הג'נריים כמו אסציטלופראם או אסטו.
חכי לתשובת רופא כאן והתייעצי עם פסיכיאטר.
במידה ויש החמרה במצבך הנפשי סביר להניח שתרצי ושיגידו לך (גם כאן אולי) לחזור למינון יותר גבוה, אפילו אם זה קצת יותר גבוה.
בכל זאת שנה של תרופה.
רצוי לשלב עם טיפול פסיכולוגי ו\או CBT.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/04/2011הנושא מאוד אינדיבידואלי, המינון, תךופעות לוואי וכו''..
5 מ''ג לפעמים מספיק .
לגבי מה לעשות, התשובה הכי נכונה זה של הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
לירן הרן24/04/2011מירית שלום,
אחותי לוקחת ציפרלקס דרגה 1 האם הכוונה היא ל-10 מ"ג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)