מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיסתימיה, אסטו ופריזמהמישהי20/04/2011
היי,
אני בת 17 וחצי, באוקטובר 2010 התחלתי טיפול תרופתי בעקבות אפיזודה דכאונית על רקע דיסתימיה.
נטלתי במשך כחודש-חודשיים אסטו 10 מ"ג (בשבוע הראשון 5 מ"ג), ואח"כ עליתי ל-15 מ"ג. זה לא עזר מספיק, ובהמלצת הפסיכיאטרית בפגישה לפני שבוע עברתי לטיפול בפריזמה.
כדי לעבור בין הכדורים, לקחתי במשך יומיים 10 מ"ג אסטו, אח"כ יום אחד 5 מ"ג, ומכיוון שביום שאחרי שכחתי לקחת כדורים - באותו יום פשוט לא לקחתי כלום, וביום שאח"כ (שהוא למעשה שלשום) התחלתי לקחת 10 מ"ג פריזמה (חצי כדור), וכך עשיתי גם אתמול והיום. מחר אני אמורה לפי הוראות הפסיכיאטרית לקחת שוב 10 מ"ג, ומחרתיים כבר לעבור לכדור שלם.
הסיבה שהחלטתי לכתוב כאן היא שאני מרגישה די זוועה. יש לי בחילות, סחרחורות, כאבי ראש, הרבה יותר ממה שהיה כשהתחלתי לקחת את האסטו. אני לא כ"כ יודעת אם זה מהמעבר בין התרופות או עקב התחלת הטיפול בפריזמה. בנוסף, אני מרגישה מאוד בדיכאון, המצב רוח שלי רע יותר מבד"כ, יש לי מחשבות אובדניות - שבעצם נעלמו לאחר העלאת המינון של האסטו אז, ואין לי חשק לכלום. כמובן שהתסמינים הפיזיים שתיארתי קודם לכן לא בדיוק תורמים להרגשה הטובה שלי.
בעצם אני שואלת, מה לעשות? הפסיכיאטרית שלי גם בחופשה עכשיו בגלל פסח, ואני לא יודעת איך להתמודד עם כל זה, אם זה בכלל מצב נורמלי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במינון
עדן22/04/2011ירידה ו\או עלייה והחלפות של תרופות וכמו כן גם משך זמן הגוף שבו הוא מסתגל לתרופה קולט וסופג אותה ומתרגל אליה - גם אלו עלולים לגרום לסימפטומים הגופניים ו\או הנפשיים שתיארת וגם מעבר לזה.
חלקם נעלמים, חלק עלולים להישאר.
לפעמים צריך להעלות מינון, כשמורידים מינון - תמיד בהדרגה ולאט לאט. רוב הפסיכיאטרים ו\או רופאים משפחה ממליצים על ירידה הדרגתית במינון (למינון הקודם והקודם-קודם כל פעם) כל 5-7 ימים.
נניח אסטו = ציפרלקס = אסציטלופראם:
אם לקחת 20 מ"ג,
אז לשבוע תקחי 15 מ"ג,
ואז אחרי שבוע לרדת ל10 מ"ג,
ואז ל5 מ"ג,
ואז ל0 שזה בכלל לא.
ברגע שהפסיכיאטרית חוזרת דברי איתה.
חשוב לא לוותר על הפריזמה.
מאוד סביר שגם תחושות ומחשבות אובדניות חוזרות עם שינויים במינונים והחלפות של תרופות ויש אף אזהרות והתראות על זה בעלון לצרכן (ד"א גם בעלון לרופא שהוא מפורט יותר וכוללני ומורחב).
זה טבעי וזה עשוי לקרות אולם במקרה כזה חשוב לפנות מיד לפסיכיאטר\ית שמכיר את ההיסטורייה התרופתית, הנפשית\פסיכיאטרית שלך, את המינונים והכדורים שנטלת ושאת נוטלת ואת התסמינים וכו'. לא פחות חשוב שתסמכי עליה ועל הידע המקצועי והקליני שלה והניסיון וכו'. האם אפשר גם לדבר איתה? האם היא נעימה בסה"כ? מקשיבה? מייחסת חשיבותלת. לוואי?
לפעמים לוקח יותר מכמה שבועות עד שת. הלוואי עוברות, למשל אני נותרתי עם תופעותל. של אדרונקס למשך חודשיים (כמו כאבי ראש וטשטוש) ואח"כ הטשטוש נשאר למשך כל זמן לקיחת התרופה (כחצי שנה) אולם בצורה מופחתת יותר.
לא להתעלם מת. לוואי ולא להפסיק לנסות. יש תרופות שונות, כל גוף שונה והתגובות אינדיבידואליות על אף שחברות התרופות והרופאים הפסיכיאטריים ממליצים ויודעים מהן ההשפעות הכלליות והאפקטים העיקריים של התרופות - טיפול בחרדות דיכאונות הפרעות אכילה וכו' וכו'.
חפשי עוד מידע על פריזמה. לא להיבהל מכל דבר שרשום באינטרנט.
מומלץ לקרוא עלון לצרכן. לא לשנות מינונים על דעת עצמך, לא לקחת מנת יתר,
ולא להפסיק על דעת עצמך אלא אם כן המצב מאוד מאוד מאודדדדדדד קיצוני וגם אז לחכות לתשובת הרופא כאן.
המון בהצלחה.
אני לא רופא או מטפל ולא בעל מקצוע בתחום ברה"נ ודעתי איננה מקצועית וקובעת יש לחכות לדעת הרופא כאן ובעיקר לדעת הפסיכיאטרית ולהסביר לה את כל אשר את מרגישה. לקחת תשובתי זו בעירבון מוגבל,סה"כ מטרתי לעזור.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
מישהי22/04/2011אני אשמח אם גם פסיכיאטר יענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסתימיה, אסטו ופריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/04/2011ייתכן ותופעות לוואי הקשורות במינון התרופה. מומלץ להישאר עם חצי כדור, לקחת לאחר האוכל, להקפיד על שתייה מספקת, במקרה של מחשבות אובדניות - מומלץ לפנות מייד לחדר מיון הקרוב אלייך, כולל בית חולים כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)