הפסקת השימוש בתרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת השימוש בתרופה
    ליה
    04/05/2011

שלום,

בת 40 ,

לפני כשנה התחלתי טיפול בסימבלטה 30 מ"ג עקב תופעות פסיכוסומטיות (נימולים שגרמו לחשש ממחלות מסויימות ) .התופעות נבעו ככל הנראה עקב שילוב של תקופה לחוצה בעבודה ודיאטה חריפה.

במגביל שילבתי טיפול קוגניטיבי התנהגותי אבל לא הרגשתי תועלת משמעוטית מהטיפול הזה.

כיום אני מרגישה טוב אבל ברור שהאופי לא השתנה וההרגלים הישנים נשארו (לדוגמה אני לא מרוצה מהרבה דברים שמתרחשים בחיי ומצד שני אני לא מנסה לשנות כלום).

בהתייעצות עם רופא פסיכיאטר הוא הדגיש שחשוב לקחת את התרופה אולי כל החיים כפי לוקחים תרופות אחרות למחלות כרוניות שונות .

על פי הספרות הבנתי שחשוב לקחת את התרופה כחצי שנה לאחר שמרגישים הטבה בסימפטומים

ולכן אני ממש לא יודעת מה לעשות ...

אבקש מאוד את דעתך :

האם כדאי להמשיך בשימוש בתרופה (במיוחד שאין לי תופעות לוואי )

בגישה שאני לוקחת משהו בסה"כ עושה לי טוב אולי גם למצב הרוח או שעדיף לעשות הפסקה
    ובמידה ולא ארגיש טוב לחזור לטיפול.

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת השימוש בתרופה

הוספת תגובה

• הפסקת השימוש בתרופה

שמוליק
    04/05/2011

אני כבר כתבתי את דעתי על התרופות הפסיכיאטריות, ואינני רואה צורך לחזור על דבריי.

עם זאת, אם אינך חשה בתופעות לוואי של התרופות, אז זה לא כזה נורא. אני מתנגד לשימוש בתרופות בשל תופעות הלוואי הקשות שלהן, ובעיקר העייפות החזקה.

בהחלט ניתן לה]סיק את התרופה ולחזור לקחת אותה אם וכאשר תהיה החמרה במצב. השאלה הגדולה היא האם תוכלי להרגיש את ההחמרה במצב מבעוד מועד, לפני שיהיה צורך באישפוז כפוי...

בכל מקרה, לא כדאי להפסיק את התרופה בבת אחת, אלא לעשות את זה בהדרגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השימוש בתרופה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

ההמלצה לחצי שנה נוגעת לדיכאון ראשון במהלך החיים
    כדאי שתדוני עם הפסיכיאטר שלך לגבי הסיבות שהוא ממליץ לטיפול לכל החיים או ל"משך זמן ארוך"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו