מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטליניב05/05/2011
שלום .... אני בת 18 .בחודשיים האחרונים לקחתי רסיטל 20 מיליגרם באופן קבוע ..בתור בחורה שאוהבת מאוד מאוד לאכול ירד לי התאבון בצורה משמעותית ואכלתי מאוד לאט זה היה טוב עבורי מכיוון שהשלתי 10 קילו ואני שמנה ..אז הרזתי בעיקבות כך ... הענין הוא שהדכאון נעלם אבל החרדות לא נעלמו ולכן הרופא שינה לי ל40 מיליגרם אני נוטלת כמה ימים בילבד ואינני מרגישה שינוי מיוחד ... ההפך החרדות גוברות לי בעיקר מאנשים ... שאלותי הן ..
1.יתכן שהחוסר תאבון המשמעותי הוא נובע מהתרופה ??
2.האם החרדות הגוברות הן תופעת לוואי חולפת ?
3.אם 20 מיליגרם עזר לי יש סיכוי ש40 מיליגרם יעזור לי יותר ??
4.נכון לעכשיו אינני מרגישה שינוי מ40 מיליגרם ל20 מיליגרם יתכן שבטווח הארוך יותר נגיד בעוד חודש אני ירגיש בהבדל ובהשפעת התרופה ?
שאלותי הן ברורות ואשמח לקבל תשובות ברורות לכל שאלותי
תודה מראש [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/05/2011שלוםמיכל,
העלאת מינון הרסיטל בהחלט במקום. מינון רסיטל ותרופות אחרות נוגדות דיכאון המשמשות למטרת דיכאון יותר נמוך מהמינון הנדרש להפרעות חרדה. משהתמונה השתנתה מעט נראה שההחלטה להעלות מינ ון נכונהבתחילת הטיפול ישנה לעתים עלייה ברמת המתח. ניתן לטפםל בזה על ידי עלייה הדרגתית ואיטית יותר או תוספת של תכשירים נוגדי חרדה.
ולגבי התאבון הירוד. בדר"כ התרופה אינה מפחית תאבןועד כדי כך ולעתים קרובות הדבר נובע ממצבים נפשיים יותר מאשר מתופעות לוואי.
איני יודע מה זה ה"פחד מאנשים" אבל לצורך כך תצטרכי לעבוק הערכה ע\אצל הפסיכיאטר שלך.
אגב, השאלות שלך אולי ברורות, אבל התשובות היותר ברורות יצטרכו לבוא דווקא מהפסיכיאטר שלך מכיוון שהפורום מוגבל מאוד, הן מבחינת היקף והן מבחינת ההכרות עמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)