מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדתיות, לחזור לחייםמשה05/05/2011
הסיפור שלי התחיל בגיל 15 בערך,
לילה אחד נתקפתי חרדות ומחשבות טורדניות על החיים ועל כל מה שמסביב כשלמען האמת לכל זה קדמו תמיד החרדות, הפחדים ותחושות הרדיפה שהיו די קלות ולא השפיעו על חיי היום יום.
באותה העת טופלתי בציפרלקס (כחצי כדור - כדור לתקופה של כחודש ומשהו) טיפול יחסית מוצלח וחזרתי לתלם.
לאחר כ-3 שנים, שוב בין לילה הגיעה תחושת החרדה הזו ששוב השפיעה עליי עם כל תסמיני החרדה, מחשבות טורדניות ועצבות מתמשכת, שוב טופלתי בציפרלקס לתקופה קצרה ושום התסמינים הלכו ונעלמו.
אין לדעת, אולי הצורה בה טופלתי בציפרלקס וכביכול "זילזלתי" והזנחתי את הטיפול לאחר התוצאות הראשוניות הן אלו שגרמו לאותן התחושות לחזור אך בשני המקרים הצלחתי להתאושש.
כיום אני בן 21,
מנהל אורח חיים תיקני, עבודה מסודרת, כושר ספורטיבי אך עשיתי טעות שלו ידעתי שאשלם עליה בצורה כזו לעולם לא הייתי עושה אותה.
בישיבה עם כמה חברים התנסיתי בסמים קלים, גראס או איך שזה לא נקרא (באמת שאין לי ידע רב בתחום) ובאותו הלילה פשוט שוב נכנסתי לאותה המרה השחורה של התקפי החרדה, מחשבות טורדניות, הסתכלות על החיים ובכלל על אנשים בצורה שונה ויש לומר אפילו הזויה עד כדי טיפשית,
מין מועקה שיושבת על הלב ולא עוזבת, תחושת עצב, מחשבות מציקות האם בכלל כל הקורה סביבי הוא אמת או בדיה וראיה שונה על החיים אותן התחושות ליוו אותי גם בפעם הקודמת אבל הפעם אולי זה חזק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדתיות, לחזור לחיים - המשך
משה05/05/2011כיום אני בן 21,
מנהל אורח חיים תיקני, עבודה מסודרת, כושר ספורטיבי אך עשיתי טעות שלו ידעתי שאשלם עליה בצורה כזו לעולם לא הייתי עושה אותה.
בישיבה עם כמה חברים התנסיתי בסמים קלים, גראס או איך שזה לא נקרא (באמת שאין לי ידע רב בתחום) ובאותו הלילה פשוט שוב נכנסתי לאותה המרה השחורה של התקפי החרדה, מחשבות טורדניות, הסתכלות על החיים ובכלל על אנשים בצורה שונה ויש לומר אפילו הזויה עד כדי טיפשית,
מין מועקה שיושבת על הלב ולא עוזבת, תחושת עצב, מחשבות מציקות האם בכלל כל הקורה סביבי הוא אמת או בדיה וראיה שונה על החיים אותן התחושות ליוו אותי גם בפעם הקודמת אבל הפעם אולי זה חזק יותר.
אין לי ספק בכלל שזה עקב השימוש הטיפשי בדבר הנוראי ומסריח.
ישירות לאחר כמה ימים הלכתי לפסיכיאטר כדי לנסות לקבל עזרה, איך שאני, חצי מת, כביכול מתפקד פיזית אבל תפקוד נפשי שואף לאפס.
הוא אמר שכמובן שידוע על מקרים של חרדתיות עקב שימוש בסמים קלים.
מבחינת טיפולית הוא המליץ לי להתחיל שימוש בקסאנגיס 0.5 מ"ג פעמיים ביום בהפרשי שמונה שעות (ביום הראשון חצי כדור פעמיים ביום) למשך שבעה עד עשרה ימים ובנוסף נתן לי מרשם לציפרלקס (10 מ"ג) במידה והקסאנגיס לא יסייע.
לאחר שימוש של 8 ימים בקסנגיס לא הרגשתי שיפור משמעותי בימים הראשונים, אך אחר-כך החל שיפור אדיר ליום יומיים ושוב מין תחושת דאון כזו בימים השמיני והתשיעי.
הפסיכיאטר טען שתרופה מהסוג הזו אמורה להשפיע בצורה טובה יותר ובאופן קצר ולכן אני אעבור לטיפול משמעותי יותר יחד עם ציפרלקס.
שאלותיי הן:
1. האם תרופות מהסוג הנ"ל אפקטיביות גם בחרדתיות שנגרמת אולי עקב שימוש בסמים קלים? זו נחשבת חרדתיות דומה למקרים הקודמים בכל פרמטר?
2. הד"ר אמר לי שלמרות שכעת אתחיל להשתמש בציפרלקס, עדיין אמשיך למשך כשבועיים להשתמש בקסנאגיס במקביל. קיימת סכנה כלשהי בשילובן?
המינון של הציפרלקס הוא ביום הראשון חצי כדור ולאחר מכן כל יום כדור לאחר האוכל, מינון הקסנאגיס הוא כדור אחד פעמיים ביום בהפרשי 8 שעות.
הרי שיפור הקסנאגיס היה באופן מצומם לטובה (חוץ מלפרקים של יום-יומיים), זה לא משהו שיכול "להפריע" לטיפול הציפרלקס?
במצב נפשי ממש מעורער שכזה, אשמח לקבל חו"ד נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח לקבל את עזרתכם החשובה
משה09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח לקבל את עזרתכם החשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/05/2011הכדורים הנ''ל אמורים לעזור, אין בעיה לשלב. מומלץ לישקול טיפול בשיחות, במיוחד CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)