מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיפרקסהגאראן13/05/2011
מה עושה זיפרקסה במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
שמוליק15/05/2011זיפרקסא אמורה להוריד את כמות ההפרשה של חומר הנקרא דופאמין במח. כאשר מישהו נמצא במצב נפשי קשה ויש לו הפרשה גדולה של דופאמין מהמח הוא עלול להכנס למצב פסיכוטי.
ראוי לציין, ששני הגורמים ביחד מביאים למצב פסיכוטי, ולכן אם דואגים לכך שהבן-אדם לא יכנס למצב נפשי קשה, אז גם אם תהיה לו הפרשה מוגברת של דופאמין מהמח, אז הוא אינו עלול להכנס למצב פסיכוטי.
לצערנו הרב, אחרי שבן-אדם נכנס למצב פסיכוטי, הרופאים ממליצים ליטול תרופות אנטי-פסיכוטיות למשך כמה שנים לפחות ואולי עד סוף החיים.
לתרופות מהסוג הזה יש תופעות לוואי קשות; אחת מהן היא עייפות נוראית. הפסיכאיטרים אינן יכולים לומר את האמת, שמדובר בתופעת לוואי של התרופה ואומרים שזה סימפטום שלילי של המחלה.
מנסיון אישי, אני ממליץ להפסיק את השימוש בתרופות מהסוג הזה כאשר המצב מתייצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה
גאראן18/05/2011קודם כל תודה על התשובה.
אבל אני כבר ניסיתי להפסיק את התרופה אבל אז חוזרות המחשבות ושוב אני לא יכול לישון. אני עם טיפול תרופתי רצוף כבר כמעט 5 שנים.
אשמח עם תייעץ לי -מה לעשות עכשיו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה.
שמוליק22/05/2011זיפרקסה אינה תרופת שינה. אם הבעיה היחידה שנוצרת מהפסקת התרופה היא בעיות שינה - ולא דברים כמו מחשבות שווא העלולות להסתיים בפסיכוזה - אז בוודאי שבגלל תופעות הלוואי הקשות שלה אין שום סיבה לקחת אותה.
ניתן להשתמש בתרופות לשינה.
ניתן אולי להשתמש בזיפרקסה כתרופת שינה אם שום דבר אחר לא עוזר. אבל גם אז, במינון כזה שלא יגרום לך לישון יותר מדיי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011באופן כללי - מורידה את כמות הדופמין המשפיעה על פעילות הנוירונים במוח ובצורה כזו גורמת להפסקת מחשבות שווא או הלוצינציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)