זיפרקסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיפרקסה
    גאראן
    13/05/2011

מה עושה זיפרקסה במוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

שמוליק
    15/05/2011

זיפרקסא אמורה להוריד את כמות ההפרשה של חומר הנקרא דופאמין במח. כאשר מישהו נמצא במצב נפשי קשה ויש לו הפרשה גדולה של דופאמין מהמח הוא עלול להכנס למצב פסיכוטי.

ראוי לציין, ששני הגורמים ביחד מביאים למצב פסיכוטי, ולכן אם דואגים לכך שהבן-אדם לא יכנס למצב נפשי קשה, אז גם אם תהיה לו הפרשה מוגברת של דופאמין מהמח, אז הוא אינו עלול להכנס למצב פסיכוטי.

לצערנו הרב, אחרי שבן-אדם נכנס למצב פסיכוטי, הרופאים ממליצים ליטול תרופות אנטי-פסיכוטיות למשך כמה שנים לפחות ואולי עד סוף החיים.

לתרופות מהסוג הזה יש תופעות לוואי קשות; אחת מהן היא עייפות נוראית. הפסיכאיטרים אינן יכולים לומר את האמת, שמדובר בתופעת לוואי של התרופה ואומרים שזה סימפטום שלילי של המחלה.

מנסיון אישי, אני ממליץ להפסיק את השימוש בתרופות מהסוג הזה כאשר המצב מתייצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה

גאראן
    18/05/2011

קודם כל תודה על התשובה.
    אבל אני כבר ניסיתי להפסיק את התרופה אבל אז חוזרות המחשבות ושוב אני לא יכול לישון. אני עם טיפול תרופתי רצוף כבר כמעט 5 שנים.
    אשמח עם תייעץ לי -מה לעשות עכשיו??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה.

שמוליק
    22/05/2011

זיפרקסה אינה תרופת שינה. אם הבעיה היחידה שנוצרת מהפסקת התרופה היא בעיות שינה - ולא דברים כמו מחשבות שווא העלולות להסתיים בפסיכוזה - אז בוודאי שבגלל תופעות הלוואי הקשות שלה אין שום סיבה לקחת אותה.

ניתן להשתמש בתרופות לשינה.

ניתן אולי להשתמש בזיפרקסה כתרופת שינה אם שום דבר אחר לא עוזר. אבל גם אז, במינון כזה שלא יגרום לך לישון יותר מדיי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    15/05/2011

באופן כללי - מורידה את כמות הדופמין המשפיעה על פעילות הנוירונים במוח ובצורה כזו גורמת להפסקת מחשבות שווא או הלוצינציות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו