מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהשני13/05/2011
הי,
שמי שני ובעלי סובל ממאניה דיפרסיה. אנחנו יחד כשנתיים ונשואים כ- 3 חודשים.
אני לא כל כך מבינה באבחנה המדויקת של ההפרעה אך לפי מה שקראתי וראיתי עליו ואת האופן בו הוא מתנהל המצב הוא לא קיצון, לפחות כרגע...
יש לו תסמינים די ברורים כשהוא בהיי שהם בדר"כ שעות שינה קצרות, דחף מיני גבוה, הרגשת התעלות כזו כאילו הוא מלך העולם... הוא מאוד מאוד בריא והדיאטה שלו מאוד חשובה לו. הוא מקפיד מאוד על ספורט ואוכל בריא וכשהוא מרגיש רע הוא בדר"כ נוטה לאכול שוקולדים, מזון מהיר ועוד דברים מסוכרים... הוא כרגע בן 35 ולמזלנו מצבנו הכלכלי טוב מפני שהמשפחה מאוד מבוססת אך אני חוששת מאוד להמשך הזוגיות שלנו מפני שזה כבר קשה לי מידי להתמודד עם תנודות מצבי הרוח, ולראות אותו מחוסר עבודה. הוא לא מוכן לקחת תרופות, וחשוב לי לציין כי הוא מאוד מודע למצבו והוא קורא ולומד המון על המצב ועושה כל דבר אפשרי על מנת לשמור על שגרת יום תקינה שתשאיר אותו בשביל הנכון לטווח הארוך. הוא עושה המון מדיטציה, ספורט, קורא ולומד, אוכל בריא. אך אחת לחודשיים שלושה מגיעה הנפילה לשבוע שבועיים בה הכל מתפרק...
אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להישאר בשביל הנכון? יש איזו תוכנית שאנו יכולים לבנות יחד? סדר יום? מטלות...? כל דבר שניתן לעשות שהוא אינו טיפול תרופתי...
אני אוהבת אותו מאוד, הוא בעל מדהים, ומעבר לזה הוא החבר הכי טוב שלי וקשה לי מאוד לראות אותו חסר תקווה וחסר ניצוץ בעיניו... אני אעשה כל דבר שיידרש ממני כדי לגרום להרגיש טוב... אני יודעת כי הטיפול התרופתי מאוד חשוב, אבל אם כרגע הוא לא מוכן מה אוכל לעשות מעבר ?
אשמח לתגובה,
בברכה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשןום פנים ואופן אל תכניסי לו לראש
שמוליק15/05/2011תעשי ה-כ-ל. אבל שלא ייקח תרופות אם הוא כבר עשה את הצעד האמיץ והפסיק אותן.
התרופות מרדימות את הבן-אדם בצורה נוראית, כך שאם הוא ייקח אותן מחדש הוא פשוט יהיה זומבי ולא יתפקד כלל.
הדברים נכתבים מתוך נסיון אישי מר עם התרופות הארורות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
שמוליק16/05/2011שלום שני.
מה שהיה איתי זה שהתאשפזתי ארבע פעמים בבי"ח פסיכיאטרי, וסבלתי רבות מהתרופות האנטי-פסיכוטיות, בעיקר מכך שהן מעייפות בטירוף. אחרי שהפסקתי אותן, חזרתי לתיפקוד תקין.
הדבר שנראה לי הכי חשוב, זה שלא ירגיש את עצמו "דפוק", ושלא יתרגש מהסיגמה. ברגע שהוא חושב ככה, זה עלול לרדוף אחריו... פשוט לומר לו שהוא "בסדר", ושהוא יכול ומסוגל לקחת על עצמו אחריות ולהצליח בכל אשר יפנה.אני יכול לומר שרק בגלל שהרגשתי את עצמי "דפוק" - זה מה שגרם לאישפוזים חוזרים (ולא כפי שהפסיכיאטרים טוענים שזה מפני שהפסקתי את התרופות)...
בעצם זה שהתחתנת אותו (ואני מניח שאת בסדר) - זה כבר סיבה טובה להתעודד. ישנם הרבה כאלה שחושבים ש"חולי" נפש צריכים להתחתן בינם לבין עצמם או להתחתן עם אנשים בעלי מוגבליות פיזיות.
במקרים שבהם יש חריגה חמורה במצב הרוח, אפשר אולי לשקול לקחת תרופות, אבל לא לאורך זמן. אם תרופות מסוג מייצבי מצב רוח עוזרות (הן לא כל כך מרדימות) אז ניתן להסתפק בהן, אם לא, אז אולי צריך גם תרופות אנטי-פסיכוטיות, אבל שוב, כאשר המצב מתייצב, להפסיק אותן בהדרגה.
אני מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
שני15/05/2011דבר ראשון אני מודה לך על התגובה... אני מבינה שיש לך ניסיון אישי ולכן אשמח אם תעזור לי.. האם גם אתה סובל מזה?
לגבי התרופות, אני לעולם לא אכריח אותו לקחת אותן אבל חשוב לי לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להישאר יציב לאורך זמן?
אני אוהבת אותו המון בכל ליבי ואין לי גם בעיה לעשות שינויים בחיי אם זה עוזר לו... אני כבר הפסקתי לעשן, ואני מתעמלת איתו בכל יום, אנו אוכלים בבית רק אוכל בריא, אני ממש מקפידה על סדר וניקיון מופרזים שמאוד חשובים לו... כלומר, סיגלתי לעצמי כבר אורח חיים שאני יודעת שעוזר לו וגם על הדרך כמובן שעזר גם לי להיות אדם בריא יותר גופנית...
יש לך רעיון אולי למה עליי לעשות כשאני רואה סימנים לירידת אנרגיה...? מין "תוכנית פעולה" כזאת שעליי להפעיל על מנת למנוע את הירידה? יש מזון או שתיה שעוזרים? קראת איזה ספר מוצלח....? באמת כל דבר.... כי מצבו מאוד טוב בשנה האחרונה, ואני יודעת כי מאז שאנו במערכת יחסים הוא רק בעלייה. לפני שהכרנו הוא היה שבוע במאניה שבוע בדיפרסיה ומאז שאנו יחד הוא רוב הזמן במצב נורמלי ומאוזן והיו לו בשנה האחרונה אולי 4 ירידות סה"כ של שבוע כל פעם... העניין שהירידה הזו כל פעם מורידה לו את הביטחון העצמי שהוא יכול לנהל חיים נורמליים וחשוב למזער גם את זה...
מצטערת על המגילה הארוכה ומקווה שתמצא את הזמן לעזור לי..
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
יפעת16/05/2011שני את ענקית!!!
ממש ריגשת אותי , לראות כזאת אהבה עם מסירות זה כל כך יפה!!!
כמה שתתני לו יותר כח והרגשה שאת איתו זה מה שיעזור העניין הוא שלתת הרגשה כזאצ אמיתית זה רק אם את באמת מרגישה ככה!!!
המון הצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011הטיפול בהפרעה ביפולרית הוא אכן שמירה על הרגלי חיים והמנעות מדברים שיכולים להוציא מחוסר איזון כמו חוסר שינה או שתיית חומרים שממריצים את המוח כמו משקאות אנרגיה
לעיתים זה לא מספיק, ולכן יש צורך בטיפול תרופתי.
יש כיום מגוון רחב של תרופות בטוחות לשימוש. אני מציע לקבוע פגישה להתייעצות עם פסיכיאטר ולשמוע מה יש לו לומר. אחר כך תוכלו להחליט מה עושים הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)