היפומניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפומניה
    מ
    19/05/2011

שלום רב.
    בשנות השלושים לחיי, בעבר סבלתי מדיכאון עם מאפיינים פסיכוטיים, ולראשונה בחיי הופיעה בחיי היפומניה. (שהובחנה על ידי מטפלים).
    יש לי שאלות רבות ואני אף קוראת בנושא אך אשמח אם תוכלו להבהיר לי כמה דברים:
    עד כמה היפומניה קשורה למערכת העצבים?
    בימים של גודש מחשבתי, תחושתי ופעילותי במיוחד אני מרגישה אנרגיה רבה אשר מפריעה לי לישון, (מעבר לאנרגיה הפעלתנית הגופנית מדובר בעיקר באנרגיה מחשבתית בעלת תכנים בלתי פוסקים) וזה מלווה בתופעות של עקצוצים בעור בכל הגוף, גירודים בלתי נסבלים ואף שלשולים שנמשכים כמה שעות ואפילו ימים.
    בדיקות רפואיות מתישות לא מצאו הסבר לתופעה והייתי שמחה לדעת האם קיימת אפשרות שמצב היפומני, במידה וקשור לפעילות יתר של מערכת העצבים, עלול לגרום לתופעות כאלה?
    שאלה נוספת היא לגבי עניין שעות השינה: מזהירים אותי שוב ושוב מהעניין הזה, אך למיטב הבנתי לאנשים במצב של היפומניה יש צורך בפחות שעות שינה אך תמיד הנחתי שזה קשור ליכולת פעלתנית של הגוף, ואילו אני תשושה בצורה בלתי ניתנת לתיאור, וגם כשאני מצליחה להירדםהעיניים שלי נפקחות כעבור מספר שעות, גם אם אני עודני תשושה. מה קורה כאן? מה יכול לעזור לי לישון עד שאצליח לאזן את הבלאגן מבחינה תרופתית?
    רוב תודות
    בהנחה שטיפול מוגבר בדפלפט יאזן אותי, האם הדבר אף ישפיע על התופעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפומניה

הוספת תגובה

• אבחון היפומניה

נ.א.
    21/12/2011

שלום רב,
    בשיחה עם מטפלת לאיבחון בנושא אחר , עלה שאולי אני סובלת מהיפומניה
    אין לי בעיות של שינה, אני אוהבת לישון ולא אחיה עם 3 שעות שינה בלילה....
    אין לי אופוריה קיצונית אלא אם באמת קורה משהו שמח..... אבל השמחה היא נורמלית

היו שנים של יותר כעסים, פתיל קצר, וחוסר סבלנות, הדבר העיקרי- בזבוזים...
    היום קצת יותר בשליטה על ההוצאות אבל עדיין מעבר למה שצריך ורצוי..שופוהוליקית...
    איך ניתן לטפל מאד רוצה להשתחרר מזה.... מרוויחה משכורות גבוהות והכל הלך.......

אודה על העזרה
    נ.א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפומניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/05/2011

יש לשלול בעיה גופנית, כגון פעילות יתר של בלוטת התריס, מצב היפומני שייך אכן למח ומערכת העצבים, דפאלפט טיפול מייצב מצב רוח שאכן יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו