לד"ר ירדן לוינסקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ירדן לוינסקי
    ליאת
    20/05/2011

שלום ד"ר לוינסקי,כתבתי שאלה "הסתבכות עם ריטלין" היא נמצאת בעוד שני עמודים.קודם כל תודה על התשובה המהירה.רציתי להבהיר את המצב.אובחנתי כסובלת משעון ביולוגי דחוי(שינה) באמצעות אקטיגרף.הטיפול אצלי מייגע וקשה בגלל שבמשך כ10 שנים הקופת חולים לא הסכימה להפנות אותי למעבדת שינה והשתמשתי באופן כרוני ובמינון גבוה בבונדורמין אליו התמכרתי.בליווי פסיכיאטר נגמלתי מבונדורמין ובעזרת מירו.התקופה המאוד קשה וממושכת הזאת גרמה לי לבעייה תפקודית קשה,תת משקל חמור,מצב רוח מאוד ירוד ואנרגיה ממש אפסית.אני עדיין סובלת מהשלכות של שימוש ארוך טווח מדי בכדורי שינה והמירו שעוזר לי להרדם ומשפר לי את התאבון גם "מפיל אותי מהרגליים" ואני מאוד עייפה במשך היום.בעוד תקופה מסויימת אני מתחילה טיפול בסירקדין אך כדי להגיע לכך שאוכל להרגע ולא להיות כ"כ בחרדה בלילות הפסיכיאטר הציע שבתור שיקום גם פיזי וגם נפשי,אעזר בטיפול פסיכולוגי ובריטלין שיעורר אותי ויעזור לי מבחינה אנרגטית,אני מודעת לקיום פרוויג'יל אך זה יקר מדי.אני דווקא לא מתומכי ריטלין אך במקרה שלי,אני גם אמא לתינוקת,אקדמאית ובעלת הרבה יכולות.אובחנתי כמחוננת בילדות אך כל זה מבוזבז כי פיזית מאוד קשה לי וגם נפשית כתוצאה מחוסר שינה,תרופות וכל ההשתלשלות המצערת.אז לאור מצב זה,האם ריטלין הוא פתרון או שבכל זאת יש משהו אחר שמומלץ יותר ואם ריטלין אז בשאלתי הקודמת שאלתי לגבי המינון? בתודה והערכה (וסליחה על האורך)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירדן לוינסקי

הוספת תגובה

• הי עונים על שאלות?

ליאת
    26/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירדן לוינסקי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

ריטלין היא אחת האפשרויות. יחד עם זאת, בשל מורכבות העניין כדי שתפני אל איש מקצוע כדי שיבחן את המקרה על כל היבטיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה בבקשה

ליאת
    27/05/2011

שלום,תודה על התשובה וברצוני להוסיף שתי שאלות.כמובן שאני מטופלת אצל איש מקצוע-פסיכיאטר ולאחר בדיקת אקטיגרף.השאלה היא מה האפשרויות הנוספות ברפואה לבעיית האנרגיה,בהנחה שאין לי חוסרים בדם וגם האם ישנו תחום התמחות שמתאים יותר למצב כזה או פסיכיאטר מומחה ל... והאם אתם יכולים להמליץ על מרכז\מרפאה\רופא מתאים? בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה בבקשה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

איני מכיר גוף שמתמחה בתופעות כאלו. לכן אולי כדאי לפנות למרפאה גדולה שבה יש מגוון רופאים שיוכלו לדון יחד באפשרויות טיפוליות. בנוגע לשאלתך, ריטלין איננה התרופה המתאימה לחוסר אנרגיה, וגם לא מאושרת לשימושים כאלו. צריך להבין לעומק את הנסיבות של המצוקה שלך ואז אולי למצוא טיפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו