מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי אבא שלי:רותם25/05/2011
שלום רב,
מדובר באבי גבר בן 63 שעבר שבץ מוחי לפני כ-7 וחצי שנים ונפגע למיטב ידעתי בצד השמאלי של המוח מה שאומר שהוא סוחב את רגלו הימנית מעט ולא ממש מתפקד ביד ימין. הוא היה בשיקום כחצי שנה בבית לווינשטין ומאז לא עושה שום פיזיוטרפיה לדעתי בגלל שאין לו כוח נפשי ולא משנה כמה שאנחנו מדברים איתו ומייעצים לו זה לא עוזר. אבי נחשב להלום קרב בשניים האחרונות אחרי שאובחן ע"י פסיכיאטר מומחה ככזה. לאחר שבמשך שנים ארוכות לא ישן טוב בלילה והתעורר בבהלה מחלומות שלא יכל להסביר אותם. כל אותם שנים (ואני מדברת על 20 שנים אחורה) לא ידעו איך להתמודד עם זה ונתנו לו לוורווין וכל פעם שהרגיש שזה הולך לקרות- ההתעוררות בלילה לקח את הכדור וככה ישן טוב. נמשיך בסיפור: כשנה וחצי לאחר שעבר את השבץ אימי נפטרה בהפתעה מה שדירדר את מצבו מבחינת מצבי הרוח ולכן ניגשנו וחיפשנו עבורו רופא מתאים מי שנמצא הרופא הוא הסיק שזה הלם קרב- ובצבא הסכימו עם החלטת הרופא והוא הוכר כהלום קרב- חשוב לציין שלא עשינו זאת בשביל ההטבות- אין כאלו- אלא בעיקר שיבין שהוא לא משוגע ושיש עוד כמוהו בעולם. היום הוא עדיין ממשיך לקחת לווריווין כשהוא לא מרגיש טוב ויש לו את האופציה ללכת לבית הלוחם אך הוא לא משתמש בזה.
בתקופה האחרונה אני חשה הידרדרות נוספת הוא מפתח כל מיני התנהגויות לא ברורות: נוגע בחוזקה עם היד "הטובה" - יד שמאל ברגל שמאל, את יד ימין- היד "הלא טובה" הוא כל הזמן מצמיד לשפתיים, הישיבה שלו עקומה - נוטה לצד ימין (את זה אני מקשרת לפגיעה מהשבץ) ושני הדברים האחרונים זה שהוא משחק עם הלשון שכל הזמן נמצאת בקדמת הפה, באופן מוזר ופותח וסוגר את הפה ומשמיע קולות מוזרים (נשמע כמו קולות של רעש עם רוק)
מה שמפחיד אותי בכל הסיפור זה שכל התנהגות כזאת נתפסת עד מצב שהוא בכלל לא מודע למה שהוא עושה .אני לא נמצאת איתו כל היום -מצבו יחסית טוב- יש לו חברה והם גרים ביחד והיא עוזרת לו מאוד.
האם יש איך לטפל בזה? האם פגישה אצל פסיכיאטר או פסיכולוג תעזור? מה אנחנו אמורים לעשות?? המצב מדאיג אותי מאוד!!
אשמח לכל תשובה
אלפי תודות,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אבא שלי: - תגובה
ד''ר חיים שם דוד26/05/2011תפנו אל נוירולוג בשלב ראשון. אח"כ, אל פסיכיאטר.
בכל מקרה, הפנייה הראשונית להערכה ראשונית יכולה להיות אל רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)