ציפראמיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפראמיל
    א.
    26/05/2011

שלום,

1. לגבי שילוב של ציפראמיל עם קונצרטה (פעם ביום) / אלכוהול (פעם בשבוע) / חשיש (פעם בחודש):
    האם השילובים אסורים בכלל, או שאפשר פשוט לא לקחת ציפראמיל באותו יום, ואז ניתן להשתמש בחומרים הנ"ל?
    אם אסור- למה זה בדיוק גורם? האם התופעות הן פיזיות או נפשיות?
    וספציפית לגבי חשיש וציפראמיל- ציפראמיל נוגד דיכאון ואילו חשיש גורם לדיכאון? אם אכן אלו שני חומרים שפועלים הפוך, מה הסכנות?

2. שאלה תאורטית (עוד מעט תבין למה): מתי מפסיקים להשתמש בציפראמיל, אם בכלל?
    עד כמה שידוע לי, למי שסובל מדיכאון יש בעיה של ניצול מהיר מידי של הסרוטונין, מה שגורם לרמות נמוכות שלו בגוף. הציפראמיל מעכב את תהליך הניצול שלו, ולכן פותר את הבעיה באופן זמני, כל עוד לוקחים אותו. אבל הוא לא מתקן את הבעיה מהשורש, הבעיה עדיין קיימת. אז ברגע שמפסיקים לקחת ציפראמיל- הדיכאון יחזור.
    האם זה נכון? או שאולי בכל זאת ניתן (וצריך) להפסיק את הטיפול בשלב כלשהו?

באופן אישי- התחלתי את הטיפול לפני שנתיים, וזה עזר מאוד. המצב שלי כרגע יציב כבר הרבה זמן. אין דיכאון "קיומי"/ דיכאון עמוק, אלא רק כשקורים אירועים לא נעימים- יש לי דיכאון נקודתי לאותו מצב, כמו לכל אדם.

3. בהמשך ישיר לשאלה הקודמת- לפני שבוע/שבועיים הפסקתי בבת אחת, וללא ייעוץ עם רופא את נטילת הציפראמיל (באופן לא מתוכנן- פשוט נגמרו לי הכדורים ולא היה לי זמן להשיג עוד כדורים). הרגשתי קצת בחילות והפרעות שינה, אבל עכשיו ההרגשה רגילה. כלומר, אין הבדל עם/בלי הציפראמיל.
    אבל היום רופא המשפחה אמר לי שכדאי לחזור לקחת את המינון הקודם, כי הפסקה בבת אחת וללא ייעוץ עלולה להחזיר את הדיכאון ואף להחריף אותו. בינתיים זה לא קורה, אבל אולי זה עוד יגיע... בכל מקרה, האם הוא צודק?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• ציפראמיל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

יש לך המון שאלות ורובן אישיות לגבי המצב שלך. ההמלצות בדבר השאלות שלך הן לפנות לפסיכיאטר שמכיר אותך. לא אפטור אותך בחוסר מענה מוחלט אלא אענה באופן כללי:

לא נכון לומר שהבעיה היא בשימנוש יתר של סרוטונין. לא ברור המנגנון /גום לדיכאון. אחת התיאוריות היא שיש פעילות יחסית נמוכה מדי של סרוטונין/דופאמין/נוראאדרנלין/חומרים נוספים. יש ממצאים רבים שהבעיה יכולה להיות ברמת ניצול החומרים, ברמת הקולטנים ועוד... מכאן שהמסקנות שלך לגבי הסרוטונין והשפעת התרופה אינן נכונות.

כמו כן, הטיפול בנוגדי דיכאון נמשך לפחות חמצי שנה על מנת למנוע הישנות. יחד עם זאת בדיכאונות חוזרים און ממושכים מאוד משך הטיפול יכוללהיות ארוך יותר. במידה ויש השנות של דיכאון היא אינה מתרחשת בחודש-חודשיים הראשונים אלא זה תהליך איטי. יחד עם זאת, יש כאלו שיחוו רק פעם אחת דיכאון במהלך חייהם. וזהו. (כמו שיהיו כאלו שיחוו דיכאון פעם אחת בחייהם ויצאו מזה בלי טיפול)

אתה שואל שאלות על אלכוהול וסמים אחרים. אלכוהול וסמים כולל בשימוש חד פעמי (לדעתי)מגבירים את הסיכון להישנות, להחמרה, חוסר תגובה. אז... יש לך תשובה

הפסקה בבת אחת כדאית כאשר יש תופעותמ לוואי בלתי נסבלות מאוד. בהפסקה מיידית לאחר טיפול מושך אתה חושף את עצמך לסכנה לתופעות הפסקת הטיפול שיכולות להיות מאוד מצירקות אך הפיכות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו