מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובותחסויה29/05/2011
שלום, הייתי היום אצל פסיכיאטר מקופת החולים שלי,
קיבלתי מכתב עם אבחנה, ויש דברים שאיני מבינה את משמעותם, אשמח עם תפרטו לי.
הינה כמה משפטים מהמכתב שאשמח עם תסבירו לי את משמעותם:
1. "בבדיקה-אפקט דיכאוני חרדתי. ללא תכנים פסיכוטיים. ללא תכנים אובדניים ממשיים, לדבריה יודעת שלא תמות ממעשיה"
2. קוגנציה שמורה
3. מדובר בהפרעה דיכאונית חרדתית כניראה יש הפרעה גם בציר אישיותי
4. mixed anxiety and depressive disorder
כשאמרתי לה שאני מזדהה עם סימפטומים של חרדה חברותית ויש לי קשיים גדולים ביצירת קשרים עם אנשים אחרים ופחד לצאת מהבית בגלל האנשים בחוץ היא פיקפקה בדברי, היא שאלה כמה שאלות בסגנון של "למה את מפחדת?"
אבל לא באמת ידעתי איך לענות לה, אף פעם לא חשבתי על זה
היא הביטה בי במבט מזלזל וכתבה במכתב בקצרה: מפחדת לצאת החוצה "בגלל אנשים"
האם היא לא הבינה שהתכוונתי לבעיה הזאת בשיא הרצינות?
תודה,
שיהיה לכם שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו בנוסף לשאלות
gfdh30/05/2011אני נמצאת במצוקה רצינית ואני חושבת שהאנשים סביבי לא מבינים אותי נכון
יש לי מועד גיוס לעוד פחות מחודש וכרגע אני עם האבחנה הזאת, מה הסיכוי שלי
להשתחרר או לקבל עוד זמן מהצבא? אני מרגישה לא מוכנה, אני מפחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות חשובות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011הכוונה שלה כנראה הייתה בירור חרדה ספציפית. הכוונה של האבחנות שאת סובלת מדיכאון וחרדה משולב וכן כנראה הפרעת אישיות, לגבי שירות בצבא, תלוי ברצון שלך והמוטיבציה שיש לך לשרות. ( המלצה שלי , באם חשוב לך לשפר את המצב הנפשי, הצבא לעיתים מהווה מקום מעולה לשיפור ורכישת מיומנויות חברתיות, כמובן תחת מעקב אנשי מקצוע,)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)