מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהפחד03/06/2011
שלום,יש לי בעיה עם הרפלקסים בגוף פתאום.אני כל הזמן חושב עליהם,בודק איך הם עובדים,ואז אני מרגיש שהם לא פועלים כמו שצריך.זתומרת,בגלל שאני חושב עליהם ורוצה לראות שהם עובדים,אני מרגיש שאני עושה אותם,שהם לא באים בטבעיות,ושאם אני לא אבצע אותם אז הם לא יקרו.אני מרגיש כבר עייף לפעמים מזה.זה תקף לגבי רפלקס הנשימה,המצמוץ והבליעה(אגב אין לי באמת בעיות כי כאשר אני שוכח מזה אז זה עובר ובנוסף בשינה הכל בסדר).עכשיו מה שבאמת מטריד ומעייף אותי הוא רפלקס הבליעה.אין לי כבר כוח לאכול.לפני כל ארוחה אני לחוץ ומרגיש פחד.זאת משום שכאשר אני מתחיל לנגוס באוכל אני נוגס בו,ורק כאשר אני אחליט לבלוע אז הוא ייבלע(אין לי בעיות בליעה,כשאני בולע אז האוכל נבלע,חוץ לפעמים מקליפות או מחתיכות גדולות שאני קצת מפחד לבלוע מחשש להיחנקות).עכשיו הבליעה אצלי היא לא אוטומטית,אני יכול אם אני רוצה להישאר עם האוכל הרבה זמן בפה,מבלי לבלוע אותו,זה לא בא בטבעיות ואני מרגיש זה ידני.זה התחיל לפני כיומיים מהפחד להיחנק ומפחד מבליעת כדורים.אני מאוד מפחד שיש לי איזו מחלה קשה במוח שאולי גרמה לי לכך שהרפלקס פתאום לא יעבוד כמו שצריך ואני אפעיל אותו ידנית כביכול.אני כבר עייף מלאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ולא הזכרתי אין כאבים בבליעה
פחד03/06/2011ובנוסף בבליעת משקאות אין בעיה כלל.לכן אני פונה לפה,משום שאני יודע שהמקור הוא נפשי,מה אתם מציעים לעשות?לגשת קודם כל לבדיקות מעבדה(כי אני מרגיש לפעמים התקפי חרדה,פתאום אני מתנשם בכבדות ולא מרגיש את הלשון ויש לי הרגשה של פחד מהמוות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף אני נורא חושש שיגיע יום
פחד03/06/2011ובו רפלקס הבליעה שלי יפסיק לעבוד,כלומר אני כבר לא יצליח יותר להעביר את האוכל מהשיניים אל הגרון,ואז שאני אמות.אני נורא חושש מזה,ואני גם נורא חושש להיחנק(כתוצאה מכך שרפלקס הבליעה לא יתפקד כראוי,שאני אנסה לבלוע ולא אצליח,ובטעות אני אבלע חתיכת אוכל נורא גדולה ואחנק).כתוצאה מכל אלה אני ניגש לכל ארוחה בפחד ובחרדה,ורק רוצה לסיים אותה כבר,להגיד שאכלתי וזהו ולראות שהצלחתי לבלוע וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפלקסים לא מפסיקים סתם כך לעבוד
עדן03/06/2011לא אם יש מחלה או תסמונת של משהו חמור. מדובר ברפלקסים בסיסיים ביותר.
יכול להיות שמדובר בחרדה ועליך לטפל בזה. למשל תרופות ראשונות מגזרת הssri וטיפול cbt שהיהו קוגנטיבי
התנהגותי ובו ילמדו אותך להשתמש היטב במנגנונים ולא לפחד. את הטבעיות שאתה מדבר עליה..
אפשרות גם לטיפול פסיכודינאמי רגיל אצל פסיכולוג או עוס קליני שמטפל.
והנון כח ומוטיבציה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011מה שאתה מתאר זו חשיבה טורדנית אובססיבית. אנא פנה לאיש מקצוע להערכה מסודרת והתאמת טיפול, רצוי לבחון שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי להשגת האפקטיביות הגבוהה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי,תודה על התשובה.רק עוד דבר אחד
פחד06/06/2011חשוב שאני רוצה לשאול אם הוא בסדר:
לעשות שיחות עם עצמי זה בסדר,זה לגיטימי(לדבר עם עצמי בלב,ולפעמים בקול)?כשאני מתלבט או כאשר אני מפחד ורוצה להגיע לפיתרון,אני חושב על ידי כך שאני אומר לעצמי את הדברים בלב(או בקול),ואז ביחד עם עצמי מגיע לתשובה(חושב,מנסה להגיע לפיתרון,ואם אני מצליח אני אומר לעצמי וואלה תותח אותה וואלה טוב אתה).אני פשוט כביכול מספר לעצמי בלב(או בקול) את כל הדברים,שואל את עצמי מה נראה לך וממש עושה שיחות,כאילו שאני עושה שיחה עם מישהו אחר(כי אני גם עונה לעצמי,לעיתים על גדר ההרגל - זתומרת שזה בא אוטומטי שאני עונה לעצמי בגוף "אתה" כמו מישהו אחר).
אבל זה מאוד קיצוני,זה דיבור כזה עם עצמי
זתומרת שיחה עם עצמי.זה טוב בשביל עצמי,אבל לפעמים בתוך עצמי אני מרגיש בגלל שאני מתייעץ כל הזמן,וכל הזמן יש קול פנימי כזה שלי שעוזר לי(או חיצוני אם אני מדבר בקול),וכל הזמן אני מספר לעצמי דברים בתוך הלב או בקול,אז נגיד אני מנסה לפתור משהו,ועדיין מנסה לעזור לי בקול הזה(זה בא על דרך האוטומטי,כן?),ולא מצליח,אז אני שואל את עצמי בקול:מה עושים?כאילו מה אני וגם הקול הפנימי נעשה עכשיו.
זה עדיין בסדר?
פשוט כאשר דיברתי בעבר בקול,והייתי עושה שיחות עם עצמי בקול(הייתי מספר בקול את כל הדברים שמפריעים לי,וישר היה מגיע המשפט:אבל אתה לא מבין,אתה צריך לעשות כך וכך,איך לך ממה לפחד,אתה טועה אבל בקול),ובנוסף,אני זוכר שפעם אחת הדיבור הזה באמת עזר לי והצלחתי לצאת באמצעותו מחרדה קשה מאוד שלא ידעתי מה לעשות איתה,ואז אמרתי לעצמי:תביא לי כיף,ונתתי לעצמי כיף....זה נראה לי קצת לא נורמלי,זה נראה לי כלפי חוץ מאוד חולני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה לגבי השאלה
פחד09/06/2011השנייה שלי.אני מדבר פה ממש על הרגל:זה פשוט עושה לי טוב,לדבר עם עצמי על הדברים השונים,על דברים שאני נהנה מהם או מפחד מהם.כשאני עושה את זה בקול אני מרגיש שאני נהנה יותר.זה פשוט הפך כבר להרגל,אני מספר לעצמי את הדברים וישר עונה לעצמי בגוף שני כמו מישהו אחר.אין לי זמן לחשוב אפילו,וזה כבר קורה.ככה אני נהנה מהחיים,וכך אני גם פותר בעיות.אבל מה שמטריד אותי הוא למה זה קורה לי:ולמה דווקא בקול?למה אנשים צריכים לראות אותי מספר את כל הדברים שעוברים עליי לעצמי בקול,ואז עונה בגוף שני לעצמי בתור מישהו אחר(לא נראה לי שרואים,אבל עדיין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמובן יש לי תחושה תמידית שיש בתוכי
פחד09/06/2011עוד מישהו כזה שאני מתייעץ איתו ומספר לו את הדברים,סתם תחושה שאני לא לבד בתוך גופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)