דלוזיות-מחשבות שווא של גדלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלוזיות-מחשבות שווא של גדלות
    ג'ודי ב.
    08/06/2011

קראתי על הנושא הנ"ל ולפי דעתי אחד ממקורבי לוקה בה.
    הבעיה שאין באפשרותי להפגיש אותו עם איש מקצוע (פסיכולוג/פסיכיאטר) כי הוא מתנגד לך,הוא אטום לגמרי למה שמדברים איתו.
    מצד אחד אני מפחדת שיכניסו אותו לבית משוגעים זהו אדם שמאד יקר לליבי, אך מצד שני איני יכולה להמשיך לחיות כך יותר.
    כמה ימים הוא מתנהג נורמאלי ושאר הימים הוא מדבר שטויות על פתיחת עסק במקצוע שדורש תואר שאין לו וזה לא מציאותי,הוא זורק חפצים מהבית,מקליט כל שיחה שהוא מנהל איתנו בפלא',כשהוא מוציא אותי מדעתי ואני בוכה והיסטרית הוא מצלם אותי,כותב לעצמו כל מיני תזכירים,מתחיל לקרוא ספר עובר לשני עובר לראשון וחוזר חלילה.
    אין לי מספיק אומץ לפנות לעזרה כי אני מפחדת להרוס לו את החיים.
    אבל אני ממש נואשת (איך סכנה שיעשה לעצמו משהו כי הוא "מת" על עצמו ומעריץ את עצמו)
    מה אפשר לעשות במקרים כאלה אם הוא לא רוצה מרצונו החופשי ללכת לטיפוץ או ייעוץ?
    אודה על התשובות.
    תודה מראש וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול כפוי.

שמוליק
    09/06/2011

ניתן לכפות על אדם טיפול רק אם הוא במצב פסיכוטי (ועל פי התיאור שלך נראה לי שהוא במצב כזה), ואם הוא מסוכן לסביבתו או לעצמו.

אם הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו הייתי ממליץ לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולהוציא צו אשפוז בכפייה. הנזק שעלול להגרם אם הוא יזיק לעצמו או לסביבתו גדול יותר...

אני כותב את הדברים על אף התנגדותי החריפה לטיפול תרופתי, שהובעה בפורום זה אין ספור פעמים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו