מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלתי היום סימבלטה 30 - מבולבל - לירון14/06/2011
בן 27 הגעתי היום לפסיכיאטרית
מכיוון שהפגישה לא תוכננה הייטב ככה הבנתי מהפסיכיאטרית (תור ראשון אמור להיות כפול בזמן)
בגלל חוסר בזמן היא דיי "תיקתקה" את הפגישה רשמה סימבלטה וביי .
לא ממש היה לי זמן להבין בכלל מה קיבלתי או איך וכמה זמן לקחת את הכדור הנ"ל מה שנאמר לי זה אחרי אוכל בבוקר ועוד חודש חודשיים להגיע אליה ...
לא נראה לי שככה מטפלים במטופל !כן ..גם אם אנשים לחוצים מחכים בחוץ להיכנס ! בטח שלא בתרופה פסיכיאטרית , זה לא אקמול!
בכל מקרה כמובן שיישר פניתי לאינטרנט כי תור אצלה זה בעוד 70 שנה לצערי ..:(
הבנתי מכמה פורומים שתופעות הלוואי במיוחד ביציאה מהכדור הם פשוט נוראיות ומומלץ לצאת בהדרגה אבל איך עושים את זה !? זה לא כדור שניתן לחלק הוא בנוי בקפסולה אחת של 30 ...
אני רושם הודעה זו מפחד כי אני אמור לטוס לחו"ל עוד שבועיים (הודו) לתקופה של 3 שבועות עד חודשיים ולא יודע מה אני יעשה שם אם יקרה משהו או אם אאלץ להפסיק את הכדור שם בגלל שניגמר לי המינון או בגלל כל תופעה אחרת שאולי תגיע ...
האם הכדור גם מבטיח עליה במשקל ? כי המשקל אצלי נושא רגיש אני טיפה מלא (ועובד הרבה כדי לשמור) וממש לא מעוניין בעודפים מיותרים
?
תודה ! ומצב רוח מעולה לכולנו !
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה
עדן14/06/2011הסימבלטה הוא השם המקורי לכדור שמכיל את החומר הפעיל דולוקסטין
באנגלית duloxetine
החומר עובד על הישארות הנוראדרנלין וגם הסרוטונין במרווחים הסינפטיים במוח
והפעולה הביוכימית והפסיכיאטרית שלו היא של נוגד דיכאון מג'ורי (קליני)
בהתווייתו הרשמית. הוא ניתן גם לנויורופתיה (כאבים עצביים) היקפית (שמקורים בעצבים ההיקפיים שהם לא במוח או בחוט השדרה אשר בעמוד השדרה) סכרתית (בעיקר עקב מחלת הסכרת) וגם נגד FMS "פיברומיאליגיה" (דאבת שרירים חמורה של כאבי גוף, תסמונת התשישות הכרונית) אין זה אומר בהכרח שיש לך דיכאון מג'ורי, גם לי התרופה
נרשמה ואין לי דיכאון קליני אלא דיסתימיה בינונית (דיכאון בינוני).
יש טענה שהסימבלטה עובדת שווה בשווה פחות או יותר גם על הסרוטונין וגם על הנוראדרנלין כלומר 1:1
או 50% ו50%.
סימפטומים של גמילה או יציאה מתרופה הם דומים לאפקסור\ונלאפקסין\ויאפקס כלומר לא קלים ומאחר ומדובר בקפסולה שלא ניתן לחתוך או לקחת ללא הציפוי האנטרי שלה (ששומר על מעבר חלק בקיבה ואי-פירוק החומר בה וכך שומר על יעילות החומר והאפקט למטופל) - לוקחים פעם ביומיים ואולי גם פעם בשלושה הכל בהמלצת הרופא הפסיכיאטר\ית המטפל\ת עד להפסקה מוחלטת. תסמיני גמילה הם טבעיים לירידה איטית והדרגתית ודרושים סבלנות וכוח נפשי ועוברים את זה בסוף.
נסה לדאוג שיהיה לך תמיד מרשם או לדאוג לפחות לתחליף גם אם ג'נרי מתי שתהיה בהודו כי יכול להיות שהתרופה תעשה לך טוב ותרצה להמשיך איתה.
בהתוויות הלא רשמית התרופה ניתנת גם נגד חרדה ועוד סוגים שונים של הפרעות נפשיות וקשיים רגשיים.
סה"כ מדובר בתרופה טובה. היא טובה גם נגד כאבים שאינם בהכרח פיברומיאלגיה. נותנים אותה הרבה נגד דיכאון המלווה בכאבים.
אמנם קיבלת תחושה שהרופא המטפל חיפף אבל לך אסור לחפף. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)