עזרה פסיכולוגית או פסיכיאטרית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה פסיכולוגית או פסיכיאטרית?
    מרית
    14/06/2011

בחורה בת 35,עובדת,גרה לבד,מכלכלת את עצמה.סובלת מאפילפסיה מטופלת בדפלפט.
    בריאה בסה"כ חוץ מהעובדה שהיא שמנה על אף שעברה ניתוח קיצור קיבה.
    אבל,במשך שנים לא יצרה קשרים חברתיים,וחוץ מעבודה לא יצאה כמעט מהבית.בכל מה שקשור לבחורים-כלום.כיום היא כבר קצת יותר יוצרת קשרים ונפתחת,מגלה התעניינות בבחורים וכבר כמהה לזוגיות.היא נדלקת על בחורים,רומזת להם והכל אבל היא לא נענית.
    ואז היא מתאכזבת והעולם חרב.היא בוכה על כך שלא הולך לה ושאין לה ניסיון.הגישה שלה באמת קצת ילדותית ומזכירה הרבה פעמים מישהי בתיכון ולא מישהי בת 35.
    אז מהי בעצם העזרה שיש לבחורה בגיל 35 שאף פעם אפילו לא התנשקה עם בחור?
    האם זה עניין לטיפול פסיכולוגי דינאמי? או לטיפול CBT? האם זה עניין פסיכיאטרי?
    אני כל הזמן אומרת לה שלדעתי היא צריכה ללכת לטיפול,אבל אין לי מושג לאיזה בעצם?
    היא נוטה לזרוק את כל האשמה על כך שהיא שמנה ומכוערת ושגברים הם שיטחיים ומחפשים רק חתיכות,אבל אני לא מקבלת את זה,כי אני יודעת שזה לא כך.אני מכירה בחורות שמנות ואפילו לא יפות במיוחד שבכל זאת חוו קשרים רומנטיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה פסיכולוגית או פסיכיאטרית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/06/2011

נשמע כמו מקרה מתאים לפסיכותרפיה ארוך טווח ודינמי. מומלץ בדיקה מיקצועית לשלילת בעיות נפשיות אחרות שאולי קיימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו