דיכאון וייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וייעוץ
    מרית
    15/06/2011

נלחמת בדיכאון כבר הרבה זמן.הייתי בשנה האחרונה ברפואה ציבורית ולא הייתי מרוצה.הלכתי לרופא פרטי,אדם נחמד,אך הרגשתי שלא קלט אותי כל כך,עברתי איתו כמה ניסיונות תרופתיים במשך כמה חודשים בעיקר בתחום המייצבים (למרות שאני ממש לא בי פולארית) ודבר לא השתנה.החלטתי לחזור אל פסיכיאטרית פרטית שטיפלה בי בשנים קודמות לפני שהגעתי למערכת הציבורית,היא ישר שמה גז במינון של האנטי דיכאוני הנוכחי
    אפקסור.זה לא עזר.עכשיו אחרי עליה נוספת,אני במינון עצום של 375 מ"ג אפקסור+סורבון 10 מ"ג.ולא,אין לי מאניה,אני עדיין בדיכאון.אני לא רוצה לקחת אנטי פסיכוטיים.הרופאה לא כל כך נלהבת לשנות תרופה או לעשות החלפות.אני מיואשת,גם יש לי תופעות לוואי לא סימפטיות (יובש נוראי בפה וחוסר חשק מיני מובהק שאף פעם לא קרה לי) וגם אין שינוי במצב.אני מוכנה לשאת תופעות לוואי במידה ואני מרגישה טוב ויש שיפור ניכר,אבל אם אין,למה נגזר עלי לשאת בהן? אני חושבת ללכת לרופא נוסף אבל אני מרגישה כאילו אני זאת שלא בסדר שאני קופצת מרופא לרופא בפרק זמן כזה קצר של פחות משנה.ואני לא מוכנה לקחת אנטי פסיכוטיים.אני יודעת שיש עוד מספיק תרופות אנטי דיכאוניות במאגר.אני בסה"כ הייתי על 3 סוגים במהלך חיי.אני לא מפקפקת בידע ובמקצועיות של אף אחד מהרופאים שהייתי אצלם,אך במקום מסויים אני מרגישה שאין נכונות וריספקט לרצון שלי לא לקפוץ לאנטי פסיכוטיים.אני מרגישה שבסאבטקסט אומרים לי,אם את לא רוצה אנטיפסיכוטיים אז תשארי איפה שאת עכשיו.
    ואני מרגישה כל כך לבד במערכה,ומיואשת,ואני משלמת די הרבה כסף לטיפול פרטי בשביל שאני לא ארגיש את כל הדברים האלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וייעוץ

הוספת תגובה

• דיכאון וייעוץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2011

היי מרית.
    ראשית לזכור שיש להתייחס לא רק למרכיב ביולוגי, יש צורך להתייחס למרכיב פסיכולוגי ולמרכיב סוציאליׁ ( חברתי סביבתי).
    יש להתייחס באופן לבעיה באופן סיסטמתי:
    הגדרת הבעיה , זיהוי מטרות הטיפול.
    בירור הטיפול עד כה , מינונים, תגובות, תקופות.
    בירור גופני, בדיקות דם, בלוטת התריס, רמת אסטרוגן טסטוסטרון, ויטאמינים וכו''
    בירור המצב הפסיכולוגי וזיהוי גורמי דחק.
    המלצות לחינוך התנהגותי: הייגנה של השינה, עילות גופנית, הפחתת קפה בחרדה וכו''.
    איזון תרופתי, שינוי מינון, שינוי תרופות, הוספה של תרופות עזר.
    לא חובה להתחיל נוגדי פסיכוזה מייד.
    יש צורך להוסיף פסיכותרפיה לתרופות, מניסיון, רוב המטופלים שלי בקליניקה הפרטית, תחת טיפול תרופתי וכן שילוב פסיכותרפיה דינמית או CBT והתוצאות בהתאם.
    הכי חשוב, לא להתייאש, לאמין ולנסות שוב.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות+שיחות

מרית
    16/06/2011

שנים של טיפול פסיכולוגי גם דינאמי וגם CBT.כרגע,פשוט אין לי כסף לזה.וגם אין לי כוח נפשי לזה,בעיקר כשהמטפלת האחרונה שלא עלתה לי כסף היא עו"ס באמת מקסימה שיושבת בבי"ח לחולי נפש וקשה לי ריגשית להגיע לשם.
    אכן היו ניסיונות בתרופות נוספות לתמיכה,כשהייתי על ציפרלקס קיבלתי למיקטל וזה היה הכי טוב אבל חטפתי לופוס בעור והיו חייבים להפסיק ומאז אני בדיכאון ולא יוצאת ממנו.ניסו במקום למיקטל את הליתיום וזה לא עזר ואח"כ גאבאפנטין ולא עזר ואח"כ עברתי לאפקסור עם הגאבאפנטין ואח"כ לאפקסור עם טופמקס,אבל אם אני עולה מעל 50 מ"ג טופמקס אני מרגישה זוועה.לכן כרגע אני על אפקסור 375 מ"ג וטופמקס 50 מ"ג וגם סורבון 10 מ"ג.אבל אין ממש שינוי.בדיקות הדם שלי בסדר חוץ מזה שאני אנמית קצת וזה היה תמיד.ויש לי PMS קשה וזה היה תמיד,מה שכן הכדור שאני לוקחת נגד הלופוס העורי שנקרא פלקווניל יכול לגרום לשינויים במצבי הרוח-זה לפחות מה שרשום בעלון לצרכן.כרגע,הרופאה שלי החליטה בכל זאת להוריד אותי מהאפקסור,הפחתה של 75 מ"ג כל 4 ימים ובינתיים היא תשקול אנטי דיכאוני אחר.אני מקווה שאני יעמוד בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו