מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות חשובההודיה24/06/2011
שלום רב.
יש לי חברה שסובלת ממצב שאני לא יודעת איך להגדיר אותו ואני ממש חייבת תשובה ממישהו שיסביר לי איך מתנהגים איתה.
לפני מספר שנים נכנסה למצב של דכאון - בכי ללא סוף, כל יום וכל היום הסתגרה בחדר שלה וטענה כי יש אדם שעוקב אחריה לכל מקום אליו היא הולכת, מתקשר אליה מחסוי ברגע שהיא פותחת את העיניים, עוקב אחריה לערים שונות בארץ ואף אנס אותה.
באותה תקופה היא גם סיפרה על מספר חברים שלה שפתאום מתו - התאבדו, נאנסו, חלו בלוקמיה וכו'.
חברה אחת שלה שהיא טענה כי היא נאנסה והתאבדה והיא לא באמת קיימת. ביררתי על השם שלה וברחוב בו טענה שהיא גרה אך אין חיה כזאת.
החברה שלי עברה טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ומטופלת ע"י כדורים.
על סמך מה שקראתי באינטרנט שייכתי את זה לסכיזופרניה, שכביכול היא מדמיינת הכל ומאמינה כי זה קיים.
הזמן עבר לו ולאחרונה כאילו חל שיפור במצב.
אבל החברה שלי מקיימת שני אורחי חיים נפרדים.
היא מספרת לי דברים מסויימים ולידידים חדשים שלה מזה חודש היא מספרת סיפורים הזויים לגמרי..שהיא חולה בלוקמיה, שהיא בארה"ב בהשתלת מח עצם כי היא בסיכון חיים של ממש, שנהרג לה ידיד בתאונה ולפני זה שלח לה הודעה שהוא אוהב אותה.
איתי היא מדברת נורמלי לחלוטין - צוחקת, בבית שלה, הכל טוב כביכול.
עכשיו אני חושבת שזה אולי סיכוזופרניה עם פיצול אישיות?
אולי בכלל הכל שקרים כדי לקבל תשומת לב?
עובדה חשובה - ההורים שלה גרושים משהיתה ילדה קטנה וזה משהו שהיא לקחה מאוד קשה.
אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם המצב ובטח שלא הידיד שלה שלוקח מאוד קשה את הסיפורים הטרגיים שהיא מספרת לו.
בבקשה תייעצו לי מה עלי לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות חשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011לדעתי לדבר עם המשפחה, לברר את המידע, באם מדובר במצב אמיתי , היא חייבת לראות רופא פסיכיאטר במיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)