מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת אגן כליה מימין 21 מ"מאורלי21/12/2009
היי,
אני בשבוע 29 להריון, בסקירה ראשונה גילו אצלי אגן כליה מורחב 4.5 מ"מ, בסקירה השניה אגן הכליה התרחב ל-8.5 מ"מ, לאחר חודש אגן הכליה התרחב ל- 15 מ"מ וכיום אגן הכליה מורחב עד 21 מ"מ. אני כל הזמן במעקבים, הייתי ביעוץ גנטי והשבוע יש לי תור לנופרולוג ילדים.
מה עליי לעשות?
האם עלי לדאוג?
מה זה אומר לגבי העובר/הכליה של העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איבר המין
ד``ר דוד בן מאיר21/12/2009אורלי שלום
אין מספיק נתונים בתיאורך אך אם אין הרחבת שופכן יתכן שמדובר בהפרעה בניקוז מוצא הכליה.
לאחר הלידה יושלם הברור בכיוון זה עד אז אין הרבה מה לעשות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות איבר המיןאמא מודאגת18/12/2009
יש לי ילד בן 13 וחצי הסובל מהשמנת יתר . שמתי לב שאיבר המין שלו לא בולט החוצה משק האשכים אלא מקופל בתוכו ונשלף בלחיצה על שק האשכים . האם זה עיניין של גיל ?האם זה נורמלי ? למי לפנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איבר המין
ד``ר דוד בן מאיר20/12/2009שלום רב,
בילדים שמנים פעמים רבות הפין חבוי ואין הדבר מעיד על התפתחות שאינה תקינה. ניתן לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאטוטומי בהרדמה מקומיתיעל17/12/2009
שלום ד"ר
האם יש לך הערכת זמן מתי (ואם) תהיה אפשרות לבצע בשניידר מיאטוטומי בהרדמה מקומית. (במחלקה אורולוגית בשניידר לא ידעו לומר) האם נותנים לילד טישטוש כל שהוא או שהוא בהכרה מלאה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאטוטומי בהרדמה מקומית
ד``ר דוד בן מאיר17/12/2009יעל שלום,
אנו נערכים לכך בשניידר - צריך לעבור נוהלים מקובלים. בשלב ראשון נראה שרק אחד המחוזות בקופ"ח כללית יממן עלות הפעולה ואחר -כך יתרחב למחוזות אחרים וקופות אחרות לפי דרישת המטופלים. מקווה שיהיה לנו כבר צפי אופרטיבי בחודש הבא.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בן מאיר שלוםיערה16/12/2009
בני בן השנתיים ותשעה חודשים עבר בדיוק לפני שנה ניתוח לתיקון רפלוקס מסיבי דו"צ דרגה 5 אצלכם בשניידר מאז היינו בביקורת אורולוגית רק פעם אחת
באולטרסאונד האחרון שעשינו לבננו נראה שכל ההידרונפרוזיס שהיה בכליות נעלם לחלוטין ברוך ה וכן ערכנו גם מיפוי לבננו לפני יותר משנתיים שהראה שיש לו כליה אחת דיספלזית שמתפקדת רק 80%
אנו כרגע במעקב נפרולוגי ובקשר רציף עם ד"ר רינטה לגבי המשך הדרך {שקל לנו יותר בגלל המרחק} רציתי לשאול האם יש חשיבות גם להמשך מעקב אורולוגי לאחר שהרפלוקס תוקן
או שניתן בשלב זה להסתפק רק בנפרולוגיה? במידה והנך סובר שיש צורך גם במעקב אורולוגי אודה לך מאד אם תפרט מעט מדוע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר דוד בן מאיר17/12/2009יערה שלום
דר' רינתה היא רופאה טובה ומסורה וניתן להמשיך מעקב אצלה. באם יהיה שינוי שמצדיק התערבות כירורגית בטוחני שתתיעץ איתנו.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שש וחצי עם קושי ארעי במתן שתןמאיה16/12/2009
ערב טוב,
בני בן 6 וחצי ובשבועיים האחרונים נתקלנו בבעיה איתו.
במהלך היום הוא נותן שתן כרגיל ומתנהג כרגיל, בלילה כשהוא מתקשה להירדם, הוא קם לעשות פיפי וטוען שיש לו אבל לא יוצא.
העניין הזה מתרחש כפעם ביום, לפעמים פעמיים, ביתר הפעמים במהלך היום הוא עושה פיפי כרגיל ושותה מספיק.
לקחנו אותו לרופא (גרים בחו"ל) שבדק שתן עם סטיק וקבע שיש שאריות של דלקת ונתן אנטיביוטיקה לשלושה ימים.
אחרי האנטיביוטיקה הייתה הפוגה של כמה ימים והעניין חזר על עצמו וממשיך לחזור על עצמו.
אני תוהה אם זו דלקת כי אחרת הוא היה חווה את זה כל הזמן ואולי בתוספת סממנים אחרים? בנוסף, בחודשיים האחרונים הוא כל הזמן מחזיק את הבולבול ומשחק איתו (למרות שהסברנו שזה עלול לגרום לדלקות וזיהום).
אני כבר לא יודעת המ לחשוב, האם זה זיהום באמת? למה האנטיביוטיקה לא עזרה? איך זה שזה קורה רק פעם ביום או יומיים ולא באופן קבוע? יכול להיות דבר כזה? אולי זה משהו פסיכוסומטי כי עברנו לחו"ל? (הוא גם ממצמץ הרבה - כנראה מלחץ).
אני אשמח לקבל כל תשובה שתפנה אותי למידע בעניין או שתפרוש לפני את האופציות של מה זה כבר יכול להיות.
היום למשל הוא בבית עם חום אבל אנחנו כבר לא יודעים אם לקשר את זה לעניין הזה או לא...
תודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שש וחצי עם קושי ארעי במתן שתן
ד``ר דוד בן מאיר17/12/2009מאיה שלום
תמונה של קושי בהטלת שתן שאינה קבועה ומופיעה רק בחלק מהיממה מכוונת מאד לבעיה רגשית.
הייתי מציע להבדק אצל אורולוג ילדים ובאם אכן תשלל הפרעה אורגנית לחפש מזור בטיפול רגשי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעה של העטרה, בן 10 ימיםעופר15/12/2009
שלום,
בני נימול לפניי יומיים וכשהמוהל בא לבדוק אותו אתמול הסביר כי העטרה שוקעת מכיוון שהפין אצל חלק מהילדים נע אחורה, עניין המסתדר, לטענתו, לקראת גיל 3, לרוב.
מעולם לא שמעתי על הבעיה. מה זה אומר? האם דרושה התערבות רופא? האם יש לכך השלכות כלשהן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעה של העטרה, בן 10 ימים
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2009עופר שלום
כדאי להבדק אצל אורלוג ילדים על-מנת לוודא שאין הידבקות של העורלה שדורשת אחר כך ניתוח
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ברית מילה אתמול ו...מישהו בן 1715/12/2009
אוקי, אז אתמול עברתי סוףסוף ברית מילה, לאחר הבחנה של פימוזיס[מה זה פימוזיס?]
עכשיו, יום אחרי הניתוח, עדיין לא הורדתי את התחבושת, ויש גם כאבים עדיין ולאחר הלילה שמתי לב שהיה דימום, ונפסק, אבל כשאני משתין אז אני משתין ממש עקום וזה משפריץ לכל הכיוונים.
זה עובר? זה נורמאל? אולי זה בגלל התחבושת? אולי עשו משו לא בסדר?
מחכה לתשובה, תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ברית מילה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2009התופעות שציינת שכיחות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברית מילהאושרית13/12/2009
שלום רב,
בני כבר בן חודשיים ואיזור ברית המילה עדיין נפוח, האם זה נורמאלי? האם עלי לדאוג, הנפיחות הינה רק בצד אחד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברית מילה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2009אושרית שלום
לאחר חדשיים לא צפויה נפיחות וקרוב לודאי שמדובר בעודף עורלה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר זקפה אצל תינוק בן 6 חודשיםשרון11/12/2009
לבננו בן ה-6 חודשים אין זקפה. זה לא היה מטריד אותנו כלל, אלמלא היה לנו בן גדול יותר, אצלו הופיעה זקפה מגיל מאוד צעיר (אז זה הפתיע אותנו מאוד). אין חשש שפיספסנו. אנו רואים את בננו עירום הרבה מאוד פעמים ביום, במקלחת הוא משחק בפין אך אין כל סימן לזקפה. הפין מאוד קטן כל הזמן ולא נראה מתקשה.
1) אנו מנסים להבין מה יכולים להיות הגורמים לכך?
2) מה ניתן לעשות ע"מ לודא שאין בעיה?
3) עד מתי נכון לחכות בטרם נפנה לייעוץ/טיפול רפואי?
תודה,
שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר זקפה אצל תינוק בן 6 חודשים
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2009שרון שלום
אינני מכיר תופעה של העדר זיקפה בגיל צעיר אלא אם קיימת פגיעה עצבית קשה או חסר של גופי הזיקפה. אלו הפרעות נדירות ביותר וקרוב לודאי שאינן קיימות אצל בנכם.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבוי ותחושהתמר10/12/2009
שלום
בני בן שנתיים וחצי, יש לו פין חבוי. בעבר קיימנו בדיקה אצל רופאת ילדים שהעלתה כי האשכים ירדו והפין בגודל מתאים לגיל, כלומר - הכל בסדר.
שני דברים מטרידים אותי - 1. מעולם לא ראיתי אצל בני זיקפה, וכן לא ראיתי אותו משחק עם הפין (כפי שילדים בגיל הזה בד"כ עושים)גם לא כשהוא ערום.
2. הוא עכשיו סביב גיל גמילה מחיתולים, בקקי הוא שולט באופן מלא, יודע להודיע כשצריך ולהגיע "בשלום" לסיר או לשירותים. לגבי פיפי - יש לי הרגשה שאין לו מושג. הוא לא מודיע מראש וגם לא תוך כדי, רק כשהוא מוצא את עצמו פתאום בתוך שלולית חמימה הוא אומר שעשה פיפי ומבקש להחליף בגדים.
האם יש מקום לדאגה? האם צריך לעשות בדיקות כלשהן?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן11/12/2009ראשית לא נראה כי יש מקום לדאגה
גיל הגמילה מחיתול מלווה לעיתים בתופעות "מוזרות" כמו שציינת, שהוא לא מדווח על צורך במתן שתן , אך לרוב הדברים מסתדרים.
אני בטוח שיש לו זיקפה (אני משער שבדיקת רופאת הילדים ובדיקה שלכם נכונה, ואכן יש אשכים ופין תקין), אתם פשוט לא רואים אותה.
אני ממליץ לא להפוך את הזיקפה שלו לנושא שיחת היום בבית.
במידה והתופעות ממשיכות , תפנו לבדיקה של אורולוג ילדים
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמר11/12/2009על תשובתך המרגיעה,
הנושא בהחלט לא מהווה שיחת היום בבית, אבל נשים לב שגם לא יהפוך לכזה.
שבת שלום
וחנוכה שמח
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6.5 עם בריחות שתן ןצואהר.ב10/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 6.5 וכבר למעלה משנה וחצי קיימת בריחת שתן לאורך היום והלילה בחודש האחרון החלו גם בריחות של צואה. כשנשאלת מה קרה תשובתה היא "אני לא מרגישה"
כבר שנה וחצי שעברנו מס' רופאים כולל פרופסור פרקש וד"ר בן חיים המוכרים בתחום.
עשינו בדיקת אולטראסונד ראשונה שהראתה שיש 17 סמ"ק שאריות של שתן בשלפוחית.
התחלנו להשתמש בכדור נוביטרופן רבע פעמיים ביום
במקביל הילדה נמצאת בטיפול פסיכולוגי.
בביקור פרטי אצל פרופסור פרקש הומלץ על צילום עמוד שדרה+ אולטרסאונד חוזר שניהם יצאו תקינים, אמר שהשלב הבא במידה ולא ימצאו ממצאים נצטרך לעבור לבדיקות פולשניות.
אתמול היינו אצל ד"ר בן חיים שהמליץ על הגדלת מינון של התרופה לחצי פעמיים ביום, המליץ על בדיקה אורדינמית והמליץ לנו על טיפול של ד"ר בן מאיר בשניידר, אמר שיש שני סוגי טיפולים האחד: ביופידבק והשני החדרת בוטוקס לשלפוחית. רציתי לדעת מהם הטיפולים הללו והאם גם אתה רואה בהם חשיבות למקרה הנ"ל. נשמח מאוד לקבל את המלצתך או כיוון מחשבתך בתחום.
מיותר לציין שאנחנו כהורים חוששים ביותר שהבעיה הזאת תיצור לנו בעיה חברתית ולכן רוצים לפתור אותה במהרה,
אודה להתייחסותך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6.5 עם בריחות שתן ןצואה
ד``ר דוד בן מאיר10/12/2009ערב טוב
אינני נוהג לבצע דיון אישי בפורום זה.
במשפט אחד- הטיפול ייגזר מתוצאות הבדיקה האורודינמית שיש לבצע, בה נבדקים תפקוד הכיס והסוגרים.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהענבר09/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 6 ועדיין מרטיבה בלילה, התופעה לא פסקה מאז הגמילה , ביום הכל בסדר , בלילה אין הפוגה.
היתי במכון הרטבה השתמשתי במזמזם אך ללא הואיל , אני די עובדת עצות, ניסיתי עוד טיפול אך גם לא עזר, לא יכולה לומר שהיתה הפוגה של שבוע שלם ללא הרטבה.
אשמח לדעת מה אפשר לעשות בעניין ?
תודה רבה .
אני מאזור הצפון במידה ותמליצו לי על מישהו .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר דוד בן מאיר10/12/2009ענבר שלום
ממליץ לפנות למרפאת הרטבה שמנוהלת על-ידי רופא שמסוגל לשלב גם טיפול תרופתי
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח usשרית09/12/2009
שלום ד"ר בן מאיר,
תודה על תשובתך המהירה. הסיבה שעשינו בדיקת שתן היא משום שלפני כ10 חודשים צמח א.קולי בשתן,היו ניטריטים,לויקוציטים וכן ריח חריג לשתן.אז טופלה בצפורל ולא חזרנו על תרבית לאחר טיפול.עכשיו עשינו בדיקות דם ושתן כחלק משגרה. כעת הרופאה הפנתה אותנו לאורולוג ועד התור שנקבע לעוד כ-3 שבועות,אודה לך אם תוכל להסביר לי מה הכוונה בכיס שתן גדוש מאד/גודש ניכר בכיס השתן.האם הכוונה למצב שלפני ההשתנה או לאחריה?
יש לציין שהילדה אינה מרבה בשתייה ואינה מרבה "ללכת לשירותים".יש ימים שהולכת אחת ל8 שעות....
בברכה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח us
ד``ר דוד בן מאיר10/12/2009שרית שלום
כיס גדוש הוא כיס שתן מלא בשתן פעמים רבות מבקשים לשתות כמויות נוזלים גדולות ולא להטיל שתן וזו התוצאה של בקשה זו. לאחר מכן יש לרוקן הכיס ולבדוק שארית שתן
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה ניתוחרוביק08/12/2009
שלום
קבעו תור לבתי בת השנה וחצי נתוח בשיבא
להידרונפרונזיס קשה מימין
מהם סיכויי ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הצלחה ניתוח
ד``ר דוד בן מאיר08/12/2009רוביק שלום
אם מדובר בתיקון היצרות במוצא הכליה בניתוח פתוח אחוזי ההצלחה מעל 90
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות u.s כליות ודרכי שתןשרית08/12/2009
שלום,
לבתי בת ה-9 נמצא א.קולי בשתן.ניטריטים חיוביים ואינה סימפטומטית ,לא קיבלה כרגע אנטיביוטיקה.לפני כ 10 חודשים היה א.קולי בשתן גם ללא סימפטומים למעט ניטריטים ולויקוציטים.אז היא טופלה בצפורל ולא נעשתה תרבית חוזרת.בעקבות הממצאים הופננו לus ואלו הממצאים:כליות בגודל ממוצע של כ-9 מ"מ.פרנכימה שמורה.אגנים מעט מורחבים,יתכן עקב גודש ניכר בכיס השתן בזמן הבדיקה.כיס שתן גדוש מאד עם גבולות סדירים.שארית לאחר התרוקנות 20 סמ"ק. זה כל הפענוח... רציתי לדעת מה משמעות הממצאים?יש צורך במתן אנטיביוטיקה?תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.קולי
שרית08/12/2009גודל הכליות 9 ס"מ כמובן.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות u.s כליות ודרכי שתן
ד``ר דוד בן מאיר08/12/2009שרית שלום
לא ברור מדוע נלקחה תרבית שתן אם אינה סימפטומטית.
לא נראה שהסונר פתולוגי כמו גם השארית שאינה משמעותית, אך לא ניתן לקבוע בוודאות מבלי להתבונן בצילומים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)