פורום אורולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצדקה לקיום ברית מילה מבחינה רפואית
    ערן
    30/12/2009

שלום,

לנוכח כל התגובות פה בפורום לגבי בעיות שנוצרו לאחר ברית מילה וצורך בתיקונים כאלו ואחרים
    ברצוני לדעת האם באמת קיימת הצדקה לביצוע ברית מילה מבחינה רפואית או שכולנו רצים אחרי העדר בלי להסתכל ימינה ושמאלה.

אני מבקש שרק אחד ממנהלי הפורום ישיב על שאלתי שכן אני מבקש תשובה מוסמכת מרופא.

תודה מראש

ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברית

ד''ר עמוס נאמן
    31/12/2009

שלום ערן !
    שאלה מצוינת ואני שמח ששאלתה אותה.
    ברית המילה מציעה מספר יתרונות רפואיים
    1. ירידה בשיעור הידבקות במחלות מין , ביניהם HIV. קיימת המלצה של אירגון הבריאות העולמי לביצוע בריתות מילה באיזורים אנדמים ל- HIV כמו באפריקה
    2. ירידה בשיעור סרטן צוואר הרחם בנשים של גברים נימולים
    3. ירידה משמעותית בשיעור סרטן הפין (כמעט שאין מקרים של סרטן הפין בגברים נימולים.
    4. שיעור נמוך יותר של זיהומים בדרכי השתן בילודים
    לצד הסיבוכים המתוארים בפורום של ברית מילה אסור לשכוח כי קיימות מספר בעיות בגברים לא נימולים: דלקת של העטרה והעורלה, פימוזיס (היצרות של העורלה כך שלא ניתן לחשוף את העטרה), פארהפימוזיס (היצרות של העורלה לאחר הפשלת העורלה כך שנוצר לחץ ואפילו נמק של העטרה).
    אני חייב לציין שאני חושב שברית מילה מומלץ לאור עובדות רפואיות. אני מודע לכך שיש קבוצה לא מבוטלת של אנשים שלא חושבת כמוני. קיימים בארה"ב קבוצה של אנשים שיוצאים באופן חריף מאוד נגד בריתות .
    לפי מסד נתונים של רישום אוכלוסין בארה"ב כ- 70% מהאמריקאים בוחרים לבצע ברית מילה, מדובר בקבוצה שהדת שלהם אינה מחיבת זאת ובכל זאת מבצעים את הברית.

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורלה עודפת ותיקון מילה
    לאה
    29/12/2009

שלום
    הבן עבר ברית מילה.
    עור העורלה של התינוק (בן 2.5 חודשים) נשאר ברובו לאחר ברית הלכתית רגילה. זאת אומרת שהעטרה עדיין מוקפת בעור עורלה שלא הוסר. כרגע רואים את קצה העטרה, אך רובה מכוסה. עם זאת יש אפשרות למשוך את העורלה אחורנית ואז כמעט כל העטרה נחשפת.
    הרופא אמר שפשוט לא חתכו מספיק מהערלה אבל כן עשו פריעה ולכן יש היפרדות של עורלה ועטרה.
    מבחינה בריאותית הוא אמר שאין צורך להסיר את הערלה המיותרת, אך להקפיד שזה לא יידבק, ולכן יש לשטוף כל יום ולמשוך לאחור את העורלה ולחשוף את העטרה ולשטוף. אם תהיה הידבקות אז הוא אמר יש לנקוט בתיקון ברית.
    הרופא אמר שהמצב הנוכחידומה למי שלא נימול אך טופל לאחר פינוסיס (?)]

השאלות::
    1) במצב הנוכחי שיש עורלה והעטרה נחשפת רק כאשר מושכים את העורלה לאחור- מה הסיכויים שצריכים לעשות תיקון ברית (אם נשים בצד את העניין ההלכתי-דתי)?
    אם צריך תיקון לברית מה הסיכונים?
    מי עושה את התיקון? האם מוהל רגיל?

2) אם לא עושים תיקון ברית האם האיבר ייראה כמו של "לא-יהודיים" או שעם הזמן העטרה תצא לבד?

3) האם יש סיכונים, מלבד הדבקות, כלשהם אם לא נעשה תיקון?

4) האם תיקון ברית משפיע על אורך האיבר בעתיד? האם זה מקצר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עורלה עודפת ותיקון מילה

הוספת תגובה

• עורלה עודפת ותיקון מילה

ד``ר דוד בן מאיר
    29/12/2009

לאה שלום
    לאורך העורלה אין משמעות תפקודית באם אין הידבקויות. המצב שאת מתארת יכול להצדיק תיקון מילה מן הטעם האסתטי אך ראוי להבדק על-ידי אורולוג ילדים.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית מילה ועודף עורלה-תיקון ברית

לאה
    31/12/2009

תודה רבה:
    1) אם לא עושים תיקון ברית האם האיבר ייראה כמו של "לא-יהודיים" או שעם הזמן העטרה תצא לבד?

2) האם יש סיכונים, מלבד הדבקות, כלשהם אם לא נעשה תיקון?

3) האם תיקון ברית משפיע על אורך האיבר בעתיד? האם זה מקצר את האיבר או במצב שבו יש עורלה זה מקצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בשתן
    ריקי
    29/12/2009

שלום!
    בגיל 5 ימים אושפז בני בשל חום ונמצא שיש לו UTI ונמצא אצלו בסונר הידרונפרוזיס וצלקת בכליה שמאל. בוצע מיפוי בגיל 7 חודשים כליה ימין 6.1 ס"מ תפקוד יחסי 62% שמאל קטנה יותר 5.3 תפקוד יחסי 38% לסיכום :איסימטריה בגודל הכליות ובתפקודן היחסי.
    בגיל שנה וחודשיים עבר שוב חיידק עם חום גבוהה וקיבל אנטיביוטקה(יש לציין שקיבל 7 חודשיים אנטיביוטקה).
    ועכשיו ביצענו ציסטוגרפיה והתשובה היתה מימין רפלוקס המגיע עד לכליה,ללא הרחבה של אורטר.
    משמאל הודגם רפלוקס לאורטר תחתון בלבד.
    לסיכום: רפלקוס דרגה 2 מימין ו-1 משמאל.
    עכשיו יש לו חום 5 ימים גבוהה ועשינו לו בדיקת שתן והתרבית יצאה חיובית 30.000 C.F.U ml
    Morganella morganii.
    1.רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות החום לא יורד יש לציין שהוא מקבל פעם ביום טיפול מונע של ציפורל ?
    2.והאם אני צריכה לחזור לעשות עוד בירור.
    אודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בשתן

הוספת תגובה

• חיידק בשתן

ד``ר דוד בן מאיר
    29/12/2009

ריקי שלום
    כדאי להתאים טיפול מונע לחיידק ולהמשיך בטיפול, במקביל לפנות לאורולוג ילדים ולעבור על כל הבדיקות שבוצעו. יתכן שיש מקום לבצע הערכה תפקודית של כיס השתן.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן בדם לילד בן 3
    אברהם
    28/12/2009

אתמול בערב סיפר לנו בני בן השלוש בגיחוך כי "הפיפי שלי היה אדום". הוא הוריד לבד את המים, כך שלא ראינו כלום. זה לא היה נראה שזה הפריע לו והתעלמתי מזה.
    בלילה לקחתי אותו לשירותים וראיתי כי אכן יש לשתן גוון ורדרד אם כי באסלה הצבע היה נראה נורמלי.
    גם הפעם הוא לא התלונן על שום דבר, לא על כאבים וכו'. גם ככשאלנו אותו אם כואב לו הוא אמר שלא.
    הבוקר השתן היה נורמלי לחלוטין.
    האם צריך להתעלם ולהמשיך הלאה או לקחת אותו לבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שתן בדם לילד בן 3

הוספת תגובה

• שתן בדם לילד בן 3

ד``ר דוד בן מאיר
    28/12/2009

אברהם שלום
    דם בשתן שרואים בעין מצדיק ברור. מציע לפנות לרופא משפחה או לאורולוג להמשך ברור.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת מערכת מאספת
    אפרת
    27/12/2009

אחרי אולטראסאונד בחודש החמישי להריון גילינו הרחבת כליה שמאלית אצל העובר, מיד לאחר הלידה נערך אולטראסאונד לילד והתבקשנו לחזור עליה בגיל חודש וחצי.
    היום קיבלנו את התשובה הנ"ל: כליה שמאלית בגודל 5 ס"מ. הודגמה הרחבת מערכת מאספת עם אגן כליה בקוטר רוחבי של 0.9 ס"מ.
    מה זה אומר? אני מאוד מודאגת והרופא לא הסביר לי בכלל מה המשמעות.
    תודה על תשובתך - אנו מאוד מודאגים.
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת מערכת מאספת

הוספת תגובה

• הרחבת מערכת מאספת

ד``ר דוד בן מאיר
    28/12/2009

אפרת שלום
    להרחבה כזו לרוב אין משמעות קשה. כדאי להיות במעקב אורולוגי או נפרולוגי
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול להרטבת לילה
    אילנה
    27/12/2009

שלום רב
    בני בן ה-6.1 מטופל כחצי שנה במינירין מלט 120 מ"ג +נוביטרופן פעמיים בשבוע.
    לפני כ3 שבועות התחלנו להוריד את מינירין לפי הטבלה שהרופא נתן לנו. (נוביטרופן נשאר 2 ביום)ההרטבה חזרה (לא כל לילה אך 2-3 פעמים בשבוע).
    הרופא המטפל אמר לחזור למינירין מלא ל-3 חודשים רק אם כמות לילוץ רטובים בשבועיים הראשונים לתהליך יהיה גדול מכמות הלילות היבשים.
    מה שקרה שההרטבה חזרה ב-3 ימים האחרונים של השבועיים.
    מאז 2-3 פעמים כאמור הוא מרטיב ולרב לא מתעורר-בעצם המצב חוזר לטרום טיפולי.
    מה זה אומר? הטרופה לא עזרה? האם אליי לחזור לרופא? האם בכל זאת לחכות עד לתום הטבלה? לחזור למינירין כל יום?
    מה אני עושה עכשיו?
    תודה מראש להמלצה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול להרטבת לילה

הוספת תגובה

• טיפול להרטבת לילה

ד``ר דוד בן מאיר
    27/12/2009

אילנה שלום
    לכל רופא דגשים משלו ולכן מציע לפנות לרופא המטפל להמשך ייעוץ
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ילד בן 7
    ליאת
    25/12/2009

שלום ד"ר בן מאיר
    לא כל כך נראה לי שמפריע לו
    אף פעם הוא לא התלונן ולא שאל מתי זה יפסק
    האם יש טעם לטפל אם הוא לא מעוניין?
    האם הטיפול יצליח אם איננו מעוניין?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    המשך ילד בן 7

הוספת תגובה

• -

ד``ר דוד בן מאיר
    27/12/2009

ליאת שלום
    לדעתי אין מקום לטיפול אם הילד אינו מעונין - וכדאי לברר זאת אצל הילד טרם טיפול
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ביצים לילד בן 7
    מירי
    25/12/2009

בני בן השבע מתלונן על כאבים בביצים, מה יכול להיות, בבדיקת שתן התגלה שהכל בסדר מה יכול להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ביצים לילד בן 7

הוספת תגובה

• כאבי ביצים לילד בן 7

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

מירי שלום
    כאבי אשכים יכולים לנבוע ממכה או מסיבות לא מעטות שכוללות בקע, דלקת , תסביב של תוספתן האשך או האשך ועוד
    הדבר החשוב ביותר הוא שבמידה ומופיע כאב חד שנמשך מעל חצי שעה באשך יש להגיע במהירות לחדר מיון על מנת לשלול תסביב של האשך - שהוא מאורע שיש לטפל בו במהירות האפשרית.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטאל סטנוזיס היצרות בפיית השופכה
    דקלה
    24/12/2009

חזרתי עכשיו עם בני בן ה- 3.8 שנים מאורולוג לאחר שראינו שהילד לא מצליח לשתן לאסלה כמו שצריך והוא אבחן מיטאל סטנוזיס באמת רואים רק נקודת חור על האיבר ולא ממש חריץ
    מה כל האפשרויות הקיימות היום לטיפול בבעיה והאם זה מולד והאם יש רגישות גנטית לדבר?
    תודה מראש
    אמא שרגילה לטפל בדרך הטבעית

הוספת תגובה

• היצרות פית שופכה

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

דקלה שלום
    מדובר לרוב בהיצרות נרכשת שסיבתה לא ברורה לגמרי אך כנראה נובעת מגירוי של פיית השופכה עם שתן בטיטול. אם הטלת השתן לא תקינה אין מנוס מפעולה כירורגית שהינה פשוטה ומשפרת מאד את איכות החיים.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה היא התקרנות העטרה

a
    02/01/2010

לאחר הסרת העורלה העטרה חשופה לפציעות וחיכוכים, ועם הזמן מתחספסת ורקמת העטרה מתעבת ועל ידי כך פתח השופכה מוצר והופך ל"חור" במקום להיות מוארך. זהו תהליך טבעי[עקב הסרת העורלה] בגוף האדם הנקרא התקרנות או קרטניזציה בלעז[הוא עלול להתרחש גם ברגליים אם הולכים על אדמה יחפים מספיק זמן, לדוגמה].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' בן מאיר
    רויטל
    24/12/2009

שלום רב,

אני אמא של הלל (לא בטוחה שאתה זוכר...)

לפני שנה וחצי עברה פיאלופלסטיקה (והתקשתה להתעורר מההרדמה הכללית) וכרגע במעקב במרפ' אורולוגית.
    בעקרון המעקב תקין, אבל לפני חודשיים בערך, הלל סבלה מחום גבוה במשך 4 ימים, לא מהתקררות או משהו אחר, אלא רק חום. עשינו לה בדיקת שתן, בזמן שהיה לה חום, (באמצעות שקית) והבדיקה לא יצאה טוב, כי לא היה מספיק שתן.
    ביום החמישי כבר החום התחיל לרדת, כשביום השישי כבר לא היה לה חום. אבל רופאת המשפחה ביקשה ביום השישי לקחת לה שתן לתרבית, וכשהיא בדקה באמצעות הסטיק (מקלון) היא ראתה שיש דלקת. ובאותו היום התחלנו עם מוקסיפן למשך 10 ימים כשכבר לא היה לה חום עוד מהיום הראשון לקבלת האנטיביוטיקה.

לאחר מס' ימים קיבלנו את התוצאות, כשהיה כתוב שנמצא חיידק הקולי.

לי זה קצת מוזר, כי ביום שנלקחה התרבית כבר לא היה חום. ויש מצב שלא ניקיתי מספיק טוב את האזור היכן שהדבקתי את השקית.

בכל מקרה, המשכנו את הטיפול במוקסיפן, וגם עשינו לה אולטרסאונד שיצא תקין יחסית, והתבקשנו ע"י רופאת המשפחה לגשת גם לאורולוג וגם לנפרולוג.
    לפני חודש היינו אצל דר' שגיא מהאורולוגיה, אשר אמר כי ככל הנראה הדלקת בשתן לא קשורה לכליות, וכי זה מימצא בגלל חוסר הגיינה בשקית.
    הוא ביקש שנחזור עם תוצאות סונר בעוד 3 חודשים ומיפוי אנחנו אמורים לבצע בעוד חצי שנה.

לפני שבוע היינו אצל הנפרולוגית, דר' יעל, אשר די הלחיצה אותנו וביקשה שנתחיל טיפול אנטיביוטי מניעתי, בגלל הדלקת שהיתה.

לי קשה עם הקביעה הזו, מאחר ואף פעם הלל לא סבלה מדלקות (ברוך ה') וגם לי נראה שהחום שהיה לה לפני כחודשיים לא היה מדלקת בשתן.

אני עדיין לא התחלתי לתת לה את האנטביוקה, אני בהתלבטות קשה, בייחוד לאחר שדר' שגיא חיזק אותי ואמר שמעטים ואף קלושים הסיכויים שלהלל היתה דלקת שקשורה בכליות, אם בכלל.

אני מבקשת לדעת, האם כדאי להתחיל באנטיביוטיקה?
    האם נטילת התרופה במשך חצי שנה לא עלולה לפתח תלות בה? או שחס וחלילה, ברגע שמפסיקים עם התרופה, לא יכול להיות מצב שאז תתחיל דלקת?

אשמח לקבל עזרה!

תודה רבה, רויטל.

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' בן מאיר

הוספת תגובה

• רויטל

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

רויטל שלום
    תרבית שתן משקית אינה אבחנתית ויש לבצע תרבית אמצע זרם או על-ידי קטטר.
    אם סונר תקין קרוב לוודאי שאין קשר בין הדלקת לכליה אם בכלל היתה דלקת.
    אם הילדה חשה בטוב הייתי חוזר כאמור על תרבית השתן ולא מתחיל טיפול מונע.
    במידה שמופיע שתן עכור או שמופיעה דלקת מוכחת נא ליצור קשר על-מנת לשקול המשך טיפול.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7
    ליאת
    23/12/2009

בני בן ה7 מרטיב כל לילה
    יש לציין שהוא נוטל 2 כדורים של קלוניריט עקב טיקים
    וידוע לי שכדור מסוג זה גורם לשינה עמוקה יותר
    יש לנו את הזמזם אבל הוא לא מתעורר יכול ליהיות
    שהוא ישן חזק בגלל הכדור ולא מתעורר לפיפי?
    יש לציין ששני האחים שלי הרטיבו עד גיל 12 לפחות
    ובעלי עד גיל 8
    אשמח לקבל חוות דעת
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7

הוספת תגובה

• ילד בן 7

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

ליאת שלום
    באם בנך מעונין מאד להפסיק להרטיב כדאי לפנות למרפאת הרטבת לילה שמנוהלת על-ידי רופא שיכול לתת טיפול תרופתי בנוסף לפעמונית.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום לאחר טיפול בגמילת לילה
    מירי
    23/12/2009

ביתי בת חמש וחצי.עד לפני שלושה חודשים היתה גמולה לגמרי ביום (מגיל 3). רק במקרים נדירים בהם ברח לה פיפי ביום.
    בלילה לא היתה גמולה (כל בוקר קמה רטובה) ולכן התחלנו בספטמבר בטיפול של גמילת לילה עם זמזם.
    עד היום בלילות היא עדיין עם הפעמון ואכן חל שיפור(אם כי לא גמילה מלאה).לעיתים היא קמה יבשה או שמתעוררת בעצמה בלילה והולכת לשירותים ולעיתים מתעוררת מהפעמון וממשיכה בשירותים.
    הבעייה היא שלפני כחודש היא החלה להרטיב גם ביום.בכל יום אני מריחה ריח של שתן בתחתונים שלה והיא אומרת שברח לה.לעיתים רק בגן (כל יום) ולעיתים בנוסף גם בבית.
    לא ברור לי אם הכל בורח לה או רק חלק .סביר להניח שאם הכל היה בורח,הייתי רואה שלולית וכל המכנס גם היה רטוב(זה לא קורה).
    בהתחלה כעסתי עליה כי חשבתי שזה ניסיון למשוך תשומת לב אך אני מתחילה לחשוש שאולי מדובר במעבר מזה.
    מה עלי לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• הרטבת יום לאחר טיפול בגמילת לילה

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

מירי שלום,
    בברור ראשוני מציע לבדוק ב 2 אפיקים- האחד בגן - לוודא שלא ארע ארוע טראומטי והשני בדיקת רופא מטפל לבדוק שלא מדובר בדלקת בשתן.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    ולרי
    22/12/2009

שלום
    זה כמה שבועות ביתי בת ה-8 נותנת שתן בתדירות מאוד גבוהה שפוגעת באיכות החיים שלה. בכל פעם היא הולכת ונותנת שתן בכמות קטנה ולפעמים אף לא מצליחה למרות שלוחץ לה. בלילה היא לא מתעוררת בד"כ (אולירק לפעם אחת) אבל במשך היןם התדירות מאוד גבוהה (עד 50 פעמים ביום) ולפעמים היא אפילו מפספסת. בדיקת שתן כללית נראתה תקינה ובתרבית גדלה פלורה מעורבת.
    האם יכל להיות באמת בעיה פיזית או שמדובר בבעיה על רקע פסיכולוגי?
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן

ד``ר דוד בן מאיר
    25/12/2009

ולרי שלום,
    פעמים רבות מדובר בתופעה משולבת רגשית ופיסיולוגית. אם איכות חייה פגועה מציע לפנות לטיפול.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כלייה כפולה
    שירי
    21/12/2009

שלום, כאשר הייתי בהריון בסקירת מערכות ראשונה ושניה ראו בעובר כליה שמאלית תקינה וימנית אקטופית אבל בגודל תקין ופרנכמה תקינה.
    לאחר הלידה נערך אולטרהסאונד לילוד בגיל שבועיים ונצפתה כליה שמאלית תקינה וימנית כליית פרסה - כמו שתי כליות מחוברות.

מה המשמעות? מה ההשלכות? האם יש לעקוב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כלייה כפולה

הוספת תגובה

• שאלה כלייה כפולה

ד``ר דוד בן מאיר
    21/12/2009

שירי שלום
    כליית פרסה היא כליה בה 2 הכליות מחוברות על-ידי רקמה שלא מאפשרת להן לעלות למקומן הטבעי. לרוב לא נוצרות בעיות בשל כך אולם לעיתים תופעה זו מלווה בהפרעות כגון רפלוקס ועוד.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית רגיזה אצל ילד בן 6
    משה
    21/12/2009

בעקבות הטלת שתן תכופה אצל ילד בן 6 ולאחר בדיקות שונות טוענת רופאת המשפחה כי לילד יש כנראה שלפוחית רגיזה.
    שאלתי היא: מה הסיבות לשלפוחית רגיזה אצל ילדים (בנים) ומה הטיפולים האפשריים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית רגיזה אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• סליחה הכוונה לילד בן 8

משה
    21/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית רגיזה

ד``ר דוד בן מאיר
    21/12/2009

משה שלום
    לרוב מצב זה חולף בתוך מספר שבועות עד חדשים. אם נשארת הבעיה ניתן לחקור בכיוון זה שמשמעותו התכווצויות לא רצוניות של כיס השתן במהלך המילוי
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה