מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מכורה לכדורי שינה+כל היום בחדרבחור בלי אבא16/08/2011
שלום,
הצלחתי להרגיע מעט את עצמי עם מחשבות חיוביות בשביל לכתוב.
אני בן 24, הבן הבכור בבית, אבא שלי נפטר במהלך השירות הצבאי שלי כשהייתי בן 21. פתחתי את ההודעה הזו כדי לדבר על אמא שלי. אמא שלי היתה אישה פשוט מדהימה בכל כיוון שלא אסתכל על זה, אוהבת, תומכת, חמה לכולם, אוהבת ונאהבת ופשוט מאז שאבא שלי נפטר היא סגורה כל היום בחדר, וכשאני אומר כל היום זה ממש 22-23 שעות ביום! הבעיה היא שהיא לוקחת מספר תרופות שמסבכות את המצב עוד יותר, היא סבלה מכאבים חזקים בגב עוד מהתקופה לפני שאבא שלי נפטר לכן היתה לוקחת "אוקסיקוד" שזה משכך כאבים נרקוטי, אוקסיקונטין שזה עוד סוג משכך כאבים, תרופות נוגדות דיכאון (שמדי פעם היא לוקחת בגלל העצב מפטירת אבא שלי) וכדורי שינה "סטילנוקס".
אמא שלי בת 43, נראית מצויין, נראית צעירה לגילה, וזה פשוט כל כך כואב לי לראות את המצב הזה כבר 3 וחצי שנים שהכל מונח על הכתפיים שלי, זה פשוט אני מול ה' מול אמא מכורה לתרופות! כמעט ואין לי תקשורת איתה, וזה הכי חמור מכיוון שאני לא מצליח להסביר לה את חומרת המצב שלה! היא כל הזמן עונה לי "תן לי לישון והכל יהיה בסדר" וככה היא מתמודדת כל היום, סגורה בחדר, שומעת ורדה רזיאל ג'קונט ויוסי סיאס בלילה בזמן שהיא צריכה טיפול יותר מכל אחד אחר מהעולים לשידור שם!!
אני פשוט זועק בשארית כוחותיי הבכיינייים, סליחה שאני בכיין, סליחה שאני מתעלק כאן עם עוד סיפור על ילד בלי אבא שמפחד ביותר לאבד את אמא שלו!! אני לא רוצה להיות יתום בגיל 24! לא רוצה שאחותי הקטנה תהיה יתומה בגיל 14!! אין לנו פשוט אף אחד! כל אחד עסוק בעולם הזה בבעיות שלו ואני לא שופט אף אחד ולכן כל כך חשוב לי שאמא שלי תחזור להיות האמא שכל כך התגעגעתי אליה, האמא שפשוט כולם היו מאוהבים בה. אני לא רוצה לבכות עכשיו למרות שהדמעות ממש מדגדגות לי בגרון, לא רוצה להשבר ולהרים ידיים, כשהמצב יחזור להיות רגיל ואמא שלי תחזור לעצמה יהיה לי מספיק זמן לבכות להתפרק וגם להודות לקדוש ברוך הוא. אני מבקש מכם בבקשה תכוונו אותי, אני פשוט לא יודע לעשות!
אם יש מדריך שיכול להגיע לבית שלנו ולעזור לאמא שלי לצאת מהמצב הזה, אם יש פסיכולוג, אם יש עובד/עובדת סוציאלי, למרות שמזמן כבר גם אנחנו ילדי המשפחה זקוקים לתמיכה כזו אנחנו לא מבקשים עבורינו רק עבור אמא שלי שתחזור לעצמה!! אין ספק גם שצריך לעבור איתה תהליך גמילה שהיא כל הזמן מסרבת לו, בקיצור, כל כך חסר לי את הגב הזה שיעזור לי מול אמא שלי שיעזור לי להזיז אותה כי אני האח הבכור ואני פשוט לא יודע מה לעשות. אני מתפלל לה' שאולי אקבל כאן הכוונה ועזרה כי המצב רק מדרדר ומדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מכורה לכדורי שינה+כל היום בחדר - תגובה
דפנה הלמן16/08/2011שלום לך,
ראשית,העובדה שאתה יכול לאסוף את עצמך עם מחשבות חיוביות היא הישג בפני עצמו.
בנוגע לאמך, אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת להיגמל ממשככי הכאבים ולהתייחס לבעיית הדכאון שסביר להניח שממנה סובלת. בנוגע לביקורי בית,אפשר לפנות ללשכת הרוחה שבה אתם מתגוררים על מנת לבדוק אופציית ביקור בית.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)