פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו התמכרות לסמים, אלכוהוליזם, הימורים, קניות, התמכרות למין, התמכרות לאינטרנט, סמים ובני נוער, תרופות ממכרות, גמילה עצמית, מכוני גמילה ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהוליסטית שצריכה להתייעץ
    נועה
    30/09/2022

שלום לכולם, אני שותה למעלה מ13 שנים באופן יחסית כבד. לא בכל יום, אבל ללא ספק באופן שפוגע באורח חיי ובגופי. הייתי בגמילה קצרה שאני מרגישה שהועילה לי. אני שותה ממש מידי פעם אבל כששותה אלכוהול שותה בכמויות,מתפזרת,לא מגיעה ולא מוכנה לצאת מהמיטה כי אני לא מרגישה טוב פיזית ונפשית. מצד שני אני בחורה צעירה ואנרגטית אני מאוד אוהבת ללכת למקומות שיש בהם מוזיקה,רעש והרבה אנשים. אני בדרכ נמנעת ללכת למקומות כאלה אבל מרגישה בודדה ומיובשת וחסרים לי חיי החברה האלה. האם יש למישהו עצה כיצד להתמודד עם הדיסוננס הזה? עם הקושי בין רצון לחיי חברה לבין התמכרות הרסנית לאלכוהול. אני ממש מיואשת כבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• עצה טובה

ליאור
    05/10/2022

תעשי חשבון איזו חברה את מחפשת , של שיכורים או בני-אדם פיכחים. אחרי 20 שנה שהייתי בגיהנום של אלכוהול אני מייעץ לך שעדיף להיות לבד מאשר לשתות אלכוהול. גם לצאת מהבית ולעשות הליכה זה גם נותן הרגשה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחקרים חשובים בנושא נזקי האלכוהול
    ליאור
    18/09/2022

אלכוהול הוא סם פסיכואקטיבי
    האלכוהול הנמצא במשקאות חריפים הוא למעשה אתנול.
    אתנול הוא סם פסיכואקטיבי המצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול,
    כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי תרכובות אחרות). 

• באתר הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול מסווגים סמים ע"פ השפעתם , האלכוהול מסווג בקטגוריית סמים מדכאים: חומרים שמדכאים את מערכת העצבים המרכזית, החל מקליפת המוח הגדול (האחראית לתפקודי המוח העילאיים) וכלה בגזע המוח (שבו מצויים המרכזים החיוניים לנשימה ולקצב הלב), ביניהם אלכוהול, סמי שינה ותרופות הרגעה.

• הסמים פועלים על המוח ומשנים את התודעה, הרגשות וההכרה. מכאן גם נובע השם הלועזי המשותף לכולם: חומרים פסיכו-אקטיביים, כלומר כאלה שמפעילים את התודעה.

• הסמים  משנים את אופי התקשורת בין תאי העצב. השינוי שמתרחש בהשפעת הסמים הוא ברוב המקרים שיבוש של הפעילות התקינה של התאים, ובמיוחד בחשיפה חוזרת.

• הסמים גורמים שיבושים ולשינויים ארוכי טווח – ואפילו קבועים – בתפקודי המוח. בתגובה לשיבוש התהליכים הרגילים בהשפעת הסמים מפעיל המוח מנגנוני תיקון והסתגלות שחלקם הופכים להיות קבועים. במילים אחרות, שימוש בסמים משנה את המוח.

• סמים הם חומרים שיש בהם פוטנציאל להתמכרות, כלומר השימוש בסם מעודד את האדם להשתמש בו שוב.

סכנות האלכוהול ביחס לסמים אחרים
    במחקר מדעי שנערך על ידי חוקרים מהיחידה לנוירו-פסיכו-פרמקולוגיה ב'אימפריאל קולג" שבלונדון, בריטניה, דורגו 20 סוגי סמים על פי 16 קריטריונים של נזק למשתמש ולחברה.

המדד שהוכן על ידי המדענים בודק את מספר מקרי המוות כתוצאה מהשימוש בסם, הנזק הבריאותי הנגרם ממנו, רמת ההתמכרות אליו והקשיים החברתיים לו הוא גורם.
    המדד משקלל נתונים אלה יחד עם נתונים בדבר רמת הפשיעה הקשורה אליו, הנזק הסביבתי לו הוא גורם, מתיחויות משפחתיות, פגיעה באחדות הקהילה, עלות כלכלית ונזק בינלאומי. במחקר נמצא כי אלכוהול הוא הסם המזיק ביותר לחברה.
    עוד מסתבר שבבחינת הנזק המצרפי (לחברה ולמשתמש גם יחד) – אלכוהול דורג במקום הראשון, כסם ההרסני והמזיק ביותר. 

לדברי פרופסור דייוויד נוט, יו"ר הוועדה לחקר הסמים בבריטניה, ממצאים אלה מראים כי "מלחמה ממוקדת באלכוהול ונזקיו היא אסטרטגיה ציבורית הכרחית".

ואכן, מחקר נוסף שנערך בשיתוף פעולה בין אוניברסיטת דרזדן בגרמניה לבין אוניברסיטת טורונטו בקנדה בשנת 2015, מצא כי די בפחות מעשר מנות אלכוהול כדי להרוג!
    נתון זה משקף שאלכוהול הנו, הלכה למעשה, אחד החומרים הקטלניים והמסוכנים ביותר לאדם, וכי צריכתו טומנות בחובה נזקים חמורים בהרבה מאשר השימוש בסוגים רבים של סמים אחרים. 

צריכת אלכוהול גורמת לנזק מוחי
    מחקר חדש ומקיף מאוד שנערך באוניברסיטת אוקספורד מראה שגם צריכה נמוכה של אלכוהול גורמת לנזק מוחי - שרופאים יתקשו להבחין בו עד שהמצב יהיה כבר חמור.
    אין דבר כזה "כמות בטוחה לשתייה" כשזה מגיע לאלכוהול - כך קובע מחקר חדש, שמצא קשר ישיר בין צריכת אלכוהול ובין בריאות מוח ירודה.

חוקרים מאוניברסיטת אוקפורד באנגליה ערכו מחקר תצפיתי, שבו השתתפו 25,000 בני אדם שדיווחו לחוקרים על הרגלי צריכת האלכוהול שלהם וכן עברו סריקות מוח. החוקרים הבחינו שלשתיית אלכוהול יש השפעה על החומר האפור במוח - אזורים במוח שקשורים בעיקר בעיבוד

הוספת תגובה

תמונה

• המחקר המלא בקובץ

המחקר המלא
    18/09/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כדור סלינקרו למכורים לאלכוהול
    כרמלה כהן
    24/06/2022

שאלה פשוטה איך אני מקבלת מרשם לתרופה סלינקרו? יש רופא לא פרטי שעובד עם הכללית שיכול לעזור? אשמח לקבל תשובה דחוף

הוספת תגובה

תמונה

• תשובות או תגובות לשאלות

כרמלה כהן
    24/06/2022

איפה אני רואה את התגובות לשאלות? או שאין בכלל מענה בפורוס הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות קשה למסטיקים - מה ניתן לעשות?
    סול
    08/12/2019

לפני כמה שנים עברתי תהליך דיאטה ומאז אני מכורה למסטיקים.
    אני מחסלת מינימום בקבוק מסטיק ביום
    תמיד כשאני מנסה להתרכז במשהו ולא ללעוס מסטיק, אני פשוט מאבדת עניין בדבר שאני מנסה להתרכז בו.
    גם כשמשעמם לי אני פשוט מחפשת מסטיק או משהו אחר להכניס לפה ולהעסיק את עצמי.
    מה אפשר לעשות? תמיד אני מנסה להפסיק ואז חוזרת למצב גרוע יותר

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה ממסטיקים

אבי יקיר
    09/12/2019

סול שלום,
    סביר להניח כי בעיית המסטיקים קשורה לבעיות אכילה שקיימות או היו קיימות. הייתי מציע לך לעבור טיול שיחתי אצל מטפל בהתמכרויות, על מנת לעזור לך ללמוד מה הם הטריגרים ללעיסה ואיך מוצאים דרכים להפסקת ההתנהגות הזאת.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה מהימורים - כאבים וחוסר מנוחה
    דוד
    16/10/2019

הייתי שולח לוטו לפחות פעמיים שלוש בשבוע
    הייתי
    מתעסק
    כל היום בזה כל הזמן המחשבות שלי היו רק על הימורים
    עד שיום אחד החלטתי לחסום את האתר של הפיס בפלאפון
    ולנסות לנקות את עצמי מזה ולהתנתק
    כבר שבוע שאני לא הימרתי אבל חש כאבים כל פעם באזורים שונים בראש מאז תחושה של מועקה וכאבים בחזה, חוסר שקט ועצבנות וחוסר יכולת להיות במנוחה.
    האם יש תרופה שיכולה להקל על זה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה מהימורים

אבי יקיר
    09/12/2019

דוד שלום,
    ישנם תופעות פיזיות של גמילה מהימורים, גש לרופא המשפחה ותשתף אותו.אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סבתא שלי מכורה להימורים
    חגי
    14/08/2019

סבתא שלי בת 76. היא מכורה להימורים והיא לא
    מוכנה להודות בכך ובטח לא לקבל טיפול. איך אנחנו, כמשפחה, יכולים לשכנע אותה לקבל סיוע או ללכת לגמילה?
    ניסינו להסביר לה שזה משפיע על כל המשפחה ומדרדר אותנו למטה יחד איתה, אבל היא לא באמת מקשיבה או מפנימה.
    אנא עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא שלי מכורה להימורים

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות להימורים

אבי יקיר
    14/08/2019

חגי שלום,
    אוספים את כל המשפחה, בלעדי סבתא וחושבים ביחד על התייחסות אחת חד משמעית שתוסכם על כל המשפחה. ניתן גם לקבל הדרכה בנושא. אשמח לעזור וממליץ לתאם פגישה בקליניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעיה בברך והתמכרות לארקוקסיה
    הדס
    06/08/2019

הבן שלי נפצע בברך לפני כשנתיים.
    הרופא נתן לו מרשם לארקוקסיה.
    הוא כבר מזמן היה צריך להפסיק ליטול אותם.
    אך הוא ממשיך.
    לדעתי הוא פיתח תלות בכדור המקולל הזה.
    איך אני יכולה לעזור לו להיגמל?
    אני ממש ממש דואגת לו!!

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות למשככי כאבים

אבי יקיר
    07/08/2019

הדס שלום,
    מה שאת מתארת היא בהחלט התמכרות למשכך כאבים, תופעה נפוצה מאד. כדאי לשאול אותו האם הוא חושב שישנה בעיה ואם כן להפנות אותו למטפל בהתמכרויות, ע"מ שיעבור אבחון ראשוני וימליץ על דרך הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות לקניות ודרכי גמילה
    אוסי
    01/08/2019

איך ניתן להיגמל מהתמכרות לקניות?

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות לקניות

אבי יקיר
    07/08/2019

אוסי שלום,
    כמו כל גמילה, גם גמילה מקניות היא תהליך שכולל אבחון הבעיה ומציאת דרכים לטיפול. על מנת לעבור את התהליך, אני ממליץ להגיע לפגישה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אחי מכור לעישון קנאביס
    לירן
    29/07/2019

אני שמתי לב שאחי מתמכר לאחרונה לעישון קנאביס.
    הוא טוען שהוא יכול להפסיק מתי שרק בא לו, ושאין לנו מה לדאוג לו. בפועל, השימוש שלו רק עולה וגדל.
    האם באצת אפשר להיגמל באופן עצמאי?

לקביעת תור
    סגירה
    אחי מכור לעישון קנאביס

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות לקנאביס

אבי יקיר
    29/07/2019

לירן שלום,
    יש צדך בדבריך לגבי האפשרות להתמכר לקנאביס. אחיך, במידה והוא בוגר, יכול להחליט שאינו מכור ולכן אינו זקוק לגמילה. בשלב מסויים, ההתמכרות עלולה להתגבר ולפגוע בתחומים אחרים של חייו, וגם אז תהיה בידו היכולת לבחור האם הוא ממשיך לעשן או ינסה להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אחותי מכורה לפעילות ספורטיבית
    דקלה
    21/07/2019

אני ממש דואגת לאחותי.
    לדעתי, היא התמכרה לפעילות ספורטיבית.
    בהתחלה היא הייתה מתאמנת רק פעמיים בשבוע.
    זה עלה לשלוש. ואז לארבע.
    והיום היא מתאמנת 6-7 פעמים בשבוע במשך שעות כל פעם.
    איך אני יכולה לעזור לה?
    אני ממש דואגת לה! זה כבר לא בריא!!

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות לפעילות ספורטיבית

אבי יקיר
    21/07/2019

דקלה שלום,
    יש בהתמכרות כניסה לעולם/מנהרה נפרד/ת, אשר קובעת את ההתנהגות המתמכרת. את לא כל כך יכולה לעזור לה. במקרה של מצב בו אחותך נמצאת, ההתמכרות על פניה, חיובית. ספורט. במידה והיא תחוש חסכים אחרים (כמו פגיעה ביחסים או פגיעה בעבודה) ניתן יהיה להציע לה לעבור טיפול בהתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כדורים כנגד חרדה וסיכויי התמכרות
    דוד
    16/07/2019

אני אמור לקחת כדורים כנגד חרדה.
    איזה כדור נחשב לממכר יותר- קולנקס או לוריבן?
    אני מפחד להתמכר ולפתח תלות לכדורים,
    ומעדיף לדעת לפני שימוש מה סיכויי ההתמכרות

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות לקלונקס ולוריבאן

אבי יקיר
    17/07/2019

דוד שלום,
    קלונקס ולוריבאן שניהם בעלי פוטנציאל התמכרותי. אם קיימות אצלך בעיות נוספות, הקשורות להתנהגויות ממכרות כמו שתייה מוגזמת של אלכוהול או עישון קנאביס, זה מגביר את פוטנציאל ההתמכרות.
    ממליץ לך לפנות לרופא, שיעזור לך לבחור בין השניים או לרשום תרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מכור לסקס- תרופות שמסייעות
    עומרי
    09/07/2019

אני מכור לסקס.
    האם קיימת תרופה שהיא אפקטיבית בדיכוי היצר והחשק המיני?
    על מה אתה יכול להמליץ?

הוספת תגובה

תמונה

• תרופות לדיכוי היצר המיני

אבי יקיר
    09/07/2019

עומרי שלום,
    אינני רופא ולכן איני יכול להמליץ על תרופות לדיכוי היצר המיני. כמטפל בהתמכרויות, אני כן יכול להציע לך טיפול פרטני בשיטה המוטיבציונית. טיפול שעוזר להתמודד עם הדחף המיני, הדומה בעוצמתו ובהשלכות שלו להתמכרויות אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה מקפאיןן- שאלה חשובה
    אריק
    07/07/2019

אבי שלום,
    איך נגמלים מקפאין?

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה מקפאין

אבי יקיר
    07/07/2019

אריק שלום,
    תהליך הגמילה מקפאין דומה לגמילה מכל התמכרות. בתחילה, אבחון עומק הבעייה (מספר הכוסות ביום) ואחר בניית תהליך הגמילה בהתאם לאדם המבקש להיגמל,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות קשה למסטיקים- בירור
    יעל
    02/07/2019

אבי שלום,
    יש לי התמכרות קצת מוזרה:
    אני מכורה למסטיקים.
    בממוצע לועסת כ- 12 שעות ביום כמעט וללא הפסקה. התחילו כבר כאבים בלסת בשל הלעיסה המרובה, אך אני לא מצליחה להפסיק. מה עושים? איך אפשר להיגמל מזה?

הוספת תגובה

תמונה

• התמכרות למסטיקים

אבי יקיר
    02/07/2019

יעל שלום,
    קיימות התמכרויות שונות, צריך לברר ממה מורכבת ההתמכרות הזאת? האם ההתמכרות היא לחומרים כמו סוכר או מנטה או כתוצאה ממצבים נפשיים? אם זה מאד מפריע והיית מעוניינת להתמודד עם ההתמכרות הזאת, ממליץ לך לתאם פגישה אישית בקליניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נטילת אוקסיקונטין- איך מפסיקים?
    לימור
    27/06/2019

אני לוקחת אוקסיקונטין (לא דרך רופא. קונה שלא כחוק) כבר שנתיים בערך. כל יום. אני סובלת מדיכאון קשה וזה הדבר היחידי שעוזר לי.
    בשבועות האחרונים התחלתי להוריד במינון, הורדתי מ80 מ"ג ביום ל40. אבל אני לא מצליחה להוריד יותר ואני לא יודעת מה לעשות כדי להפסיק.
    אני לא מעוניינת ללכת למכון גמילה ודברים כאלה.
    לפעמים יש ימים שאני מנסה להתמודד לבד, אבל הדיכאון כל כך כבד. אני לא מסוגלת לדבר עם אנשים או הלתעניין בדברים, ואז אני שוב נשברת ולוקחת שוב.
    מה אני יכולה לעשות? איך אני מפסיקה עם זה? האם אני יכולה להפסיק לבד? והכי הכי חשוב- האם הדיכאון הזה יעבור כשאני אפסיק? האם אצטרך להתמודד איתו כל יום לשארית חיי??

אשמח לתשובה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה עצמית מאוקסיקונטין

אבי יקיר
    28/06/2019

היי לימור,
    אחת מהתופעות של נטילת אוקסיקונטין לאורך זמן היא דיכאון ולא ברור האם הדיכאון ייעלם או לא לאחר שתפסיקי. הבעייה הקשה היא שאני לא רואה דרך שאת מפסיקה לקחת את האוקסיקונטין. את נמצאת במעגל התמכרותי של נטילת אוקסיקונטין, הפסקה, דיכאון ונטילה חוזרת והמעגל הזה ימשיך לימור. ממה שאני קורא, את לקחת על דעת עצמך אוקסיקונטין וגם לא מעוניינת להיכנס למכון גמילה. מציע לך לקרוא קצת על ההתמכרות לאוקסיקונטין. את נמצאת שם. כשתרצי באמת עזרה, תחזרי לכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח להתיחסות בשנית

לימור
    29/06/2019

אז אני בעצם לא יכולה להפסיק לבד? אני רק חושבת שאני יכולה?
    אז מה בעצם אני צריכה לעשות?
    אני לא חושבת שאני צריכה מכון גמילה כזה שישנים בו, כשאני מנסה להפסיק אני בעיקר סובלת מתחושת דיכאון כבדה מאוד וריקנות. אבל אני לא נכנסת לקריז ודברים כאלה.
    אז איך בעצם מפסיקים? מה התהליך? למי אני צריכה לפנות? לרופא משפחה? פסיכיאטר? ליצור קשר עם מכונים?

אשמח למענה ותודה רבה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה