בעלי מכור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי מכור
    דליה
    20/01/2012

בעלי משתמש בחשיש יום יום כבר יותר מ 20 שנה.
    כיום הוא המצב שהוא מוכן לקבל עזרה מקצועית ומעוניין להיגמל.
    האם ניתן לקבל טיפול אצל פסיכיאטר בלבד. או שהוא מפנה למרכזי גמילה?
    שאלתי מכוונת מכיוון שאיננו יכול להיעדר מהעבודה ולהיכנס למרכז סגור.
    וללכת למרכזים הוא מתבייש שיראו אותו שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מכור

הוספת תגובה

• תגובה

ציפי גליק
    21/01/2012

היי דליה,

ברוכה הבאה לפורום, אני מבינה שהמצוקה של בעלך משפיעה עליך מאוד ואת רוצה לעזור לו כעת. אך להפסיק להשתמש בחשיש כמו בכל חומר ממכר כרוך בהכרה בבעיית ההתמכרות. כמו כן, חשיפה לאנשים עם בעיה דומה מאפשרת הזדהות וקבלת כוח להתמודד עם ההתמכרות. אני מבינה שבעלך מתבייש, אולם כיצד יסייע לעצמו אם ימשיך להתבייש-לפעמים הבושה מחפה על פחד, פחד משינוי.אני בכלל תוהה אם יש לו מוטיבציה כמו שלך לשינוי?. לקח לבעלך 20 שנה להודות שהוא רוצה להפסיק, אך העם הוא מוכן להתאמץ בשביל לעשות את השינוי?

לשאלתך- בכל עיר יש יחידה לטיפול בנפגעי סמים, את פונה למחלקה לשירותים חברתיים בעיר והם מפנים אותך (כמעט ולא משלמים בעבור זה). דרכם גם ניתן לפנות לפסיכיאטר שנותן מענה לאנשים שסובלים מהתמכרות.

תמיד את יכולה להצטרף לקבוצה לנשות מכורים, שם את יכולה להתחבר לנשים במצבך ולקבל ידע, תמיכה וחברות לדרך- יש אחת ביחידה לנפגעי סמים בדרום תל אביב ואולי נוספות באזורים שונים בארץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכור - תגובה

דפנה הלמן
    22/01/2012

דליה שלום,
    אני ממליצה שיפנה לייעוץ אצל פסיכיאטר מומחה להתמכריות .
    ניתן להגמל לא רק במרכזי גמילה.יחד עם זאת הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול משולב קרי:טיפול תרופתי ופסיכולוגי.ניתן לפנות גם למכון מיינד קליניק
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו