מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות וגמילה קלונקסu16/03/2012
שלום רב,
יש לי היסטוריה רפואית מורכבת עם סוכרת נעורים, חשד לאפילפסיה טמפורלית, הפרעות קשב וריכוז ואי סבילות לעמידה (POTS) מלבד זאת לא על רקע סיבוכי סוכרת היו לי מספר החייאות שהסיבה להן לא ברורה ונמצאת בבירור.
לאחרונה התחלתי לקבל קלונקס פעם ביום במינון של חצי מיליגרם כדי להקל על תופעות לוואי שגורמת לי תרופה בשם גוטרון שאני מקבלת ל POTS (גירוד בכל הגוף, בעיקר בקרקפת ונימול בלתי פוסק בשעות הפעילות של התרופה בלבד). מלבד הקלונקס והגוטרון אני מקבלת כמובן אינסולין, קפרה לאפילפסיה וריטלין LA ל ADHD.
אני מתייעצת כמובן עם הרופאים המטפלים אבל השאלות שלי הן כדלקמן:
1. לאחרונה אחרי שבועיים וקצת של טיפול יומיומי בקלונקס התחלתי להפסיק להרגיש את תופעות הלוואי של התרופה (יובש בפה, סחרחורת, עליה בתיאבון) אבל גם את ההשפעה המטיבה. הייתכן הסתגלות לתרופה אחרי תקופה כזו קצרה? הקרדיולוג טוען שלא ודווקא בשל המינון הנמוך והחליט לנסות לראות איך להתאים את התרופה כדי לראות אם זה גורם לי שוב פחות להרגיש את הנימול והגירוד. אני גם מפחדת מעליה של המינון של הקלונקס בגלל העניין של הפירכוסים ופעמים קודמות שהיו לי פרכוסים הם הסתיימו ב Cardiac arrest
2. סיבה נוספת שאני חוששת מהעלאת המינון היא שיש לי תחושה שיש לי נטיה כלשהי לתלות. במקרה של הריטלין נוצרה כזו שקשה לי לתפקד בלעדיו. (אני עו"ד ולומדת לתואר נוסף בתחום אחר). עם הקלונקס אני לא מרגישה את פיזי אבל חוששת שהפוטנציאל קיים. האם יש סיבה לחשוש? הקרדיולוג טוען שקלונקס נותנים גם לתקופות ארוכות ולא רק כטיפול קצר טווח.
לשילוב המוזר הזה הגיעו אחרי שפשוט תרופות כדוגמת חוסמי סידן ובטא שמשמשות לטיפול באי סבילות לעמידה גרמו לי לא להרגיש טוב.
בברכה
ובכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות וגמילה קלונקס - תגובה
פרופ` פנחס דנון18/03/2012שלום,
קלונקס הינה תרופה ממכרת ומסוכנת מבחינת שימוש בטווח הארוך. לגבי מינון והמשך טיפול כדי להתיעץ עם גורם מקצועי בארבע עיניים (כמובן לבוא עם כל היסטוריה רפואית, בדיקות, אבחונים של רופאים מקצועיים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)