בעיית שתיה אצל אישה בת 50 אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שתיה אצל אישה בת 50 אשמח לעזרה
    אני
    16/05/2016

שלום

אמי בת 50, אני בסביבות גיל 30.

לפני מספר שנים (כ-7), התחלתי לחשוד באמי כי היא שותה בסתר, זה קרה לאחר מס' ריבים בין שני ההורים וכתוצאה מכך התחלתי לחקור האם יש בסיס למריבות אלה ואכן מצאתי בקבוק אשר היא היתה מחביאה בבית. היא הבטיחה והתחייבה בפניי שדבר זה לא יחזור אך לאחר כשנתיים מריבות אלה חזרו ביניהם והתחלתי לשים לב שדפוס זה חזר. לפני כשנתיים עברה על משפחתי טראומה קשה כאשר אבי עבר אירוע מוחי, דבר זה פגע במצבה הנפשי כנראה עוד יותר. לאחר אירוע זה היא החלה לקנות לעצמה בקבוקי בירה הביתה זה התחיל עם 4 פחיות בירה בשבוע לפני כשנתיים (5%) ועומד כיום על 8 פחיות בירה בשבוע של (8.6%) שזו הבירה החזקה ביותר הנמכרת. אך לדעתי זו לא הבעיה העיקרית אלא רק מה שגלוי לעין ומאחורי שתיית הבירות היא שותה ומחביאה גם דברים אחרים.

הריבים ביניהם על רקע זה ממשיכים. אני במשך ה-4 השנים האחרונות קיימתי איתה אינספור שיחות וניסיתי להסביר לה כמה היא פוגעת בבריאותה ובי אך ללא הועיל. ניסיתי בכל הדרכים, במריבות ובהקשבה. אך תמיד היא שמה עצמה במשבצת הקורבן בכך שטוענת שכולם מתערבים לה בחיים ונתפלים אליה.

אני רוצה לציין כי בעיית השתיה לא פוגעת לה (בינתיים) בשגרת יומה היא עובדת מתנהלת והמביט מהצד לא ירגיש בבעיה כלשהי. דבר שני מצבה הנפשי לא הכי מאוזן כתוצאה מקשר "לא בריא" עם אבי, והתמודדות עם בעיה כלשהי של אחי הקטן ובעיות יומיומיות נוספות ובנוסף טראומה מהמחלה של אבי.

לאמי אין משפחה, קרובי משפחה ובנוסף אין חברות קרובות. אפשר להגיד שאני החבר הכי טוב שלה ודמות היחידה עליה היא יכולה להישען ולשתף.

אמי לא מוכנה להודות או אפילו לנסות לשאול את עצמה את השאלה האם באמת יש לה בעיה? מה עלי לעשות? כיצד אני יכול לעזור לה? כמפלט אחרון החלטתי להתנתק ממנה לתקופה מסוימת ואולי בכך לזעזע אותה ולגרום להסתכל על הדברים ולשאול שאלות.

אשמח לעזרה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית שתיה אצל אישה בת 50 אשמח לעזרה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    17/05/2016

שלום,
    יש טיפול בעית שתייה של אמא שלך
    צריך להגיע לרופא מומחה בהתמכרויות לאבחון וקבלת טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו