מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבר שלי אלכוהוליסט ואני אובדת עצותנעמונת30/05/2016
חבר שלי ואני היינו ידידים במשך כמה שנים ומעולם לא שמתי לב לבעיה. להפך-יצאנו,שתינו, מעולם לא ראיתי אותו משתכר או מאבד שליטה. בתור ידידה ידעתי שהוא לא מאושר בחיים ושהוא לא ממצה את עצמו ומוותר לעצמו בהרבה דברים, אבל לא ידעתי לשים את האצבע על הסיבה. כשהתחלנו לצאת ובאופן טבעי לבלולת יותר זמן ביחד שמתי לב שהוא שותה המון. בשבוע האחרון הגעתי אליו ומצאתי אותו שוכב בקיא של עצמו, צועק, מקלל. לא זיהיתי אותו. הזעקתי את אמא שלו והסתבר שהוא מתמודד עם בעיות שתייה כבר עשור, ותמיד סירב ללכת לטיפול כי הוא לא מודה שיש לו בעיה ולא מאמין בטיפול פסיכולוגי או קבוצת תמיכה.
אני מאד חוששת.
כשהוא פיכח הוא הבחור הכי אינטיליגנט ומקסים שיש. מתפקד, עובד, אהוב על כולם. כשהוא משתכר הוא משקר, מסתיר. הוא לא הלך לעבודה כל השבוע מבלי להודיע למרות שאמר לי שהודיע להם מראש - וקיבל מכתב התראה לקראת פיטורים. הזמנתי לו אמבולנס כשלא הפסיק להקיא - והוא תקף את הצוות הרפואי. כשהגענו לבית החולים הוא סולק משם כי הטריד מטופלים אחרים במקום להמתין בסלנות לתורנו. הוא הכה אותי, וכמובן שלאחר מכן לא זכר את כל זה. זה לא קרה אף פעם!!!
לאט לאט התגלו יותר ויותר שקרים שסיפר לי במהלך הכרותינו, והבנתי שכולם נועדו להסתיר את הבעיה. אני מודה שבעברי סבלתי מהפרעות אכילה והתנהגתי בצורה זהה - שיקרתי, הסתרתי, עד שהאמנתי לעצמי. לכן אני לא כועסת עליו אלא מבינה שמדובר במחלה, אבל אני רוצה לעזור לו להחלים.
אני חוששת שהוא ימשיך ויהרוס לעצמו ולא יודעת איך לגרום לו להודות בבעיה ולנסות לטפל בעצמו.
חשוב לי לציין שאנחנו לא חיים בארץ והוא לא ישראלי, אבל אני כן ואני אובדת עצות. אני מתקשה להתמודד עם כל זה לבד ומרגישה שהאהוב שלי הופך לתינוק שצריך לרדוף אחריו, ואני לא יודעת מה לעשות.
אשמח לעצות, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי אלכוהוליסט ואני אובדת עצות - תגובה
פרופ` פנחס דנון30/05/2016שלום
בכל המדינות מערביות ישנן תכניות טיפול לבעיות אלכוהול. טיפול משולב כולל תרופות לצורך גמילה והחזקה, טיפול פסיכולוגי אישי וחלק מהמקרים טיפול קבוצתי כמו AA.
את חייבת לברר אפשרויות טיפוליות במדינה שאתם גרים ולנסות להגיע לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תרופות מדובר?
נעמונת30/05/2016והאם לא קיים חשד התמכרות אליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תרופות מדובר? - תגובה
פרופ` פנחס דנון30/05/2016באופן עקרוני ישנן תרופות (יותר מעשר) לגמילה מאלכוהול ותרופות לגמילה לא ממכרות.
יכול לראות פירוט באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)