התמכרות לריטלין - מרשמים מסודרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לריטלין - מרשמים מסודרים
    שי
    06/11/2016

הי, הגעתי לפה כי אני מניחה שאם השימוש בריטלין מעסיק אותי ומשהו מרגיש לי לא בסדר - אז כנראה שמשהו באמת לא בסדר. אני לוקחת ריטלין לאחר איבחון, יש לי בעיות קשב וריכוז ומקבלת מרשמים באופן מסודר. האסימון שיש בעיה נפל כאשר גמרתי את הריטלין לפני התאריך של המרשם הבא ולא הבנתי איך זה קרה, בד"כ קרה המצב ההפוך - תמיד נשאר לי אקסטרה. הסיבה היא שהייתה תקופה בלימודים שהתחלתי לקחת יותר מהרגיל. [אני לוקחת 20 מ"ג כל פעם - המרשם אומר 2- מ"ג פעמיים ביום ואני לקחתי 3 פעמים ביום]. העניין הוא שלא רק שזה מקובל לקחת ריטלין במצבי, אלא זה נדרש ממני. אני לא יכולה ללמוד בלי זה, אני לא יכולה לעבוד בלי זה - יש לזה הצדקה מגורמים מוסמכים. רופאים אומרים לי לקחת והם יחד איתי באמונה שאני לא יכולה להתנהל באופן ראוי בלי זה. מה שכן, התחלתי לקחת ריטלין לא רק בלמידה. אני אוהבת שזה עושה אותי עירנית יותר [אני חולמנית מאוד, לא היפר-אקטיבית], אז אם אני נפגשת עם אנשים חדשים, ראיון עבודה, ראיונות, מסיבות - אני לוקחת ריטלין לפני. נפל לי אסימון שזו בעיה כשאני מתחילה לחשוב איך להסתיר את העובדה הזו מרופאים ומהקרובים אליי, הרי למה שאסתיר אם זה בסדר וגם כשהתחלתי לפחד במידה וכן אספר להם, שהם יגידו לי להפסיק. אני כן התחלתי לעשות הפסקות כי היה מקרה בו נתקפתי התקף חרדה - אז הפחתתי בימים שאני לא חייבת ללמוד ולעבוד. הפחתתי בכמות. אבל עכשיו פיזרתי את השימוש בריטלין לא רק בשביל לימודים, אלא כמו שאמרתי גם בשביל אירועים חברתיים. אבל אני לא יודעת אם אני הבעיה או שהסביבה הבעיה, כי אני באותה רמת עירנות כמו אנשים רגילים רק עם ריטילן. אז נראה לי טבעי שארצה לקחת ריטלין גם בנסיבות אחרות מלימודים. כי גם בנסיבות האחרות, אני רוצה לעמוד בקצב כמו אחרים. בקיצור, זה בסדר אם אמשיך? שוב אחדד - מבחינה פיזית אני דואגת לשמור על כמות קבועה של צריכת ריטלין, רק מבחינה רגשית/מנטאלית - צריכת ריטלין מתפזרת לתחומים נוספים בחיים שלי בנוסף ללימודים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריטלין טיפול והתמכרות

פרופ` פנחס דנון
    06/11/2016

ריטלין הינו טיפול להפרעת קשב וריכוז. אחת מאפשרויות יעלות. אבל יד קלה על מרשמים ובדיקות לא מספיק מדויקות גורמים לשימוש יתר של ריטלין וגם לא לצורכי טיפול.
    המלצה עבורך הינה לגשת למומחה בתחום ולברר עמן על המשך טיפול בריטלין, החלפות אפשרויות או הפסקות יזומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו