מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות של גמילה שנעשתה בהדרגהשואל02/05/2017
אני בן 35, סובל מהפרעות חרדה ומטופל בעקבות כך בתרופות.
בנוסף אני שותה קולה ב-20 שנה האחרונות כמעט כל יום בכמות של חצי עד ליטר ביום (קולה רגילה) בממוצע זאת
בנוסף למים שאני שותה.
צריכת המשקה גורמת לי להנאה ורגיעה זמנית ושיפור אנרגיה.
לאחרונה החלטתי להפסיק את צריכת המשקה בהדרגה בשל השמנה,כבד שומני ובעיות חניכיים וגם בגלל שידוע שצריכה מוגברת של קפאין לא מומלצת לסובלים מחרדה.
הפחתתי כל שבוע 100 מ"ג מהמשקה עד הפסקה מוחלטת.
מזה 3 שבועות שאינני נוגע במשקה (בבוקר שותה עדיין נס קפה אחד רגיל עם כפית סוכר).
מאז אני חש תחושות של דיכדוך עד כדי דיכאון, הגברת חרדות-מרגיש סבל גופני קשה.
אני מבין שהסבירות גדולה שמדובר בתופעות גמילה מהקפאין והסוכר הרב שמכיל המשקה ושזה לוקח מספר שבועות אך אינני מסוגל לסבול עוד.
צילצלתי לפסיכיאטר שלי שאמר שהייתה זו טעות להפסיק לגמרי אלא הייתי צריך להפחית כמות ותדירות (נניח במקום לשתות כל יום לעבור לשתייה של פעמיים בשבוע נניח) כלומר הפחתה ולא הפסקה טוטאלית.
אשמח לשמוע מה דעתך והאם אכן לדעתך סביר שגמילה מקולה שהגוף היה רגיל לקבל שנים קבוע יכולה להיות כל כך קשה כמו שאני מתאר? בשלב זה יהיה נכון לחזור לשתות פעמיים בשבוע קולה? (נניח ביום ב' והיום ה')
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בהדרגה
פרופ` פנחס דנון03/05/2017שלום,
המלצת פסיכיאטר נכונה עבורך.
תבנה עמו את התוכנית גמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות של גמילה שנעשתה בהדרגה
דפנה הלמן09/05/2017שלום לך, בנוסף הייתי מציעה לך לשים לב האם ישנן עוד התנהגויות שהינן בעלות אופי התמכרותי, על מנת להבין באופן מעמיק יותר את התשוקה הזו למשקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)