בעיות של גמילה שנעשתה בהדרגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות של גמילה שנעשתה בהדרגה
    שואל
    02/05/2017

אני בן 35, סובל מהפרעות חרדה ומטופל בעקבות כך בתרופות.
    בנוסף אני שותה קולה ב-20 שנה האחרונות כמעט כל יום בכמות של חצי עד ליטר ביום (קולה רגילה) בממוצע זאת
    בנוסף למים שאני שותה.
    צריכת המשקה גורמת לי להנאה ורגיעה זמנית ושיפור אנרגיה.
    לאחרונה החלטתי להפסיק את צריכת המשקה בהדרגה בשל השמנה,כבד שומני ובעיות חניכיים וגם בגלל שידוע שצריכה מוגברת של קפאין לא מומלצת לסובלים מחרדה.
    הפחתתי כל שבוע 100 מ"ג מהמשקה עד הפסקה מוחלטת.
    מזה 3 שבועות שאינני נוגע במשקה (בבוקר שותה עדיין נס קפה אחד רגיל עם כפית סוכר).
    מאז אני חש תחושות של דיכדוך עד כדי דיכאון, הגברת חרדות-מרגיש סבל גופני קשה.
    אני מבין שהסבירות גדולה שמדובר בתופעות גמילה מהקפאין והסוכר הרב שמכיל המשקה ושזה לוקח מספר שבועות אך אינני מסוגל לסבול עוד.
    צילצלתי לפסיכיאטר שלי שאמר שהייתה זו טעות להפסיק לגמרי אלא הייתי צריך להפחית כמות ותדירות (נניח במקום לשתות כל יום לעבור לשתייה של פעמיים בשבוע נניח) כלומר הפחתה ולא הפסקה טוטאלית.
    אשמח לשמוע מה דעתך והאם אכן לדעתך סביר שגמילה מקולה שהגוף היה רגיל לקבל שנים קבוע יכולה להיות כל כך קשה כמו שאני מתאר? בשלב זה יהיה נכון לחזור לשתות פעמיים בשבוע קולה? (נניח ביום ב' והיום ה')
    אודה למענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקה בהדרגה

פרופ` פנחס דנון
    03/05/2017

שלום,
    המלצת פסיכיאטר נכונה עבורך.
    תבנה עמו את התוכנית גמילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות של גמילה שנעשתה בהדרגה

דפנה הלמן
    09/05/2017

שלום לך, בנוסף הייתי מציעה לך לשים לב האם ישנן עוד התנהגויות שהינן בעלות אופי התמכרותי, על מנת להבין באופן מעמיק יותר את התשוקה הזו למשקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו