הפחתת מינון של קלונקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת מינון של קלונקס
    יאיר
    04/07/2017

ד"ר שלום.

כסובל מחרדה כללית וחברתית והתקפי חרדה כמחלה כרונית:

טיפול בציפרלקס 20 מ"ג יחד עם קלונקס 2 מ"ג הביא לשיפור חלקי: התקפי חרדה נעלמו אך חרדה כללית וחברתית לא הושפעו ממש.

הפסיכיאטר לא מוכן להעלות את מינון הציפרלקס אלא רק את הקלונקס למינון של 3 מ"ג כניסיון לראות אם זה ישפר את מצבי. הוא הדגיש שזהו המינון המקסימלי של הקלונקס אותו הוא מוכן לתת.

אני כבר כמה חודשים עם 3 מ"ג ויש שיפור נוסף בחרדות ובבטחון העצמי.

יחד עם זאת, אני מרגיש שיש לי ירידה בתפקוד שלי בעבודה (פחות אנרגטי, אדישות,אין כח לעשות דברים במקביל דבר שלא היה כאשר הייתי תחת מינון 2 מ"ג),

ניסיתי לרדת במינון ל- 2.5 מ"ג משך 5 ימים והרגשתי עצבנות וחרדה מעיקה בלתי נסבלת ונאלצתי לחזור למינון של ה-3 מ"ג.

את המנה אני לוקח בלילה בסביבות שעה 22:30 ומתעורר בשעה 7.00 בבוקר בקושי רב...

האם עוד כמה חודשים תחת מינון זה העייפות והכבדות תיפחת משמעותית או שזו אחת התופעות של מינון גבוה של קלונקס וצפויה להיות קבועה כל עוד נלקח מינון זה ?

הפסיכיאטר שלי אומר שאני צריך לדעת איזה מינון של קלונקס מתאים לי אבל לא לשחק איתו למעלה או למטה אלא להחליט ולהתקבע על המינון שאחליט.

אם ארד בהדרגה למינון של 2 מ"ג תוך כמה זמן החרדה תתייצב? האם מדובר במספר שבועות שבהן צפוי לי סבל רב או רק מספר ימים עד כשבוע?

הסבל הזה הוא בעצם תסמיני גמילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת מינון של קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס וכדורי הרגעה נוספים

פרופ` פנחס דנון
    05/07/2017

יאיר שלום,
    צריך להפסיק את כל כדורי הרגעה ללא יוצא מן כלל בין מספר שבועות לחודשים מתחילת טיפול איתם.
    אינני יכול להמליץ לך איך לעשות זאת במסגרת הפורום לכן אני ממליץ לעבוד ע"פ הנחיות של רופא פסיכיאטר שמטפל בך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו