מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכנה בגמילה "יבשה מקולה"לירון28/08/2017
שלום.אני מצוי בטיפול בהפרעת חרדה כמה שנים ב- VIEPAX XR 150 MG בנוסף לכך CLONEX 2 MG בכל לילה.
סך הכל הטיפול מאזן את החרדה ומאפשר תפקוד טוב משמעותית.
אני שותה כליטר קולה רגילה כל יום וממש "מכור למשקה".
לאחרונה בשל השמנה ביטנית ועלייה ברמת הסוכר החלטתי להפסיק את שתיית המשקה.
לאחר בערך 12 עד 24 שעות שאינני נוגע בקולה אני מרגיש החמרה בחרדות,עצבנות ודכדוך (זאת למרות שאני ממשיך לצרוך קפאין וסוכר בכוס נס קפה בבוקר)
אני מניח שזה סוג של גמילה שעתידה להמשך מספר ימים. השאלה היא כמה ימים כאשר מדובר בגמילה "יבשה" שכזו? האם יש לגמילה בבת אחת סכנה ?
היות ואני מטופל בכדורים שציינתי המשפיעים על מערכת העצבים, האם יש מניעה להפסיק בבת אחת צריכת הקולה ונדרש לעשות זאת בהדרגה מסוימת? (עדיין אמשיך לשתות בבוקר נס קפה עם כפית וחצי סוכר).
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות קפאין וחומרים ממכרים אחרים
פרופ` פנחס דנון03/09/2017בקולה ישנם מספר חומרים ממגרים וקפאין רק אחת מהם. אף אחד לא יודע מה יש בפורמולה סופית של קולה. לכן גמילה ממנה יחסית קשה כדי לבצע בצורה הדרגתית של הורדת כמויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)