הפחתה או הפסקה לחלוטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתה או הפסקה לחלוטין
    לירון
    22/09/2017

שלום רב.אני בן 35 ו"מכור" לשתיית קולה רגילה עם סוכר (1 ליטר ביום המחולק לפעמיים).
    ירדתי במשך שבוע ל- 1/2 ליטר ולאחר מכן למשך שבוע לפחית המכילה 330 מ"ג ולעוד שבוע 160 מ"ג עד סיום ביום שני
    האחרון. מאז יום שלישי-רביעי ועד כה ללא קולה מרגיש עלייה בחרדות (שגם כך קיימות אצלי אך מאוזנות בעזרת כדורים) ותחושת דיכאון וחוסר תקווה.
    אני דווקא מקפיד כן לצרוך סוכר במאכלים (עוגות/מאפים) ואף במשקאות כדי שהגוף לא יחטוף "הלם" וגם קפאין שותה 2 כוסות נס קפה ביום. ובכל זאת מרגיש גרוע.
    היום נשברתי וקניתי 1/2 ליטר קולה. כבר לאחר כחצי שעה "חזרתי לעצמי".
    זו הפעם השלישית שאני מנסה להגמל ולא מצליח.
    אולי התשובה עבורי היא הפחתה של הכמות ולא הפסקה מוחלטת? כלומר אם נוהג לשתות 1 ליטר ביום, אז לעבור ל-1 ליטר בשבוע מחולק פעמיים-שלוש?
    מאוד השמנתי כתוצאה משתייה המשקה ובאתי עם רצון עצום להיגמל לחלוטין אבל התחושות הרעות קשות מאוד ואני מתלבט מה לעשות. לכן העלתי את הדברים בפורום זה בתקווה להכוונה נכונה (אולי חזרה לצריכה של 1 ליטר וירידה איטית מאוד מאוד במדרגות קטנות נניח של 100 מ"ג כל שבועיים?
    אודה לעצתכם בדחיפות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתה או הפסקה לחלוטין

הוספת תגובה

• גמילה הדרגתית

פרופ` פנחס דנון
    24/09/2017

לפי התיאור שלך יש צורך בגמילה הדרגתית יותר.
    לכן ממליץ לרדת אפילו ב 50 ס"ס ולבצע גמילה הדרגתית של חודש במקום שבועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו